Löysin useampiakin saman tyylisiä ohjeita, joissa tehdään illalla sämpylätaikina jääkaappiin ja siellä se hitaasti kohoaa, aamulla paistetaan sämpylät laittamalla ne kylmään uuniin ja uuni päälle, jolloin ne ensin kohoaa ja sitten paistuu. Kaikki kehuu: tosi kätevää ja helppoa! Minkähän takia mun taikina ei kohoa yhtään yön aikana eikä uunissakaan.. tein ihan ohjeen mukaan (kokeilin useammalla ohjeella)
-Kylmä neste, kuten pitääkin olla "yötaikinassa", eli hiiva ei ainakaan palanut
-tuore hiiva, jonka muistin laittaa..
-jauhoja, sokeria, suolaa ja rasvaa ohjeen mukaiset määrät ja ohjeen mukaisessa järjestyksessä (muilla tuntuu toimineen nämä reseptit)
-hyvin alustettu, mielestäni ei liian löysä tai kova taikina
-peitetty kelmulla ohjeen mukaan ja laitettu yöksi jääkaappiin
Joka kerta tuloksena kohoamaton taikina jääkaapissa aamulla ja kohoamattomat sämpylät.. :/ En keksi itse, meikä meni vikaan.. jääkaappi on tietenkin viileä niin kuin pitääkin, mutta ei mitenkään "vetoinen" tms.. Kiitos jo etukäteen, jos joku on kamppaillut saman ongelman kanssa ja keksinyt ratkaisun!
Kohoamaton yötaikina
kohottamaton yö
1
396
Vastaukset
- aina nousee
Liian kylmä kaappi, joten ota kohoamaan yön jälkeen huoneenlämpöön ja jos ei siinä lähde, niin vika taikinassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336694- 376153
- 293414
- 452870
- 342634
- 152328
- 372168
- 162026
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons471890En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191777