Hyundai i30 audiojärjestelmä ja mp3 USB -muistitikulta:
Ostin Saiturinpörssistä 32 GT USB -muistitikun ja kopioin sille musiikkia mp3 -formaatissa.
Mutta:
Hyundai i30 audiojärjestelmä valittaa, että liitetyllä USB -muistitikulla ei ole audiotiedostoja.
Ensimmäinen mieleen tullut asia on tietenkin se, että olisiko USB -muistitikku ollut myyntihetkellä formatoitu exFAT -tiedostojärjestelmällä ja auto (vuosimallia 2011) sen verran vanha, ettei sen audiojärjestelmä ymmärrä exFat -tiedostojärjestelmää - ja siitä tuo virheilmoitus audiojärjestelmän näytöllä.
Toin USB -muistitikun kotiin, ja tarkistin asian Windows -tietokoneella:
F: - ominaisuudet -> FAT32.
Eli USB -muistitikun tiedostojärjestelmänä on FAT32, ja koska tuo on ensimmäisen kerran ollut käytösssä jo Windows95:ssä, niin 2011 valmistetun auton audiojärjestelmän täytyy sitä ymmärtää - vika ei siis tällä kertaa ollut tiedostojärjestelmässä.
JOS olisi ollut (exFAT), niin ratkaisuna olisi ollut:
1. JOS USB -muistitikulla on tiedostoja, joista ei ole varmuuskopiota, niin varmuuskopioi nyt, koska formatoitaessa muistitikun tiedot menetetään.
2. Formatoi USB -muistitikku FAT32 -tiedostojärjestelmään.
3. Kopioi tiedostot varmuuskopiolta takaisin USB -muistitikulle.
4. USB -muistitikun pitäisi nyt toimia autossa, joka on sen verran vanha, ettei ymmärrä exFAT -tiedostojärjestelmää, mutta ymmärtää kuitenkin FAT32.
Monet vanhemmat Windowsit osaavat itse formatoida FAT32 -tiedostojärjestelmään, mutta uudemmissa Microsoft on kai tuon estänyt.
Uudempien Windowsien käyttäjille jää siis formatoinnissa nämä vaihtoehdot;
a) Etsi jostain vanhalla windowsilla oleva kone ja formatoi sillä (Käytä vähintään Windows XP, sillä Windows2000:ssa on bugi, joka saattaa tuhota USB -muistitikkuja).
b) asenna Windowsiin lisäohjelma, joka osaa formatoida FAT32 -formaatilla
tai
c) Formatoi linuxilla, muistaakseni komento mkfatfs, josta lisätietoa (komentoriviltä) man mkfatfs
HUOM: linuxissa mkfatfs saattaa oletuksena tehdä FAT12 / FAT16 -formaattia, joten käytä tarvittavaa komentorivioptiota, että osaa tehdä fat32.
Mutta siis tällä kertaa tiedostojärjestelmänä oli jo FAT32, eli ongelma on jossain muualla, missä ?
Tässä jää enää 2 vaihtoehtoa:
JOKO:
a) 32 GT on liian suuri muistitikun koko vanhemman auton audiojärjestelmälle, ja jos näin on, pitäisi jostain löytää pienempi muistitikku, voi olla hankalaa, sillä ainakaan Saiturinpörssi ei välttämättä edes myy enää pienempiä, kun noitakin sa jo n. 5 € hintaan !
TAI:
b) Ongelma ei olekaan muistitikussa, vaan siinä, että kyseiset mp3 -tiedostot on tehty jotenkin "väärällä" tavalla, eli mp3 tandardi saattaa olla joiltakin osiltaan hieman tulkinnan varainen, mistä syystä auton audiojärjestelmä ei hyväksy ihan kaikkia mp3 -tiedostoja.
JOS kyse on tuosta kohdasta b), niin:
Varmimpia koodekkeja ovat:
joko Microsoft Windows Media Player 11:n mukana asentuva l3codecp tai sitten erikseen netistä ladattava bladeenc.
Linux -fanaatikkojen suosikkia LAMEa en voi suositella.
Asia on siis toistaiseksi epäselvä, mutta testaanpa 2000 -luvun alkupuolelta olevalla 64 MT muistitikun ja akuttoman mp3 -soittimen yhdistelmällä, kyseessä siis kaupanpäällinen, jota teleoperaattori GoMobile jakoi kaupanpäällisenä asiakkailleen, ja harhaanjohtavasti kutsui tuotetta mp3 -soittimeksi, mutta kun tuossa ei ole akkua eikä tilaa paristolle, niin on mp3 -soittimeksi hyödytön, mutta toiminee (pienehkönä) muistitikkuna.
JOS tuo toimii, niin ehkä 32 GT on liian iso, ja jos ei, niin ongelma on ilmeisesti väärällä koodekilla koodatuissa tai väärillä koodekkiasetuksilla koodatuissa mp3 -tiedostoissa.
Asiaa selvitetään, ja siihen palataan, jos ja kun ratkaisu löytyy.
Hyundai i30 audiojärjestelmä ja mp3 USB -muistitikulta
4
254
Vastaukset
- Anonyymi
Kokeilin googlata, ei omakohtaista kokemusta asiasta, mutta tuossa tapauksessa näyttäisi olleen jokin microsoftin codecin tuottama ongelma mp3-fileissä (DRM ehkä?), ja ratkaisuna oli ripata musat CD:ltä CDex:llä. https://forums.whirlpool.net.au/archive/2430234
- Anonyymi
Oliko tikku oikein päin portissa?
- Anonyymi
Tikkua ei saa porttiin muuten kun oikein päin!!
- Anonyymi
Toimimattomuuden syy selvisi.
Kysessä oli feikki -mp3 -tiedostot!
Eli siis tiedostonimi kyllä loppui ".mp3" -tiedostopäätteeseen, mutta nimi ole harhaanjohtava, sillä tiedoston todellinen sisältö ei ".mp3" -tiedostopäättestä huolimatta ollut mp3, vaan AAC, tunnetaan myös nimellä ".m4a".
Kun konvertoin nuo ffmpeg.exe -ohjelmalla mp3 -muotoon, niin konvertoidut tiedostot soivat autosoittimessa ilman mitään ongelmia.
Mitä tästä opimme?
No: sen, että "älä ikinä luota tiedostopäätteeseen" !
Olenpa joskus törmännyt urpoihin, jotka kuvittelevat, että .png -kuvan voisi luoda komennolla (windows komentorivikehotteessa eli cmd.exe):
ren kuva.bmp kuva.png
Vaihtaahan tuo tiedostonimen .png -loppuiseksi, mutta sisältö on edelleen BMP, ei tuo komento muuta tiedoston sisältöä millään tavalla, ainoastaan tiedoston nimen!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod316109- 345613
- 293154
- 342514
- 442447
- 152188
- 372138
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons391726- 121721
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191707