Sain mökkirannastani katiskalla pari kyymmentäkiloa ahvenia joista valikoin yli 200 gramman painoiset, ja pienemmät päästin takaisin kasvamaan. Suolistin ja poistin kidukset, pudistin ja pakkasin muutaman ahvenen tyhjiöpakkauksiin ja laitoin pakastimeen. Syynä pikapakastukseen oli se että mökilläni oli kiireellisempiä kevättöitä, kun ahventen perkuuta tai fileerausta.
Kokemuksesta tiedän, että savustukseen nuo pakasteesta sulatetut kalat sopivat yhtä hyvin kuin tuoreet, eli karkeaan suolaan kolmeksi tunniksi, liiat suolat pyyhitään pois ja pönttöön savustumaan. Nahat ja ruodot jäävät lautasen reunalle.
Onko kenelläkään kokemusta siitä, pehmeneekö pakastettu ahven niin, että sulatuksen jälkeen fileeraus ei onnistu jos liha on jotenkin pehmentynyt ja esim. nahan ja kylkiruotojen ja kyljen pystypiikkien poisto vaikeutuu?
Toki nuo selviävät kun teen sen itse, mutta nyt pitäisi päättää olenko ahne, ja kalastan noita neljänneskilon jötiköitä lisää ja pakastan perkaamattomina, ja jätän perkaamisen siihen vaiheeseen kun kiireet ovat vähentyneet.
Pakastetun ahvenen fileeraus
Anonyymi-ap
0
539
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336284- 345763
- 293244
- 452630
- 342564
- 152228
- 372148
- 161886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons401779En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191727