Näin laitetaan mämmi vaiheittain !!!
Perinteiseen vanhanajan mämmiin ei lisätä sokeria eikä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä. Näin vältetään monien vieroksuma sokeripommi. Sokerin voi lisätä lautaselle ja näin sokerin käyttö on hallinnassa.
Näistä aineksista laitetaan aidosti imelletty mämmi:
3 1/2 litraa vettä
1/2 kg mämmimaltaita
1 kg ruisjauhoja
2 ruokalusikallista jauhettua pomerenssin kuorta, tai jotain muuta sopivaa
1 teelusikallista suolaa
Paiston aikana vuokien pinnalle lisätään vahvaa siirappivettä kuorettumista estämään
(1 dl vettä/½dl siirappia)
Mämmin laitto ohje:
1. vaihe. Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan mämmiseos.
Kuumennetaan vesi uunin lämmön kestävässä kattilassa 70-74 asteiseksi.
Sekoitetaan 70-74 asteiseen veeteen tehokkaasti sekoittamalla maltaat ja jauhot, niin että saadaan puuromainen seos.
Laitetaan kansi kattilaan.
2. vaihe. Toisessa vaiheessa imelletään mämmiseos.
Laitetaan kattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin ja annetaan seoksen imeltyä noin 3 tuntia. Imeltyminen on tehokkaimmillaan kun seoksen lämpötila on 65-66 astetta. Seosta sekoitetaan imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voidaan seurata imeltymisen etenemistä. Imeltymisen aikana soseen lämpötila on muutaman asteen uunin lämpötilaa alhaisempi. Tässä vaiheessa mämmiseoksen tulee olla notkean puuromaista. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
3. vaihe. Kolmannessa vaiheessa mämmiseos kuumennetaan kiehuvalksi ja valmistellaan paistettavaksi.
Mämmiseoskattila nostetaan liedelle ja kuumennetaan koko ajan erittäin tehokkaasti sekoittaen kiehuvaksi. Varotaan pohjaan palamista. Samalla lisätään mämmiseokseen mahdolliset mausteet ja suola. Kattila siirretään syrjään ja annetaan seisoa 15-30 minuuttia. Mämmiseos laitetaan lasisiin tai posliinisiin uunivuokiin.
4. vaihe. Neljännessä vaiheessa mämmiseos paistetaan.
Mämmiseos laitetaan lasisiin tai posliinisiin uunivuokiin ja aluksi paistumaan noin 190-200 asteiseen uuniin. Uunin lämpötila alennetaan 130-140 asteeseen. Pinnalle valellaan 2-3 kertaa vettä tai 1-2 kertaa vahvaa siirappivettä muutama ruokalusikallinen kuorettumista estämään. Mämmiä paistetaan 3-4 tuntia.
Annetaan mämmin seisoa viileässä 2-3 päivää. Silloin mämmi on parhaimmillaan. Mämmi tarjoillaan kylmänä maidon tai kerman ja sokerin kera, tai vaniljakastikkeen kera. Myös appelsiinin kuorihillo ja aprikoosihillo ovat sopivia mämmin kanssa tarjottavaksi.
Näin laitat mämmin vaiheittain
Anonyymi
0
72
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1715488Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä442633- 1562222
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161759- 821384
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1621317Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241291Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https321223Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne231182Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.106982