Mahtaako kellään olla kokemusta verotuskäytännöstä tapauksessa, jossa kiinteistöjen omistajat vaihtavat keskenään omistamiaan kiinteistöjä, jotka ovat saman arvoiset.
Varansiirtoveron osalta kumpikin ilmeisesti maksaa neljä prosenttia siitä mitä on luovuttanut.
Pohdintaa on sitä vastoin aiheuttanut, että tuleeko kummankin taikka kummankaan osapuolen maksaa veroa saamastaan luovutusvoitosta, jos vaihtohetkellä saman arvoisiksi katsotut kiinteistöt vaihtavat omistajaa.
Luovutusvoittoa maksetaan käsittääkseni hankintahinnan ja luovutuksen erotuksesta. Tässä tapauksessa kiinteistöt ovat vaihtohetkellä saman arvoisia, mutta niiden hankintahinnat ovat erisuuruiset.
Toinen kiinteistöistä on hankittu esim. kaksi vuotta aiemmin markkinahintaan, mutta toinen on peritty kolme vuosikymmentä aiemmin ja perukirja-arvo oli murto-osa vaihdossa saadun kiinteistön hankintahinnasta.
Kiinteistövaihdossa on käsittääkseni kyse kiinteistökaupasta, jossa kauppahinnan vastikkeena on toinen kiinteistö.
Näin ollen, jos saa sellaisen kiinteistön luovuttamisen vastikkeeksi kiinteistön, jonka vaihtohetkinen arvo on enemmän kuin vaihdoksi antamansa kiinteistön hankintahinta oli (tai sen -olettama on), tulee siitä "voitosta" maksaa luovutusvoittoveroa?
Pitääkö päättelyni paikkansa?
Kiinteistöjen vaihto, luovutusvoitto, verotus?
2
614
Vastaukset
Mahtaako tähän olla kellään sanottavaa?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337074- 386474
- 293544
- 453100
- 342744
- 162462
- 372198
- 162086
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons481957- 341810