luin jostakin että loheen saa laittaa vaik kuinka paljon suolaa niin se ei ime itseensä sen enempää kuin on tarpeen. Eilen suolasin lohen ja laitoin reippaasti suolaa ja tänään kun maistoin niin oli mielestäni liikaa suolaa!! Onko konstia millä saada liika suola pois vaik epäilenkin että ei muuta vaihtoehtoa kuin valmistamalla se kypsäksi...Yleensä on ollut n. vuorokausi suolassa ja joskus ok ja joskus hiven liikaa. Eli mikä on perussääntö..ettei tulisi liikaa!! Tämä lohi sai olla suolattuna n. 8h, ellei enemmänkin.
graavilohi
10
6777
Vastaukset
- hätä keinot keksii
Osta Kokkipuodista suolanpoistoliinoja, ne imee liian suolan itseensä.
- kockman
On vain yksi tapa graavata ja se on se oikea. Kannattais ottaa selvää asioista eikä mennä pilaamaan hyvää kalaa heittämällä tost noin vaan jotain määriä, voi voi.
- Juho
Viisas vastaa siihen mitä kysytään. Miten saa liian suolan pois ?
- 27
Aivan niin, eikää ne suolanpoistoliinatkaan ihan kaikkea suolaa pois ime
- vanha konsti
Ennenkun heität sen pois, kokeile raakaa perunaa, se imee suolaa itseensä. Leikkaa peruna siivuiksi ja anna kuivahtaa talouspaperilla hetki, levitä viipaleet kalan päälle ja anna imeytyä. Maistamalla sitä perunaa huomaat onko tehonnut.
- uusi konsti paree
Helpompi on käyttää uutta konstia, eli noita suolanpoistoliinoja, ovat tehokkaampia kuin mikään peruna.
- vanha konsti
No pystyykö sen suolanpoistoliinan syömään... ne perunat voi sitten laittaa vaikka sen lohan kanssa
- ei kannata
suoloo poistoo näin pikkujoulun aikoina siitä saup hyvee hiukopaloo aumuk .
- uusi konsti paree
Suolanpoistoliina on apuväline liian suolan poistoon, ei mikään ruokalaji. Ei kukaan keittiökapustaakaan ala syömään.
Suolapottujen pakko syöminen ei ole tätä päivää.
Sinne vain Kokkipuotiin liinojen ostoon. - namnam
suolakala vs graavikala. niiden ero on että kraavatussa ei maistu suola vaan kala. Kraavattu ei myöskään säily, koska se on niin hyvää, että menee samantien, suolakala taas säilyy kuukausia (ikivanha säilömis menetelmä). Kun sitten otetaan suolakala käyttöön sitä liotetaan vedessä ja sitten valmistetaan ruoaksi. Kraavaamaan oppii, kun opettelee, ei sitä voi kellekkään tsättipälstoilla opettaa. Itse teen sen näin ihan vähän valkopippuria pikkasen sitruunamehua, hyppysellinen sokeria, karkeaa merisuolaa päälle rkl-pari/ file ja seuraavana päivänä liiat suolat mitkä ei ole sulanut pois maista ensin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337244- 396725
- 293674
- 453160
- 342814
- 162602
- 372208
- 162156
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482007- 341950