Tässä reseptissä kala kypsyy happojen avulla. Sitruunan ja raparperin ansiosta. Terveysihmiset kertovat, että meidän on hyvä syödä välillä hapekasta ruokaa. Suolet tykkää kuulemma siitä. Sanoo suu mitä tahansa.
250 g lohta tai muuta kalan fileetä
Yksi pienehkö raparperin varsi
Persiljaa
Ruohosipulia
2 sitruunaa
Merisuolaa
Mustapippuria
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Siika, hauki ja kuhakin käyvät. Kuori pieni raparperin varsi ja kuutio myös se. Pilko oikein pieneksi persilja ja ruohosipuli ja sekoita kalan ja raparperin joukkoon. Lisää makusi mukaan merisuolaa ja mustapippuria rouheena. Raasta vielä yhden sitruunan kuori joukkoon. Lopuksi purista kahden sitruunan mehu mukaan ja sekoita.
Hapot kypsyttävät herkun äkäisesti. Puolen tunnin kuluttua se on jo valmista. Ei kylläkään kestä kovin kauaa jääkaapissa. Ei ainakaan, jos sen syö. Erinomaista varrasleivän tai näkkileivän päällä. Ruisleipäkin käy, mutta vehnänen ei minun suussani toiminut. Tässä täytteessä on potkua. Niin pitää olla leivässäkin. Voita ei välttämättä tarvita.
SITRUUNAKYPSENNETTY RAPARPERILOHI
5
167
Vastaukset
- hiukkaseripuloi
Ihmiset eivät vain ymmärrä raa'an kalan vaaroja - hedelmien hapot eivät vain riitä tuhoamaan loisia vaikka saavatkin fisun lihan kypsän näköiseksi - osoituksena tästä on aasialaisten taudit raa'an fisun syönnistä eikä finski opi asiasta mitään vaan jatkaa kulinaarisella linjallaan - kaikki fisut tulisi joko pakastaa 24 tuntia tai kypsentää hyvin ennen nauttimista - näin mahdolliset haitakkeet eivät haita fisun nauttimisen jälkeen.
Salmonella, listeria,,e-kolit jne... tuhoutuvat 74 asteessa tai kuumemmassa eli ruokaa ei kannata tarjota raakana jossei sitten halua tartuttaa naapuriaan.- toksoplasmoosi
Oliko se Vietnamissa tai Indonesiassa, jossa viranomaiset opettivat ja kehottivat kansalaisiaan kypsentämään fisunsa hyvin ennen nauttimista. Paikalliset syövät raakaa kalaa perinteisesti ja sairastuvat myös hyvin usein maksasyöpään, jota paikallisen fisun loiset ihmisille aiheuttavat pesiytyessään maksaan aiheuttaen pitkäaikaisen tulehduksen, joka muuttaa kudoksen rakennetta.
No jengi haluaa elää vaarallisesti ja varsinkin tseffit haluavat kaiken mahdollisimman raakana - sikaakin suositellaan syötäväksi punertavana. No sveduthan kunnostautuivat tässä aikoinaan - värjäsivät sianlihaa punaiseksi ja myivät sitä nautana ravintoloille. Kyllähän tseffit tiesivät mistä oli kyse, mutta kun halvalla sai.
Riistaakin nautitaan aina verisenä vaikka kukaan ei tiedä miten elukka on elänyt ja missä, mitä syönyt ja mitä loisia sen lihasta löytyykään.
Kiinalaisethan laittoivat vielä sveduja paremmaksi myymällä 30-40 vuotta vanhaa lihaa ravintoloille ja kaikki tseffit käyvät tekemässä ohjelmiaan katukeittiöiden "herkuista" - nuollen "autenttisen maun" sormistaan naama hymyssä - että silleen.
Muutenkin näiden katukeittiöiden "aidon maun" ihannointi ihmetyttää - hygieniahan ei missään nimessä voi olla oikeastaan millään tasolla.
Intiassakin ripuloidaan paljon huonon hygienian takia vaikka luulisi heidän olevan suht' immuuneja useimmille pöpöille - jopa niin paljon, että Intialainen kaupunki maksaa ihmisille julkisten käymälöiden käytöstä kaduille ulostamisen sijaan.
Joten järki käteen tämän urheilemisen sijaan.
- BLOODisLIFE
Raparperi sisältää oksaalihappoa niin laittaisit myös maitoa tai kermaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337264- 396775
- 313714
- 453190
- 342824
- 162622
- 372208
- 162156
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482007- 341980