-'Valhe on yksinäiselle usein totuutta suloisempi.'
(Mika Waltari-Sinuhe Egyptiläinen)
Nimittäin sinä päivänä kun ihminen huomaa ettei kukaan ihminen ole hänestä kiinnostunut enää kuin rahaa (palkkaa) vastaan, rikkuu hänessä peruuttamattomasti jokin.
Tämä ongelma-asetelma liittyy ansiotyönä syrjäytymisen kanssa työskentelevien aitouteen.
Jos joku viranhaltija/sosiaalialan työntekijä on huolissaan ihmisistä, huolen emotionaalinen aitous on kyseenalainen jos / kun se loppuu virka-ajan jälkeen. Voitaisiin perustellusti kysyä -jos samainen henkilö on oikein erityisen huolissaan, pitäisikö hänelle maksaa tästä ylityökorvauksia?
Toisin sanoen emotiaalinen yksinäisyys on jotain sellaista, mihin ei ole apua saatavissa. Sen kanssa on kyettävä pärjäämään yksin. Viranomainen ei korvaa ystäviä.
On myös yksinäiselle kestämätön asetelma, kun itse perheellinen ja ns. asiat kunnossa ihminen alkaa häärimään asiantuntijana asiassa josta ei ole omakohtaista kokemusta.
Ikään kuin yksinäisyydessä ei olisi kestämistä kyllin.
Ihmisen tulee pärjätä tai itkeä ja pärjätä.
Yksin.
Sosiaalihuorat.
2
155
Vastaukset
- Anonyymi
yksin on hyvä olla. hevoseton mies on huoleton mies.
- Anonyymi
Miksi joku ylipäätään hakeutuisi sosiaalialan opintoihin, jos hänellä ei ole aitoa tahtoa auttaa ihmisiä? Eipä sillä alalla lyödä rahoiksi tavallisena kunnan työntekijänä. Raha ei voi olla motiivina sosiaalialalle hakeutumiseen. Oletkos aloittaja miettinyt näitä asioita?
Sosiaalialalla joutuu työssään kohtaamaan kaikenlaista paskaa: hätää, epätoivoa, uhkaa, epäluuloa, päihteitä, muita riippuvuuksia, sairautta, traumatisoituneita ihmisiä, köyhyyttä, hirveitä elämäntarinoita jne. Jos työntekijä hoitaisi näitä asioita kaiken valveillaoloaikansa, hän uupuisi välittömästi. (Monet itse asiassa uupuvat jo ihan virka-aikaakin tehdessään, sillä työ on todella rankkaa.) Työn tekeminen vain työaikana on suojautumiskeino, jotta työntekijä jaksaisi ja alalla riittäisi työntekijöitä.
Kukaan ei vaadi lääkäriä tekemään lääkärin työtä kaiken valveillaoloaikansa, mutta noin vain esitetään, että sosiaalialan työntekijän pitäisi tehdä työtään koko ajan, koska muuten hän ei muka tee vilpittömästi työtään. Kaikki ymmärtävät, että lääkärin on saatava vapaa-aikaa, jotta hän ei uupuisi. Sosiaalialan työntekijältä kyseenalaistetaan sama päivänselvyys.
Kukaan ei vaadi lääkäriltä omakohtaista kokemusta kaikista sairauksista, joita hän työssään hoitaa. Kuitenkin sosiaalialan työntekijän kyky auttaa kyseenalaistetaan ,jos hänellä itsellään ei ole omakohtaista kokemusta jokaisesta ongelmasta, joista hänen asiakkaansa kärsivät.
Huomaatteko kuinka järjettömiä aloituksen väitteet ovat?
Viranomainen ei korvaa ystäviä, mutta aika monelle asiakkaalle viranomaiset toimivat tukena arjen asioissa. Viranomaiset myös ohjaavat asiakkaitaan harrastusten ja toiminnan pariin, jonka kautta voi muodostua ystävyyssuhteita. Joka voi saada tukihenkilön, joka konkreettisesti tulee mukaan asiakkaan elämään.
Toivottavasti uskallatte luottaa, että sosiaalialan työntekijät ovat alalla, koska he haluavat aidosti auttaa ja tukea asiakkaitaan.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337084- 386514
- 293564
- 453110
- 342764
- 162522
- 372198
- 162086
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons481967- 341820