Tein kangasrouskuista sienikastiketta. Sienet oli pakastettu, suolaa laitettu päälle. Pannulle punasipuli ja ruokakerma ja sienet. Kun söin, ihan normaalilta vaikutti ja maistui hyvältä. Seuraavana päivänä aloin lämmittää ruokaa niin sienissä oli havaittavissa sinertävyyttä. Panikoin ja heitin ruoan pois. En löytänyt siihen hätään tietoa, että voiko kangasrousku muuttua sinertäväksi?
Näin vasta-alkajana en tunnista kuin kangasrouskun ja karvarouskun. Kangasrouskuja keräsin henkilön kanssa aluksi, joka on niihin enemmän perehtynyt. Nämä oli niitä sieniä. Nyt vähän etoo, että mitä jos oo kerennyt myrkkysientä tms ??
Kangasrousku meni sinertäväksi?
2
702
Vastaukset
- Anonyymi
Ensinnä kysyisin miten olet sienet pakastanut? Pakastettavat sienet on esikäsiteltävä, koska muuten pilaantuvat pakastettaessa kaikki.
Itse en rouskuja käytä joten se on tuntemattomampi sieni laji. Perus kanttarelli, suppis, mustatorvisieni, herkkutatit, korvasienet menee meidän taloudessa.- Anonyymi
Sienet olen ryöpännyt saamani ohjeen mukaan, 2-3krt. Jäähdytys ja rasioihin, päälle suolaa marttojen ohjeella. Luin, että jollekin oli karvarouskujen kanssa käynyt sinertyvyys/vihreytyminen jo ryöppäämisvaiheessa ja tuolloin puhuttiin, että eri ikäiset sienet reagoivat erilailla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336434- 355933
- 293304
- 452710
- 342594
- 152268
- 372158
- 161976
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons401809En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191747