MALTAINEN PUURO
Suomalaisista viljoista voi valmistaa maltaista puuroa.
Maltaiden toimittajat jauhaa tai rouhii viljojen maltaita pienestä lisämaksusta.
Tämä ohje pyrkii olemaan yleispätevä eri viljoille, niin valmistus aloitetaan vedestä. Näin tuleee huomioiduiksi eri viljojen maltaiden ja jauhojen erilainen veden tarve automaattisesti näppituntumalla arvioiden.
Maltaisen puuron ohje eri viljojen maltaista ja jauhoista:
1. Kuumennetaan reilun kokoisessa kattilassa arvioitu määrä vettä noin 70 asteiseksi.
2. Lisätään 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan sekoittaen kaura, ohra, vehnä tai ruis maltaita ja jauhoja niin että saadaan sakean notkeahko puuro. Maltaita noin yksi kolmasosa ja karkeita jauhoja noin kaksi kolmasosaa. Maltaiden ja jauhojen suhdetta voi vaihdella tarpeen mukaan. Miedomman puuron saa kun maltaiden määrää vähentää ja jauhojen määrää vastaavasti lisää. Eri viljojen maltaita ja jauhoja voi myö sekoittaa keskenään.
3. Laitetaan maltainen puuro hautumaan noin 70 asteiseen uuniin ja annetaan hautua noin 3 tuntia. Sekoitetaan hautumisen aikana noin 3 kertaa.
4. Otetaan hautunut puuro uunista. Lisätään suola ja maista, (noin 1 telusikallista suolaa 2 litraan vettä). Puuron tuleee olla nyt notkeaa puuroa. Lisätään tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoitetaan.
5. Hautunut puuro laitetaan kunnolliseen uunivuokaan ja haudutetaan kypsäksi. Voidaan aluksi hauduttaa noin 170 asteisessa uunissa noin 15-30 minuuttia. Alennetaan uunin lämpötila noin 120 asteeseen ja annetaan hautua noin 2½ tuntia. Hautumisen alussa lisätään pinnalle muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä estämään kuorettumista, tai noin 3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä. Korppuuntuminen vältetään kun haudutetaan täysiä vuokia. Ohut kerros vuokan pohjalla korppuuntuu pitkällä haudutusajalla helposti.
6. Maltainen puuro on parhaimmillaan, kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Puuro tarjoillaan kylmänä perinteisesti maidon tai kerman ja hienon sokerin kanssa.
Annoksesta saa juhlavan näköisen kermavaahdolla, värillisellä hillolla tai marmeladilla ja värillisillä ja pehmeillä hedelmäviipaleilla - sopii vaikkapa vappu ja juhannuspöytään.
Maltainen puuro eri viljojen maltaista ja jauhoista.
Anonyymi
0
132
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1725558Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä442633- 1562222
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161759- 821384
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1621327Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241301Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne241262Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https321233Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.108988