Non niin, mites tehdään aidot ribsit

Anonyymi

Hyvä ruoka lähtee siitä mitä asiakkaat haluavat. He haluavat edullista ja mehevää bbq ruokaa. Ainut kannattava tapa on tehdä se keittämällä, niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta. Liemessä mehevöityneet ribsit ovat suurinta herkkua. Koska Usassa on paljon ihmisiä, myös väärin tekevät savustomat saavat asiakkaat.
.

9

99

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas on nautittu liikaa nakkivettä, mene nukkumaan aikaisemmin.

      Eikö sinulla ole mitään muuta aihetta, vaikka koruompeluun liittyvää? Ajattele kuinka monta ihmistä odottaa innokkaana viestejäsi, jossain toisessa ryhmässä. Älä pidättele itseäsi, vaan jaa tietosi muille.

      • Anonyymi

        No mutta, taas sinulla menee sekaisin somen hahmot. Yritän auttaa sinua parhaani mukaan. Eikö meidän keittäjä ymmärrä että olemme samalla puolella? Ribsit keitellään ihanasti mausteliemessä. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Ymmärthän että jos sanot että toinen on väärässä, sinun pitää kertoa millä tavalla. Samoin, kuuluu kertoa miten niitä kuuluu tehdä. Se että heität ettei grillimamma ymmärrä suurkeittiölogistiikkaa ilman perusteluita, on vähän ilmassa. Voit kyllä vastata jos pinnistelet.


    • Anonyymi

      ”...niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta.”

      Jännästi Michelin -tähdillä luokitellut ravintolat pärjäävät vaikka ruokalajien valmistelu vie aikaa useita tunteja, jopa päiviä. Hyvää ruokaa tarjoavilla ravintoloilla on pöydät täynnä päivällisaikaan ja silloin on helppo mitoittaa vaikka 6 h valmistumisajan vaativien ribsien määrä oikein. Ongelmasi on vain huonoilla ravintoloilla, joilla asiakkaita on vain satunnaisesti. Sellaisten pitää jatkaa valitsemallaan tiellä - tarjoilla mauttomia keitettyjä ribsejä.

      • Anonyymi

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.


      • Anonyymi

        ”Hyvä juttu ja hintataso on mitä?”

        Kommentoin hävikin hallintaa, en kustannustasoa.

        ”...siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.”

        Ihmisillä on rahaa mutta ei aikaa. Siksi teollisen mittakaavan savustus on kannattavaa. Savustamiseen menee sama pitkä aika olipa volyymi kuinka iso tahansa ja hyvillä laitteilla saadaan laadukas tulos. Mutta ei, keittäminen on parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        ”Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä.”

        Ja tämä on peruste väittää keitettyjä ribsejä paremmiksi kuin savustettuja? USA:ssa tehdään ribsit väärin kun Helsingissä ei saa käyttää avotulta ravintolassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        Mitä ihmettä sinä puhut? Ihmiset on kiinnostuneita miten oikeasti tehdään aitoja bbq-ribsejä, ei siitä miten niitä tehdään kannattavasti pienellä markkina-alueella ravintoloissa. Johan sinut nauretaan ulos jenkeissä jos alat siellä selittämään höyryuuneista ja monet suomessa myös. Tämä ei tarkoita sitä ettet tekisi ribsejä mitä monet eivät haluaisi syödä. Relax


    • Anonyymi

      Aidot ribsit tehdään kasvattamalla karjaa. Se miten ne valmistetaan, onkin eri asia. Reseptejä on vaikka millä mitalla. Itse pidän ribsejä 150 asteisessa uunissa pari tuntia ja grillaan vain lyhyen ajan että saa kauniin värin pintaan. Mausteena milloin mitäkin. Joskus pelkkää suolaa ja toisinan helposti pullosta jotakin päälle.

    • Anonyymi

      Toisten (ja myös minun) mielestä lihan keittäminen aiheuttaa vain sen, että mehut häviävät lihasta keitinveteen. En suosittelisi keittämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      31
      5939
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5433
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3074
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2454
    5. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      44
      2287
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2118
    7. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2108
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1701
    9. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1687
    10. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1686
    Aihe