lipeäkalaa pernteisellä tavalla huomenna laitan likoamaan kylmäänveteen ja vaihdan sen 4-5 kertaa .
Sunnuntaina syödään
6
246
Vastaukset
- molvaa
Kylmässä liottaminen tekee todella napakaksi !
Aika jänskä versio
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lipeäkala Det Gamle Raadhusin tapaan/1135244629692 - söisin jokapäivä
http://www.prokala.fi/www/fi/reseptit/lipeakala_resepteja.php
- kuuma lautanen
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk - Turskanpyytäjä
kuuma lautanen kirjoitti:
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäkKyllä norjalainen tietää kun on lipeäkalan tärkeimpiä tuottajia maailmassa. Suomessa ei tuoteta yhtään kiloa lipeäkalaa.
Oma maitokastikkeemme ja maustepippurimme on varsin köyhä anti lipeäkalan maulle. Vaikka tietysti isoäitien perinne velvoittaa sitäkin vaalimaan.
Lipeäkala pekonikuutioilla ja hernesurvoksella on hyvää. Päälle voi-valkoniivikastike ja heti voi astua ulos juoksuhaudoista.
- Ja taas niitä
ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi.
Liotan kalaa noin 2-3vrk kylmässä vedessä vaihtaen sen veden 2-3 kertaa vuorokaudessa nin kauan ettei vesi enää vaahtoa,Keitän kattilassa jossa pohjalla vihanneksien keittoritilä ja laitan keitoveteen 1-1½ rkl merisuolaa ja 2-3 palaa sokeria vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät keitetään noin 30 min.Syödään kuoritut perunat,valkokastike,mustapippuri ja suola- Bacalao
"....ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi...."
Minkähän tähden liottelet lipeäkalaasi 2-3 vrk kun kuitenkin olletikin valmistat kaupasta ostettua, jo valmiiksi liotettua kalaa. Lipeäkalaa on hyvä liottaa pari tuntia, lähinnä sen takia, että se vähän kiinteytyy siinä ajassa.
Perinteisesti lipeäkalan keitinveteen ei ole laitettu edes suolaa vaan kalaa syötäessä on sitten lisätty suolaa, mahdollisesti. Mitä roolia tuo sokeri tuossa keitinvedessä näyttelee?
Jos nyt haluaa vähän välimerentuntua kalaansa, voi keitinveteen laittaa vaikka purjoa ja lorauksen viinietikkaa.
Kattilassa keittoaika on noin 20 minuuttia ja vesi vain lievästi poreilee.
Ja se pippuri lipeäkalalle on ollut ainakin tähän asti maustepippuri, ei mustapippuri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih465287Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5311812Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591018- 77953
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53931- 59870
- 228824
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50813Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58748