Mistä tai miten saan juuren vehnäseen?
Vehnäsen juuri?
10
3624
Vastaukset
- nisu
Makeaan hiivataikinaan voit käyttää samaa juurta kuin leipäänkin, jopa ruisjuurta. Vaaleaan juureen tarvitset vettä, (villi)hiivaa, sokeria/hunajaa/siirappia sekä vehnäjauhoja. Villihiiva tehdään käyttämällä kuivattuja hedelmiä, esim. rusinoita sokerin/hunajan kanssa vedessä huoneenlämmössä.
http://juureilijat.blogspot.fi/p/juuret.html
http://tupuv.blogspot.fi/2013/02/villihiiva.html
http://lautasella.blogspot.fi/2012/02/hapanjuuri-vehnaleivalle.html - Tryben
Kiitos kaunis Nisu.
Tästä lähti pizza ja pulla taikinan juuren teko.- luru
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli. - nisu
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
- luru
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Googletin vähän juureen tehtyä pullaa, ja se näyttäisi siltä, että saattaa johtua ainakin osittain sekaannuksesta, ja jotkut ymmärtäneet normaalin hiivalla kahteen kertaan kohotetun taikinan tehdyn juureen, mitä se ei tietenkään ole, koska aitoon juuritaikinaan ei lisätä mitään hiivaa. Vaalea leipä syntyy mainiosti juurella, ja kai muuntuu pullaksi kun lisää munia sokeria ja rasvaa, mutta mausta en mene sanomaan.
- Leilan leipomukset
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Näin myös tuon jakson, mielenkiintoiselta vaikutti. Itse en ole taikinajuurta käyttänyt.
- Hapan leipuri
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Hiiva on uusi keksintö. Tai siis ei hiiva, mutta sellaisessa muodossa, että sitä voi ostaa kaupasta. Suomessa sitä on alettu valmistaa 1800-luvun lopulla. Pulla sen sijaan on vanha keksintö.
Teen vuorotellen hapanleipää rukiista ja vehnästä ja hyvin sujuu. Pullaa en harrasta. - Italialainen
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Juuri pitäis tehdä niin ettei ole niin hapan sen takia on tarkea että ruokitan joka viikko ja ennen leipomista myös ruokitan, Italiassa happamus leivällä on huono siksi emme sitä etsitään,teen kaikki juurella eikä tulee hapan jos juuri on oikein tehty...Tuoksu kerto jos lian hapan,oikea venhä juuri jos teet vaalea leipä tai makeiset joka EI pitäis maistu happamallae ,niin pitää tuoksu vähän makealta ja jugurtilta,jos menee etikka tuoksuinen se on lian hapan ja se koriataan tekemällä monta ruokinta vähintän 2 peräkkäin.Minun pulla juurella eivät ole hapan.Myös happamus vältetään että kohotetaan vähintään 28 asteseen,Sillloin maitohappobakteeri ovat enemmään eikä tule hapan, kylmässä nouse enemmään happamus.
tuohon pulla juttuun lisäisin, että reseptit löytyy paremmin ruotsiksi. Pullataikinaa hapanjuurella löytyy:
http://www.recept.nu/david_zetterstrom/bullar/mjol/davids_kanelbullar_med_surdeg/
hapanjuuren ohjeen linkki ei toimi tuossa ohjeessa, mutta jotenkin seikkailemalla hakusanalla "surdeg"(suom. hapanjuuritaikina) varmasti löytyy jonkinlainen ohje.
Itse aion kokeilla pullataikinaa leipäjuurella, koska villihiivaa on jäänyt ylimääräistä jääkaappiin. Levain-leipäjuuri tuli vastaan Leivotaan-lehdessä ja sama resepti löytyy tästä linkistä, jossa on ohje pullataikinaa leipäjuurella:
http://paindemartin.blogspot.fi/2008/05/kanelbullar-p-vildjst.html
Tuon pullataikinan kannattaa aloittaa aikaisin aamulla. Vaikka ohjeessa sanotaan, että taikinaa kohotetaan jotain 4 tuntia, mutta itse aion pitää sen 3 tunnissa, koska sen jälkeen ennen paistoa pullat pitää kohottaa 1-2 tuntia...ehkä viimeinen kohotuksen voisi tehdä pikkuisen nopeammin uunia käyttämällä, että se on jotai 32-45 asteen verran lämmin ja suihkuttaa vettä, jotta olisi kosteutta ja niin pullat nousisivat paremmin kuin liinan alla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336864- 386324
- 293474
- 452950
- 342684
- 152368
- 372188
- 162056
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons481917En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191787