graavilohi

nammm...graavilohi

luin jostakin että loheen saa laittaa vaik kuinka paljon suolaa niin se ei ime itseensä sen enempää kuin on tarpeen. Eilen suolasin lohen ja laitoin reippaasti suolaa ja tänään kun maistoin niin oli mielestäni liikaa suolaa!! Onko konstia millä saada liika suola pois vaik epäilenkin että ei muuta vaihtoehtoa kuin valmistamalla se kypsäksi...Yleensä on ollut n. vuorokausi suolassa ja joskus ok ja joskus hiven liikaa. Eli mikä on perussääntö..ettei tulisi liikaa!! Tämä lohi sai olla suolattuna n. 8h, ellei enemmänkin.

10

6777

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hätä keinot keksii

      Osta Kokkipuodista suolanpoistoliinoja, ne imee liian suolan itseensä.

    • kockman

      On vain yksi tapa graavata ja se on se oikea. Kannattais ottaa selvää asioista eikä mennä pilaamaan hyvää kalaa heittämällä tost noin vaan jotain määriä, voi voi.

      • Juho

        Viisas vastaa siihen mitä kysytään. Miten saa liian suolan pois ?


    • 27

      Aivan niin, eikää ne suolanpoistoliinatkaan ihan kaikkea suolaa pois ime

    • vanha konsti

      Ennenkun heität sen pois, kokeile raakaa perunaa, se imee suolaa itseensä. Leikkaa peruna siivuiksi ja anna kuivahtaa talouspaperilla hetki, levitä viipaleet kalan päälle ja anna imeytyä. Maistamalla sitä perunaa huomaat onko tehonnut.

    • uusi konsti paree

      Helpompi on käyttää uutta konstia, eli noita suolanpoistoliinoja, ovat tehokkaampia kuin mikään peruna.

      • vanha konsti

        No pystyykö sen suolanpoistoliinan syömään... ne perunat voi sitten laittaa vaikka sen lohan kanssa


    • ei kannata

      suoloo poistoo näin pikkujoulun aikoina siitä saup hyvee hiukopaloo aumuk .

    • uusi konsti paree

      Suolanpoistoliina on apuväline liian suolan poistoon, ei mikään ruokalaji. Ei kukaan keittiökapustaakaan ala syömään.
      Suolapottujen pakko syöminen ei ole tätä päivää.
      Sinne vain Kokkipuotiin liinojen ostoon.

    • namnam

      suolakala vs graavikala. niiden ero on että kraavatussa ei maistu suola vaan kala. Kraavattu ei myöskään säily, koska se on niin hyvää, että menee samantien, suolakala taas säilyy kuukausia (ikivanha säilömis menetelmä). Kun sitten otetaan suolakala käyttöön sitä liotetaan vedessä ja sitten valmistetaan ruoaksi. Kraavaamaan oppii, kun opettelee, ei sitä voi kellekkään tsättipälstoilla opettaa. Itse teen sen näin ihan vähän valkopippuria pikkasen sitruunamehua, hyppysellinen sokeria, karkeaa merisuolaa päälle rkl-pari/ file ja seuraavana päivänä liiat suolat mitkä ei ole sulanut pois maista ensin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      7244
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      39
      6725
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3674
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3160
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2814
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      16
      2602
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2208
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2156
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2007
    10. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      34
      1950
    Aihe