IMELLETTY PERUNALAATIKKO
Ei lisätä siirappia, maku saadaan imeltämällä.
Näistä valmistuu imelletty perunalaatikko:
2 1/2 kg jauhoisia perunoita. Osa tekijöistä suosii myös kiinteitä perunoita ja kaikkia mahdollisia perunoita?
5-6 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Perinteisesti ruisjauhoja
3-5 desilitraa vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää soseeseen
40-70 grammaa voita. Voi sulaa juuri imelletyssä soseessa
noin 8 desilitraa maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaasti. Lisää maito vähitellen ja sakeutta tarkkaillen
n.2-3 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu imelletty perunalaatikko:
1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta. Osa hyväksyy vain kiinteät lajikkeet ja osa vain jauhoiset lajikkeet ja osa hyväksyy kiinteät ja jauhoiset ja kaikki tältä väliltä lajikkeet.
2. Pese ja kuori perunat, halkaise isot perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta perunat keittoveteen, huomioi että vesi jää soseeseen. Näin vältetään suurin osa kuorimis ja keittotappioista, koska keittoveteen liuenneet ainekset tulee soseeseen mukaan.
3. Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70-75 asteiseksi. Alemmissa lämpötiloissa imeltyminen hidstuu.
4. Perunasoseen tulee olla (65)70-75 asteista, että sose imeltyy tehokkaasti. Jos soseen lämpötila laskee huomattavasti alle 65 asteen, niin imeltymisteho heikkenee huomattavasti. Yli 77 asteessa jauhot menettää imeltymistehon lopullisesti, sanotaan että "jauhot palaa".
5. Lisää soseeseen vehnäjauhot tai ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita kansi kattilaan.
6. Laita perunasosekattila noin 70-75 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä välillä sekoittaen noin 4-5 tuntia. Maistamalla voit varmistaa, että sose saa makean maun.
7. Lisää imeltyneeseen soseeseen voi paksuhkoina siivuina sulamaan, soseen lämpö riittää hyvin voin sulattamiseen. Lisää imeltyneeseen soseeseen maitoa niin että saat löysähkön, puuromaisen soseen. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
9. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan pinnalle muutamia voilastuja tai voinokareita.
10. Paista imellettyä perunalaatikkoa aluksi noin 180-200 asteisessa uunissa. kun pinta saa hiukan väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty parunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu eikä tarpeettomasti kuoretu paistamisen aikana. Näin saat erinomaisen mehevän imelletyn perunalaatikon. Jos vuoka on vajaa ja paistolämpötila tarpeettoman korkea, niin imelletty perunalaatikko kuivuu ja korppuuntuu varsin helposti.
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3 - 4 tuntia.
Imelletty perunalaatikko. Melkein perinteinen.
Anonyymi-ap
1
172
Vastaukset
- Anonyymi
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
💋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17966829U
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336594- 356043
- 293334
- 452790
- 342614
- 152308
- 372158
- 162006
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons401849En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191767