Löysin metsästä muutaman tatin, yhden ilm. herkkutatin ja muutamia punikkitatteja (oranssiin vivahtava punaruskea lakki). Puhdistin, pilkoin ja käytin pannulla, jotta kuivuisivat. Suurin osa lakkiosista meni mustiksi, jalat vain jäi valkoisiksi. Meniköhän nuo mustiksi menneet pilalle vai voiko nekin syödä ?
Tattien käsittely
4
2347
Vastaukset
- kkk1327
Jotkut tatit muutuvat mustaksi tai siniseksi kosketus tai leikkupinnasta.Ei vaikuttaa makuun vaan on pieni kosmeetinen häiriö.
- Sienimies1
Ainakin koivun- ja haavan punikkitatti menee mustaksi kypsennettäessä.
http://www.kotihiiri.com/polku/kuvat/Punikkitatit.jpg
http://www.luonnossa.org/Sienilajit/Haavanpunikkitatti/Haavanpunikkitatti_copyright_by_LuonnossaNet_08.jpg - herkutellen
Nuo mustaksi menevät eli punikkitatit kannattaa kypsentää hyvin, sillä herkkä-vatsainen voi saada vatsanpuruja huonosti kypsennetyistä punikkitateista, vaikka eivät siis myrkyllisiä ole, vaan herkullisia. Onko muilla samaa tietoa?
- moni2
Ne täytyy ensin keittää, sitten paistat öljyssä perunoiden kanssa. Keität n. 10 min
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod315939- 345433
- 293074
- 342454
- 442287
- 372118
- 152108
- 121701
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191687Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons391686