20 brutaalia totuutta psykiatriasta, kirjoittanut kriittinen psykiatri

Anonyymi-ap

1. Diagnoosit kehitettiin psykiatriassa äänestämällä, diagnosointi ei perustu aivopoikkeamien toteamiseen tai biologiseen diagnosointiin (diagnostic tests) mitä muu lääketiede usein käyttää.
2. Suurella todennäköisyydellä psykiatrisia sairauksia omaavilla ei ole mitään todistettuja aivopoikkeamia. He käytännössä kokevat vaikeuksia elämässä mitkä aiheuttaa stressiä, he kärsii esim yksinäisyydestä, terveysongelmista, taloudellisesta stressistä, tyytymättömyydestä työttömyyteen tai työhönsä, heillä on hankala nähdä polkua itselleen elämässä (mihin voi vaikuttaa esim. jatkuvat vastoinkäymiset). Heillä voi olla ongelmia huonon terveyden kanssa jota voi aiheuttaa huono ruokavalio, päihteiden käyttö tai liikunnan puute. Moni tulee vedetyksi psykiatrian narratiiviin jossa heidän oireistoa aletaan kuvaamaan sairautena, aivojen sairautena koska se on helpompaa niin kuin ratkoa tätä monimutkaisempaa vyyhtiä.
3. Psykiatriset lääkkeet eivät oikeasti paranna. Ne eivät korjaa esim. kemiallista epätasapainoa (eikä masentuneilla vaikkapa ole todistetusti neuroplastisuuden puutetta). Nämä yritykset kuvailla miten lääkkeet korjaavat jotain tällaista poikkeamaa ovat lähinnä markkinointisloganeita, eivät tieteellisiä faktoja. Jokainen lääke lähinnä maskeeraa eli peittää oireita. Ne ei korjaa mitään aivopoikkeamia tai poikkeamia. Oikeastihan lääketieteellisessä ajattelussa pitäisi löytää tällainen aivopoikkeama, todistaa se jotta sitä hoidettaisiin.
4. Psykiatriset lääkkeet aiheuttavat toleranssia. Suurin osa ihmisistä joka käyttää psykiatrisia aineita pitkään voi törmätä toleranssiongelmaan eli ajan kuluessa kun lääkettä käyttää pitkään kehomme pyrkii vastustamaan lääkkeen vaikutusta ja niiden teho alkaa laimeta. Tällöin moni kokee tarvetta nostaa annosta. Se johtaa siihen että esim ihminen alkaa käyttää isointa mahdollista annosta tai lääkäri suosittelee uutta toista lääkettä. Tämä on tapa millä esim pieniannoksinen masennuslääkkeenkäyttäjä 10-20 vuoden aikana voi päätyä useamman lääkkeen käyttäjäksi koska he yrittää kokoajan saada sitä samaa vaikutusta minkä he joskus koki lääkkeestä mille kehossa tuli toleranssi.

17

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI
    • Anonyymi
      UUSI

      5. Psykiatriset lääkkeet heikentää ihmisten vointia pitkällä tähtäimellä. Tämä on sääntö enemmän kuin poikkeus, ja koskee jokaista psykiatrista lääkettä.
      Esim antipsykooteissa on tardiivin dyskinesian riski joka myös heikentää ihmisten kognitiivista kapasiteettia. Bentsodiatsepiinit voi tehdä ihmisen ahdistuneemmaksi pitkällä aikavälillä mikä johtuu "benzodiazepine induced neurological dysfunction" eli neurologisen toiminnan häiriöt bentsodiatsepiinien aiheuttamana. Ihmiset voivat myös alkaa kokea tämän seurauksena neuropatiaa tai heidän korvansa alkavat soida tai vaikka tulee valonarkuutta. Kaikki nämä on toksisuutta aineista mikä tapahtuu pitkällä tähtäimellä bentsoista. Litium voi puhkaista "silent syndrome", mikä muistuttaa dementiaa ja voi aiheutua vapinoita. Myös SSRI:ssä on ongelmana "tardive dysphoria", mikä tarkoittaa että pitemmällä tähtäimellä ihminen alkaa SSRI:ssa kokea tunnetason turtumista, kognitiivisen toiminnan häiriöitä, alhaista motivaatiota ja lisääntynyttä ahdistuneisuutta. Se ei usein vastaa lääkkeen nostoihin enää, vaikka usein tässä tilassa aletaan räiskimään lisää lääkkeitä. Ihmiset ei vain tunne enää itseään omaksi itsekseen. Usein tämän psykiatrin mielestä tämä johtaa siihen että aletaan tunkea lisää hoitoja eikä tunnisteta tätä iatrogeeniseksi eli hoidolla aiheutetuksi ongelmaksi. Tämä voi johtaa esim ketamiinihoitoihin tai pitkiin sarjoihin sähköhoitoa mikä ei välttämättä siis ratkaise ongelmaa enää koska ongelma on iatrogeeninen. Ihmisiä aletaan pitää "hoitoresistentteinä" eikä kukaan koskaan myönnä että ongelma on aiheutettu lääkkeiden pitkäaikaissyötöllä ja sen vaikutuksella aivoihin.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kaikki lääkkeet mitä minulla on, ovat toimineet. Mitään ei ole suurennettu. SSRI-lääke kirjoitettiin vaihdevuosi-vaivoihin, kun en uskaltanut hormoneja käyttää. Pari pomoa sairastui rintasyöpään. Toinen kuoli. En tosin tiedä, kuoliko se just siihen syöpään.
        Neurolepti on ollut 30 vuotta. Vasta nyt alan pienentelemään sitä, kun olen sitä mieltä, että en enää sitä tarvitse.


    • Anonyymi
      UUSI

      6. Jos käytät psykiatrian lääkkeitä pitempään, olet käytännössä koe-eläin, koekaniini. Mitään psykiatrian lääkettä ei ole tutkittu plasebokontrolloiduissa tutkimuksissa vuotta pitempään. Tämä on sinänsä aika huolestuttavaa, koska esim Amerikassa suuri osa käyttäjistä käyttää esim psyykenlääkkeitä 5 vuotta tai pitempään. Ei tarvi olla kovin lahjakas matematiikassa havaitakseen mikä ongelma tässä voi olla - siitä seuraa siis se, että moni tietämättäänkin on osa ei kontrolloitua ihmiskoetta lääkkeen pitkäaikaiskäyttäjänä, he on koe-eläimiä. Tämä psykiatri ihmettelee suuresti tutkimuksen puutetta pitkäaikaiskäytössä - onko ne edes tehokkaita. Ei täysin tiedetä mitä pitkäaikaiskäyttäjille käy. Hän on nähnyt työssään, että osa käyttää lääkkeitä ilman toleranssia mutta osalle käy huonommin - lääkkeistä alkaa loppua teho todennäköisesti toleranssin vuoksi ja ihmisiä päätyy isommille lääkekoktaileille jossa lääkkeitä pinotaan päällekäin yrittääkseen saada tehoa. Jotkut ihmiset menee tosipaljon huonompaan suuntaan. Kun ei ole tehty tutkimusta kunnolla on hankala arvioida todennäköisyyksiä miten käy. Siis toisinsanoen on riski että psykiatrian lääkekeskeisellä tällaisella hoitotavalla jossa aineita ei tutkita pitkään hoitotulokset joillakin ajan saatossa voi jopa heikentää oloa ja johtaa tarpeettomiin polyfarmasioihin lääkkeiden toleranssitaipumuksen vuoksi.

    • Anonyymi
      UUSI

      7. Psykiatrisista aineista vieroittautuminen voi olla hyvin vaikeaa, jopa vaikeinta mitä ihminen koskaan kokee elämässään. Prosessi lääkealasajossa voi kestää jopa vuosia. Toki jotkut pystyy tämän lääkärin mukaan vieroittautumaan lääkkeistä helposti, hän on esim kuullut että joku nainen on vieroittautunut kaksi kertaa aineista helposti, esim seinään mutta kolmannella kerralla yhtäkkiä kaikki meni pieleen. Siksi hän suosittelee varovaisuutta. Toisinsanoen, helpot lopetukset ei takaa vaikeaa lopetusta joskus jolloin "kamelin selkä katkeaa" ja hermoston kyky kestää lopetusta ei ole enää samalla tasolla. Voi olla geneettistä kuka kestää äkkilopetuksia, esim aivojen plastisuus pystyy helpommin korjaamaan epätasapainoa nopeammin mitä syntyy alasajosta. Tällä hetkellä ei tiedetä kuka on riskissä vaikeampaan vieroitukseen.
      8. Vieroittautuminen masennuslääkkeistä ja bentsodiatsepiineista voi aiheuttaa vakavaa neurologista vahinkoa jota kutsutaan pitkittyneiksi vieroitusoireiksi (PAWS, protracted withdrawal). Osa menee vakavaan vieroitusoireisiin. Osa luulee että he voi vain rysäyttää lääkkeet alas ja kestää sen. Mutta ongelmaksi tulee että oireet onkin niin pahoja ettei niitä voi kestää. Lääkkeisiin palaaminen ei välttämättä auta korjaamaan sitä neurologista vahinkoa mitä tästä on syntynyt. Tämä voi johtaa vakaviin oireisiin kuten akatisiaan mikä on neurologinen oire, mikä voi johtaa siihen että heillä on vakavia kognitiivisia ongelmia ja vakavaa ahdistusta ja pakkoa liikkua ja he voi joutua tämän johdosta työkyvyttömiksi. Parantuminen voi kestää vuosia. Lääketieteellinen yhteisö on täysin ignoorannut tällaisia potilasryhmiä, lääkärit ei kerro tästä.

      • Anonyymi
        UUSI

        9. Kannabis voi olla aine joka puhkaisee skitsofrenian tai kaksisuuntaisen oireita. Erityisesti korkean THC:n aineet.. Voi olla että ihminen näiden aineiden vuoksi päätyy elinikäiseen antipsykoottien käyttöön kun he jatkavat kannabiksen tai tällaisten päihteiden käyttöä joka voisi olla vältettävissä, kun lopettaa yksinkertaisesti tällaiset päätä sotkevat aineet kuten kannabiksen.
        10. Kofeiini, fyysinen liikkumattomuus ja nikotiini ovat asioita mitkä herkästi johtavat ahdistuneisuuteen. Kofeiini häiritsee unta ja sitä ei loppupeleissä tarvi juoda edes kovin paljoa että se johtaa ahdistuneisuusoireiluun. Nikotiini on myös stimulantti joka voi lisätä ahdistusta. Psykiatri sanoi että hänkin aikanaan harrasti tätä, istui ruutujen edessä kun oli vaativassa työssä, ei liikkunut ja joi kofeiinia. Käytännössä hän päätyi käyttämään hetken aikaa rauhoittavaa ahdistuksensa vuoksi. 5000 askelta päivässä on jo riittävää liikuntaa ja stimulantit pois. Muutamassa viikossa olo paranee.
        11. Psykiatrinen tutkimus on lääkeyhtiöiden korruptoimaa. Lääkeyhtiöt käyttää miljardeja dollareita siihen että esim tehdään haamukirjoittajien kirjoituksia lääkkeistä, asiantuntijapsykiatrit saa lääkkeet näyttämään hyödyllisiltä. Tämä on markkinointia mitä esitetään tieteenä. Se ei ole oikeaa tiedettä. Lääkkeet pyritään saamaan näyttämään hyödyllisiltä. Tämä on yksi syy miksi lääkäreillä on niin heikko tietämys siitä, mikä on lääkkeiden haitta/hyötysuhde.
        12. Lääkeyhtiöiden korruptoimat akateemikot:
        suurin osa joka on arvovaltaisessa asemassa esim akateemisestikin psykiatrian puolella omaa kytköksiä lääkeyhtiöihin. On todella hyödyllistä uralle ja sille että pääsee vaikutusvaltaiseen asemaan että työskentelee lääkeyhtiöiden kanssa. Siten saa myös helpommin rahoitusta tehdäkseen lääketutkimusta sen sijaan että hakee esim valtion rahoitusta tai jotain yksityistä rahoitusta. Tätä kautta saa helposti myös tutkimustiimin ja muita resursseja helpommin joita tarvii siis käytännössä edetäkseen uralla korkealle.
        13. Nämä sitten kouluttavat käytännössä seuraavaa sukupolvea psykiatreja. Ei ole siis ihme että tuodaan kuvaa että lääkkeet on hyödyllisempiä kuin ne monesti onkaan ja turvallisempia kuin ne välttämättä onkaan. Tämä voi olla syypäänä siihen että hyöty/haitta-arvioita ei tehdä totuudenmukaisesti ja tehdään huonoa lääketiedettä missä tuotetaan enemmän harmia kuin hyötyä joillekin kun ei ymmärretä niitä tosiasiallisia riskejä ja niitä voidaan vähätellä. Se voi myös selittää miksi niin iso osa kansasta on lääkkeissä.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        9. Kannabis voi olla aine joka puhkaisee skitsofrenian tai kaksisuuntaisen oireita. Erityisesti korkean THC:n aineet.. Voi olla että ihminen näiden aineiden vuoksi päätyy elinikäiseen antipsykoottien käyttöön kun he jatkavat kannabiksen tai tällaisten päihteiden käyttöä joka voisi olla vältettävissä, kun lopettaa yksinkertaisesti tällaiset päätä sotkevat aineet kuten kannabiksen.
        10. Kofeiini, fyysinen liikkumattomuus ja nikotiini ovat asioita mitkä herkästi johtavat ahdistuneisuuteen. Kofeiini häiritsee unta ja sitä ei loppupeleissä tarvi juoda edes kovin paljoa että se johtaa ahdistuneisuusoireiluun. Nikotiini on myös stimulantti joka voi lisätä ahdistusta. Psykiatri sanoi että hänkin aikanaan harrasti tätä, istui ruutujen edessä kun oli vaativassa työssä, ei liikkunut ja joi kofeiinia. Käytännössä hän päätyi käyttämään hetken aikaa rauhoittavaa ahdistuksensa vuoksi. 5000 askelta päivässä on jo riittävää liikuntaa ja stimulantit pois. Muutamassa viikossa olo paranee.
        11. Psykiatrinen tutkimus on lääkeyhtiöiden korruptoimaa. Lääkeyhtiöt käyttää miljardeja dollareita siihen että esim tehdään haamukirjoittajien kirjoituksia lääkkeistä, asiantuntijapsykiatrit saa lääkkeet näyttämään hyödyllisiltä. Tämä on markkinointia mitä esitetään tieteenä. Se ei ole oikeaa tiedettä. Lääkkeet pyritään saamaan näyttämään hyödyllisiltä. Tämä on yksi syy miksi lääkäreillä on niin heikko tietämys siitä, mikä on lääkkeiden haitta/hyötysuhde.
        12. Lääkeyhtiöiden korruptoimat akateemikot:
        suurin osa joka on arvovaltaisessa asemassa esim akateemisestikin psykiatrian puolella omaa kytköksiä lääkeyhtiöihin. On todella hyödyllistä uralle ja sille että pääsee vaikutusvaltaiseen asemaan että työskentelee lääkeyhtiöiden kanssa. Siten saa myös helpommin rahoitusta tehdäkseen lääketutkimusta sen sijaan että hakee esim valtion rahoitusta tai jotain yksityistä rahoitusta. Tätä kautta saa helposti myös tutkimustiimin ja muita resursseja helpommin joita tarvii siis käytännössä edetäkseen uralla korkealle.
        13. Nämä sitten kouluttavat käytännössä seuraavaa sukupolvea psykiatreja. Ei ole siis ihme että tuodaan kuvaa että lääkkeet on hyödyllisempiä kuin ne monesti onkaan ja turvallisempia kuin ne välttämättä onkaan. Tämä voi olla syypäänä siihen että hyöty/haitta-arvioita ei tehdä totuudenmukaisesti ja tehdään huonoa lääketiedettä missä tuotetaan enemmän harmia kuin hyötyä joillekin kun ei ymmärretä niitä tosiasiallisia riskejä ja niitä voidaan vähätellä. Se voi myös selittää miksi niin iso osa kansasta on lääkkeissä.

        14. Monella lääkärillä ei ole aikaa ratkaista ja selvitellä juurisyitä oireiden sijaan. Usein esim yleislääkärit näkee potilaita tosi lyhyillä vastaanottokäynneillä ja psykiatrejakin voidaan nähdä harvoin ja vain suht lyhyitä aikoja kerrallaan.Tämä johtaa helpommin siihen että määrätään lääke. Lääkärit myös kokee että hehän toimivat vain oikein kun he noudattavat käytännössä lääketieteellisiä ohjeita ja tekevät -jotain-. Hän kuvaa tätä huonona lääketieteenä.
        15.Amerikassa vakuutuspohjainen hoitomalli ajaa lääkäreitä tekemään yhä lyhyempiä ja lyhyempiä vastaanottokäyntejä missä siis kohta 14. toteutuu herkemmin. (Tässä suhteessa Suomessa on parempi tilanne, vaikkakin kyllä psykiatreista on pulaa esim julkisen puolen psykiatriassa ja monet kyllä oikeasti saavat lyhyillä yleislääkärivisiiteillä psyykenlääkityksiä).
        16. Hän näkee, ettei psykiatria Amerikassa ja monessa muussakaan maassa ole oikeasti suunniteltu auttamaan ihmistä. Systeemiä ei vain ole suunniteltu kartoittamaan juurisyitä, tai ottamaan ihmisiä turvallisesti pois lääkityksistä tai ylipäätään ottamaan pois lääkityksistä. Hänen mielestään systeemi on pääsääntöisesti tehty lääkitsemään ihmisiä. Jos systeemi olisi oikeasti ihmisorientoitunut siten että ihmisen hyvinvointi olisi pääroolissa, ihmisiä autettaisiin paljon enemmän elämänvaikeuksien kanssa ja fyysisen terveyden kanssa. Hän kokee että esim masennuskartoitukset olisi paljon paremmin perusteltavissa (joilla usein määrätään ihmisille lääkkeitä ja dg masennus), jos oikeasti systeemi olisi paremmin suunniteltu auttamaan ihmisiä.
        Systeemissä tuntuu että herkästi päädytään lääkityksiin ja ongelmien seuratessa lääkitystä ihmisiä päädytään gaslightaamaan.
        17. NIMH eli National Institute of Mental Health (NIMH)
        amerikassa on pettänyt ihmiset, koska sen sijaan että oltaisiin laitettu resursseja erilaisten lääkkeettömien tapojen auttaa tutkimiseen, joka auttaisi yleisiin asioihin kuten ahdistukseen ja masennukseen, mutta siltikin nykyään viimeisten vuosikymmenien aikana keskitytty enemmän biologiseen tutkimukseen joka tukee lääkeyhtiöiden agendaa. He keksii vain keinoja millä lääkkein pyritään auttamaan ihmisiä mutta ollaan sokeita monille niille asioille ja faktoreille mitkä oikeasti tekee ihmiset huonovointisiksi kuten elämäntapaan liittyvät asiat tai vaikkapa huono ruokavalio. Tämä ei ole myöskään sanonut että pitäisi tehdä pitempää tutkimusta lääkkeenkäytöstä, kun kerran ihmiset käyttää lääkkeitä niin pitkään ja se mätsäisi paremmin siihen aikaan mitä ihmiset lääkettä käyttää maailmanlaajuisena trendinä - eli vuosia ja taas vuosia.
        18. Amerikassa on massiivinen medikalisaatio-ongelma. 20 prosenttia kansasta on psyykenlääkkeissä, 14 prosenttia käyttää masennuslääkkeitä. On edetty siihen että käytännössä ihmisistä monet yksinkertaisesti käyttää lääkkeitä vain diilatakseen elämän kanssa mutta heillä ei ole mitään aivosairautta mihin he näitä käyttäisivät. Tämä on lähtenyt käsistä.
        19. Harvinaisissa tapauksissa psyykenlääkkeet voi laukaista maniaa, psykoosia tai aggressiota. Silloin ihmisiä väärindiagnosoidaan. Masennus muuttukin lääkkeen myötä vaikkapa kaksisuuntaiseksi mutta aiheuttaja on lääke, ei välttämättä piilevä kaksisuuntainen. Ihminen voi päätyä vuosiksi aineille, mitä hän ei olisi tarvinnut loppupeleissä. Tämä voi johtaa syviin identiteettikriiseihin ja kärsimykseen ihmisellä.
        20. Vieläkin harvinaisemmissa tapauksissa psyykenlääkkeet voi puhkaista väkivaltaista tai ailahtelevaa, ei ennustettavaa käytöstä. Vaikka asia on harvinainen, tämän merkitystä kannattaa kuitenkin pohtia kontekstissa jossa esim 20 prosenttia kansasta on lääkittynä psyykenlääkkeillä. Myös tunteiden leikkautuminen voi vaikuttaa ihmisen käytökseen huonolla tavalla. Jossain päin Amerikkaa on alettu kartoittamaan psyykenlääkkeiden osaa teossa silloin jos tapahtuu esim joukkoampumistapauksia.


      • Anonyymi
        UUSI

        Sen päivän kun näkisi, että yksikään psykiatri Suomessa suostuisi myöntämään että

        heidän määräämänsä aineet voi johtaa kierteeseen lääkkeitä toleranssiongelmien myötä, pitkällä aikavälillä mahdollisesti tuotetaan iatrogeenisesti aiheutettuja ongelmia joita voidaan vielä psykiatriassa väärintulkita esim hoitoresistenttiytenä ja pahentaa potilaan tilannetta ennestään esim. ketamiineilla, sähköhoidoilla ja lisälääkityksillä ja tuotetaan neurologista vakavaa vahinkoa ihmisille lopulta. Ja eihän se tietenkään välttämättä enää lääkkeisiin reagoi, sitten sillä potilaalla on psykiatrian mielestä vain vakava henkinen sairaus. Tästä vahingosta toipumiseen voi mennä vuosia eikä se välttämättä ratkea lääkkeillä, ja johtaa disabiliteettiin ja syvään kärsimykseen, ymmärryksen puutteeseen ja pahimmillaan yksin jäämiseen ongelmien kanssa koska niitä ei voi ratkaista psykiatrialla.

        Itse kyllä voin täysin sanoa että ennen psykiatriaa en kärsinyt neurologisista oireista mistä psykiatriassa lopulta kärsin. Toksisuus alkoi korostua yhä enemmän vuosien mittaan lopulta räjähtäen silmille.

        Ja että psykiatrialla on oikeasti potilasjoukkioita, jotka joutuvat netissä kerääntymään ja hakemaan tietoa mitä heille on aiheutettu, jopa organisoitumaan rahankeräyksessä jotta saadaan yksityistä tutkimusta aikaan, kertomaan intiimeimmät seurauksensa psykiatrian hoidoista tullen jatkuvasti mitätöidyksi, hakemaan tukea toisilta potilailta esim lääkevieroituksessa tai harmin kanssa kamppaillessa ja heillä ei oikeasti ole ääntä eikä heidän tarinaansa yleisesti ole edes olemassa ja osa jää kamppailemaan myös taloudellisesti ja voi vaikuttaa siihen että parisuhteet katkeaa ja työt menee.

        Joku sanoo sen onneksi ÄÄNEEN. "Lääketieteellinen yhteisö on täysin ignoorannut, sivuuttanut tällaiset potilasryhmät".

        Psykiatria on siitä veikeä ala, että siinä voi täysin sivuuttaa iatrogeneesin kun vain tulkitsee sen vain jatkuvasti pahentuvina henkisinä ongelmina ja sanoo "ei minun potilaillani". Kun käytännössä standardi on tasoa - ei ole mitään lääketieteellistä biologista diagnostiikkaa ja kuitenkin hoidetaan biologisesti eikä lääkkeitä tutkita pitkiä aikoja - tällainen on enemmän kuin mahdollista.

        Kun jollain ei esim toleranssiongelmia ole, voidaan täysin sivuuttaa ne joilla on ja ikäänkuin syytellen niitä kelle ongelmia syntyy. Ja muka pidetään yllä illuusiota että kun tekee vain lääkärin sanomalla tavalla, asiat ratkeaa mutta ei nähdä sitä kaikkea huonoa lääketiedettä mikä voi edesauttaa harmia.

        Psykiatrian lääkkeet on täydellinen kusetus - vieroitusongelmia ja fyysistä riippuvuutta aiheuttavia, ei tarvita oikeasti lääketieteellistä samaa diagnostiikkaa kuin muualla todistaakseen biologinen häiriö, vielä heikentää hoitotuloksia. Kaikki tämä sataa lääkeyhtiöiden laareihin, luoden ikiliikkujia ja kroonikkoja psykiatrialle.


    • Anonyymi
      UUSI

      Mitä varten tänne työnnetään aina näitä jenkki "lääkärien" mainosvideoita jonka jälkeen pitäs varata se 500€ maksava kartoituskäynti lääkepurkua varten?

      • Anonyymi
        UUSI

        Mikset arvostele väittämiä, vaan pelkästään toteat että kyseessä on mainos? Minulla ei ole mitään kritisoitavaa missään, mitä hän väittää. Toki voi miettiä onko kaikki hänen Amerikkaa koskevat väitteet yleistettävissä Suomeen, joiltain osin uskon että hyvinkin on. Kun ei ole Suomessa juurikaan psykiatreja puhumassa teemasta, on syytä sitten nostaa amerikkalaisten lääkärien ajatuksia sokeista pisteistä psykiatriassa.

        Tuskin kukaan lääkäri haluaa nostaa pelkästään noita teemoja esille, mikäli ei oikeasti usko itse niihin ja haluaisi vain tienata niillä.

        Saatika sitten esim kirjoittaa ongelmasta Psychiatric Timesiin ennen kuin edes aloitti Youtube-kanavaansa jolloin varmaan ei ollut tarve esim kirjoittaa lääketutkimuksen mahdollisista sokeista pisteistä.

        https://www.psychiatrictimes.com/view/online-communities-drug-withdrawal-what-can-we-learn

        On helppo täysin sivuuttaa väitteet vaan yrittämällä heittää henkilöön meneviä argumentteja, mutta se on eräänlainen argumentointivirhe.


      • Anonyymi
        UUSI

        Onhan siinä sitä kohtalon ironiaa, että ihmiset jotka kivenkovaa inttävät että kokonainen yhteiskunta on lääketehtaiden aivopesemää salaliitto teoriaa, linkkailee ihan surutta vierotusfirmojen mainosvideoita...

        Ehkä se on sitten niin, että kun itse haksahtaa niin helposti, niin kuvittelee, että loppumaailma tekee samoin.

        Mutta positiivisuuden kautta. Raha on hyvä motivaattori. Jos olet valmis laittamaan vaikka tonnin tai pari kiinni siihen, että ramppaat jonkun vieroituslääkärin luona, niin kai se tarkoittaa sitten sitä, että oikeasti yrität sitoutua siihen että pärjäät ilman lääkkeitä. Asia mitä tälläkin foorumilla joudutaan peräänkuuluttamaan jokatoisessa postauksessa.


    • Anonyymi
      UUSI

      Nämä väittämät on helppo kuitata esim joidenkin psykiatriaan erityisen myönteisesti suhtautuvien mielestä hölynpölynä tai antipsykiatriana, mutta arvostan suuresti tätä psykiatria. että hän puhuu näistä teemoista joita emme usein kuule otettavan esille ja myös niiden potilaiden puolesta, ketä on vahingoitettu nykyisellä turvattomalla hoitomallilla. Hänellä on mielenkiintoista näkemystä psykiatriasta sitä kautta, että hän on esim työskennellyt Amerikan lääkevalvonnasta vastaavassa FDA:ssa hyvässä asemassa ja ilmeisesti siellä työskentely juuri avasi hänen silmiään ja hän on sanonut esim menettäneensä uskoa masennuslääkkeisiin juuri siellä työskennellessään. Hän olisi voinut jatkaa sitä polkua, mutta valitsi toisen.
      Omassa henkilökohtaisessa elämässäni pitkäaikaisena psykiatrian potilaana uskon, että moni kohta on valitettavasti toteutunut omassa elämässänikin. ¨
      Kun aloitin masennuslääkkeet, minulle käytettiin epätieteellistä perustetta niiden käyttämisestä. Kokemani monimutkainen tilanne typistettiin juuri tietyksi diagnoosiksi masennuskyselyn kautta, mitä alettiin lääkitä. Nykyään vältän enää käyttämästä masennusta oireideni kuvauksena ja käytän mieluusti omaa kertomustani joka on moniulotteinen, siinä missä masennsuta voisi kuvata kuin päänsärkynä, yhtenä oireena joka ei kerro aiheuttajasta mitään. Minulle kerrottiin kuinka masennuslääkkeiden toimintamekanismi saattaisi johtua aivojen serotoniinipitoisuuksien suurenemisesta eikä edes vain näin, vain että masennus muka johtuisi serotoniinipitoisuuksien alhaisuudesta. Koko masennus ja oireeni trivialisoitiin joksikin aivokemioiden häiriöiksi jota kautta aloin osittain tilannettani selittämään ja tällainen selitystapa johti herkemmin tietynlaiseen pelkoon purkaa ainetta koska luulin että vaikutus on hyödyllisempi mitä se onkaan kun masennuslääkkeet oli perusteltu jotain aivokemiallista tasapainoa korjaavina. Tutkimusten mukaan tällainen hahmotustapa lisää usein tunnetta ettei pysty itse vaikuttamaan asioihin niin paljoa ja edesauttaa pitempiaikaista lääkkeenkäyttöä. Koska käytännössä auktoriteetti sanoi tämän minulle teini-ikäisenä, en kyseenalaistanut tätä. Loppupeleissä ymmärrän tilanteeni paljon monipuolisemmin, oli esim ymmärryksen puutetta elintapojen merkityksestä olon parantamisessa, oli paljon hankalia asioita sattunut jota en vain osannut ratkaista koska niitä olisi pitänyt oikeasti työstää. Masennuslääkkeet pysäytti monen asian työstön pitkiksi ajoiksi koska ne leikkasi tunteita ja sai minut hämilleen identiteetistäni joka tavalla vuosien mittaan. Jälkikäteen olen jatkanut työstöä omituista kyllä siitä pisteestä mihin jäin ennen masennuslääkkeitä, niiden jälkeen minulla on esim sellaista etten identiteetiltäni enää samaistumaan ihmiseen joka niitä käytti. Prosessoin esim surua mikä jäi kesken lääkkeissä eli jatkan siitä mitä elämä oli ennen lääkkeitä. Ymmärrän yhä enemmän miten paljon ihan luontaisia reaktioita elämään koin silloin kun aloitin masennuslääkkeet jotka on hyvin ymmärrettävä kasa ikäviä stressaavia tapahtumia joihin reagoin ja ei ollut työkaluja heti ratkaista kaikkea. On paljon ymmärrettävämpää mitä luulin olla hukassa elämässä koska sitä kautta voi myös löytää polun. Yhteiskunta ei välttämättä lisää hyvinvointiamme – esim jatkuva kilpailukeskeisyys joka on korostunut esim tässä taloustilanteessa äärimmilleen. On myös ihan normaalia ettei ihminen ole aina parhaimmillaan, silloin kun hänen yleensä yhteiskunnan mielestä pitäisi olla jotta hän kykenee vaadittaviin suorituksiin.

      • Anonyymi
        UUSI

        Aikojen saatossa ongelmat lääkkeistä alkoivat sitoa minut yhä vahvemmin psykiatrisen potilaan identiteettiin – koska kun lääkkeisiin alkaa tulla fyysinen riippuvuus tai vieroitusongelmia tai toleranssia – se edesauttaa siihen psykiatrian potilaana oloon jämähtämistä – jossa helposti miltei kaikki oireet mitä elämässä on esim voimakkaasta työstressistä alkaen väsymysjaksoon voidaan diagnosoida sairauden ilmeneminä. Aloin kokea ymmärtämättäni toleranssia lääkkeistä mikä oli täysin selvää (ei sillä hetkellä tosin) eli lääke alkoi ajan saatossa apatisoimaan, turruttamaan yhä lisää, puhkaisemaan yhä pahempia seksuaalihäiriöitä kun annosta pumpattiin ylös, eikä siinä minun näkökulmani mukaan ollut minulle tasaista vaikutusta. Muistan että tykkäsin ensi alkuun masennuslääkkeen vaikutuksesta ja etsin vuosien saatossa tuota samaa hetken kestävää oloa – mutta se ei ollut todellinen – se oli väliaikainen, ei staattinen alun vaikutus joka AINA kaavamaisesti johti turtumiseen, ja vuosien aikana psyykenlääkkeet johti yhä kasvavaan turtumiseen, kognition häiriöihin ynnä muuhun. Mikä pahinta uskon, että masennuslääkkeiden käyttö alkoi esim vieroitusyrityksissä puhkaista ahdistusta ja jälkikäteen ymmärrettyäni lääkkeen vaikutusmekanismin ymmärrän sen vaikutukset minuun laajemmin – esim levottomuuden lisääntymisen. Elämääni alkoi tulla yhä enemmän lääkkeen lieveilmiöitä, mutta mikä pahinta en ymmärtänyt lääkittynä miten lääke minuun negatiivisesti vaikutti. Minulle mielenkiintoinen havainto oli toisaalta että myös lääkityksen alentaminen saattoi helpottaa toleranssi-ilmiötä ja muistankin kuinka hullua oli kun kerran vieroittauduin lääkkeestä ja tuntui että ei saakeli, tämänkö vuoksi olen elänyt tämän utun keskellä. Olin ollut täysin aivopesty lääkkeen hyödyllisyydestä – hyvin meni siihen asti kunnes iski ahdistusvaihe vieroituksessa.
        Pitemmällä tähtäimellä olen varma, että lääke heikensi tilannettani. Erityisesti siinä vaiheessa, kun kamelin selkä katkesi yhdessä masennuslääkevieroituksessa joka meni pieleen sillä kertaa. Jossain sitä vaihetta alkoi yhä enemmän neurologisia ja hermostollisia ongelmia lääkkeistä. Minulle puhkesi kimppu neurologisia oireita, mitä tuo lääkäri kuvaa, ja mille tuo lääkäri sanoo lääketieteellisessä yhteisössä olevan sokean pisteen jotka oli vaikeita, invalidisoivia ja niistä kesti vuosia parantua. Ne olivat niin vakavatasoisia että olin tilanteessa jossa aidosti mietin etten kestä tätä elämää enää sekuntiakaan koska olo oli aamusta iltaan sietämätön. Muistan kuinka minulle valkesi mikä koe-eläin olin ollut pitkäaikaisessa käytössä käytettyäni näitä aineita koko aikuisuuden aivojen kehityksen ajan. Se oli traumatisoivaa. Koin neurologista vahinkoa epämääräisissä vieroituksissa ja lääkeroiskinnassa sen jälkeen. Parantelin siitä itseni, täysin ilman lääketieteen ymmärrystä mitä minulle tapahtui. Jonain kompassina ehkä ollen esim neuropaattiset oireet mitkä puhkesi. Psykiatrian mukaanhan en ollut toipumassa vuosien neurologisesta vauriosta vaan sain lähinnä tukea sillä perusteella kun ajauduin työkyvyttömäksi että olen henkisesti sairastunut nyt sattumalta vieroituksessa. Jouduin siis tietyllä tapaa hautaamaan kokemukseni neurologisesta vauriosta ja korvaamaan sen psykiatrian narratiivilla.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikojen saatossa ongelmat lääkkeistä alkoivat sitoa minut yhä vahvemmin psykiatrisen potilaan identiteettiin – koska kun lääkkeisiin alkaa tulla fyysinen riippuvuus tai vieroitusongelmia tai toleranssia – se edesauttaa siihen psykiatrian potilaana oloon jämähtämistä – jossa helposti miltei kaikki oireet mitä elämässä on esim voimakkaasta työstressistä alkaen väsymysjaksoon voidaan diagnosoida sairauden ilmeneminä. Aloin kokea ymmärtämättäni toleranssia lääkkeistä mikä oli täysin selvää (ei sillä hetkellä tosin) eli lääke alkoi ajan saatossa apatisoimaan, turruttamaan yhä lisää, puhkaisemaan yhä pahempia seksuaalihäiriöitä kun annosta pumpattiin ylös, eikä siinä minun näkökulmani mukaan ollut minulle tasaista vaikutusta. Muistan että tykkäsin ensi alkuun masennuslääkkeen vaikutuksesta ja etsin vuosien saatossa tuota samaa hetken kestävää oloa – mutta se ei ollut todellinen – se oli väliaikainen, ei staattinen alun vaikutus joka AINA kaavamaisesti johti turtumiseen, ja vuosien aikana psyykenlääkkeet johti yhä kasvavaan turtumiseen, kognition häiriöihin ynnä muuhun. Mikä pahinta uskon, että masennuslääkkeiden käyttö alkoi esim vieroitusyrityksissä puhkaista ahdistusta ja jälkikäteen ymmärrettyäni lääkkeen vaikutusmekanismin ymmärrän sen vaikutukset minuun laajemmin – esim levottomuuden lisääntymisen. Elämääni alkoi tulla yhä enemmän lääkkeen lieveilmiöitä, mutta mikä pahinta en ymmärtänyt lääkittynä miten lääke minuun negatiivisesti vaikutti. Minulle mielenkiintoinen havainto oli toisaalta että myös lääkityksen alentaminen saattoi helpottaa toleranssi-ilmiötä ja muistankin kuinka hullua oli kun kerran vieroittauduin lääkkeestä ja tuntui että ei saakeli, tämänkö vuoksi olen elänyt tämän utun keskellä. Olin ollut täysin aivopesty lääkkeen hyödyllisyydestä – hyvin meni siihen asti kunnes iski ahdistusvaihe vieroituksessa.
        Pitemmällä tähtäimellä olen varma, että lääke heikensi tilannettani. Erityisesti siinä vaiheessa, kun kamelin selkä katkesi yhdessä masennuslääkevieroituksessa joka meni pieleen sillä kertaa. Jossain sitä vaihetta alkoi yhä enemmän neurologisia ja hermostollisia ongelmia lääkkeistä. Minulle puhkesi kimppu neurologisia oireita, mitä tuo lääkäri kuvaa, ja mille tuo lääkäri sanoo lääketieteellisessä yhteisössä olevan sokean pisteen jotka oli vaikeita, invalidisoivia ja niistä kesti vuosia parantua. Ne olivat niin vakavatasoisia että olin tilanteessa jossa aidosti mietin etten kestä tätä elämää enää sekuntiakaan koska olo oli aamusta iltaan sietämätön. Muistan kuinka minulle valkesi mikä koe-eläin olin ollut pitkäaikaisessa käytössä käytettyäni näitä aineita koko aikuisuuden aivojen kehityksen ajan. Se oli traumatisoivaa. Koin neurologista vahinkoa epämääräisissä vieroituksissa ja lääkeroiskinnassa sen jälkeen. Parantelin siitä itseni, täysin ilman lääketieteen ymmärrystä mitä minulle tapahtui. Jonain kompassina ehkä ollen esim neuropaattiset oireet mitkä puhkesi. Psykiatrian mukaanhan en ollut toipumassa vuosien neurologisesta vauriosta vaan sain lähinnä tukea sillä perusteella kun ajauduin työkyvyttömäksi että olen henkisesti sairastunut nyt sattumalta vieroituksessa. Jouduin siis tietyllä tapaa hautaamaan kokemukseni neurologisesta vauriosta ja korvaamaan sen psykiatrian narratiivilla.

        Kokemani perusteella en ihmettele että ihmiset aikojen saatossa syövät psykiatriassa yhä enemmän lääkkeitä ja ovat usein yhä enemmän kroonikkoja. He eivät välttämättä hahmota elintapojensa vaikutusta oloonsa ja saattavat juuri käyttää esim huumeita tai jatkuvasti stimulantteja lääkkeensä päälle kuten kofeiinia tai nikotiinia joka voi edesauttaa tilaa mitä he lääkkeillä hoitavat. Siinä sitten olet psykiatrian limbossa koukussa kolmeen lääkkeeseen joiden pitoisuudet heilahtelee, joilla voi olla yhteisvaikutuksia ja on aina sitä selittämätöntä ahdistusta vaikka. Toisenlaisella hoidolla ja ymmärryksellä he eivät välttämättä olisi päätyneet tähän psykiatriakierteeseen. Esim tällä palstalla on kuvauksia joissa joku on käyttänyt päihteitä ja lopettanut ne ja huomannutkin, että eivät tarvi lääkkeitä mutta heillä on vuosien pitkä päihdejakso ja lääkejakso – ehkä tarpeetonkin jos erilaiset päätä sotkevat aineet olisi aiemmin ajettu alas. Myös minulla on kokemuksia siitä kuinka ylipäätään psykiatrian aineiden alasajo ylipäätään ja vieroitusoireistosta selviäminen tasoittaa oloa ja elämä jossa elintavat on kunnossa.

        Olen sataprosenttisen varma että jos olisin saanut kunnollista tukea jossa psykiatriassa ei olisi liikaa keskitytty johonkin diagnoosiin oireiden selittäjänä ja olisin saanut informoidun suostumuksen psykiatrian lääkkeistä ja kunnolliset lääkepurut en olisi joutunut käymään tätä kamalaa polkua läpi.

        Olen hoksannut erittäin paljon miten elintavat vaikuttaa olooni, tavalla mitä en koskaan tajunnut lääkkeissä jotka vaikeutti paljon sen ymmärtämistä miten kehoni reagoi koska ideana oli lääkkeellä turruttaa kehoa. Nykyään tiedän suuren määrän tapoja parantaa oloani mistä mikään ei välttämättä ole terapia tai lääke ja moni on hyvinkin luontainen - kun ymmärtää kehon tarpeet ja myös mielen tarpeita. Ihan jokainen päätös mitä päivän aikana tekee, voi vaikuttaa oloon lähtien siitä mitä syö tai mitä ei syö.

        Valitettavasti joudun elämään elämääni neurologisesti ja hermostollisesti vahingoitettuna mistä on seurannut mm tuon psykiatrin kuvaamia ongelmia mutta kiitos neuroplastisuuden on myös tapahtunut etenemistä oireiden kanssa.

        Tulen aina olemaan kiitollinen juuri tällaisille psykiatreille jotka suhtautuvat vastuullisesti alaansa tavalla mitä en näe että kovin moni psykiatrian ammattilainen on tehnyt julkisesti - ehkä kenties peläten asemansa puolesta - koska jos alat kriitikon polulle sinua juuri yritetään esim syyllistää esim siitä että rahastat väitteilläsi sun muuta.

        Minulle on ihan sama paljonko tämäkin psykiatri rahastaa (jos on käytännössä ainoita psykiatreja jotka julkisesti puhuu tästä, varmasti potilaita riittää kellä on purkuongelmia siis),, kunhan hän nostaa psykiatrian sokeita pisteitä esille ja tuo potilaiden ääntä myös esille.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikojen saatossa ongelmat lääkkeistä alkoivat sitoa minut yhä vahvemmin psykiatrisen potilaan identiteettiin – koska kun lääkkeisiin alkaa tulla fyysinen riippuvuus tai vieroitusongelmia tai toleranssia – se edesauttaa siihen psykiatrian potilaana oloon jämähtämistä – jossa helposti miltei kaikki oireet mitä elämässä on esim voimakkaasta työstressistä alkaen väsymysjaksoon voidaan diagnosoida sairauden ilmeneminä. Aloin kokea ymmärtämättäni toleranssia lääkkeistä mikä oli täysin selvää (ei sillä hetkellä tosin) eli lääke alkoi ajan saatossa apatisoimaan, turruttamaan yhä lisää, puhkaisemaan yhä pahempia seksuaalihäiriöitä kun annosta pumpattiin ylös, eikä siinä minun näkökulmani mukaan ollut minulle tasaista vaikutusta. Muistan että tykkäsin ensi alkuun masennuslääkkeen vaikutuksesta ja etsin vuosien saatossa tuota samaa hetken kestävää oloa – mutta se ei ollut todellinen – se oli väliaikainen, ei staattinen alun vaikutus joka AINA kaavamaisesti johti turtumiseen, ja vuosien aikana psyykenlääkkeet johti yhä kasvavaan turtumiseen, kognition häiriöihin ynnä muuhun. Mikä pahinta uskon, että masennuslääkkeiden käyttö alkoi esim vieroitusyrityksissä puhkaista ahdistusta ja jälkikäteen ymmärrettyäni lääkkeen vaikutusmekanismin ymmärrän sen vaikutukset minuun laajemmin – esim levottomuuden lisääntymisen. Elämääni alkoi tulla yhä enemmän lääkkeen lieveilmiöitä, mutta mikä pahinta en ymmärtänyt lääkittynä miten lääke minuun negatiivisesti vaikutti. Minulle mielenkiintoinen havainto oli toisaalta että myös lääkityksen alentaminen saattoi helpottaa toleranssi-ilmiötä ja muistankin kuinka hullua oli kun kerran vieroittauduin lääkkeestä ja tuntui että ei saakeli, tämänkö vuoksi olen elänyt tämän utun keskellä. Olin ollut täysin aivopesty lääkkeen hyödyllisyydestä – hyvin meni siihen asti kunnes iski ahdistusvaihe vieroituksessa.
        Pitemmällä tähtäimellä olen varma, että lääke heikensi tilannettani. Erityisesti siinä vaiheessa, kun kamelin selkä katkesi yhdessä masennuslääkevieroituksessa joka meni pieleen sillä kertaa. Jossain sitä vaihetta alkoi yhä enemmän neurologisia ja hermostollisia ongelmia lääkkeistä. Minulle puhkesi kimppu neurologisia oireita, mitä tuo lääkäri kuvaa, ja mille tuo lääkäri sanoo lääketieteellisessä yhteisössä olevan sokean pisteen jotka oli vaikeita, invalidisoivia ja niistä kesti vuosia parantua. Ne olivat niin vakavatasoisia että olin tilanteessa jossa aidosti mietin etten kestä tätä elämää enää sekuntiakaan koska olo oli aamusta iltaan sietämätön. Muistan kuinka minulle valkesi mikä koe-eläin olin ollut pitkäaikaisessa käytössä käytettyäni näitä aineita koko aikuisuuden aivojen kehityksen ajan. Se oli traumatisoivaa. Koin neurologista vahinkoa epämääräisissä vieroituksissa ja lääkeroiskinnassa sen jälkeen. Parantelin siitä itseni, täysin ilman lääketieteen ymmärrystä mitä minulle tapahtui. Jonain kompassina ehkä ollen esim neuropaattiset oireet mitkä puhkesi. Psykiatrian mukaanhan en ollut toipumassa vuosien neurologisesta vauriosta vaan sain lähinnä tukea sillä perusteella kun ajauduin työkyvyttömäksi että olen henkisesti sairastunut nyt sattumalta vieroituksessa. Jouduin siis tietyllä tapaa hautaamaan kokemukseni neurologisesta vauriosta ja korvaamaan sen psykiatrian narratiivilla.

        Kun lukee näitä, alkaa uskoa yhä enemmän Italian malliin. Siellä ei ole mielisairaaloita. Kaikki kansalaiset ovat samanarvoisia yhteiskunnan jäseniä. Kaikkia tarvitaan Suomeenkin tulee työvoimapula.
        Tutkimuspäällikkö Mielenterveyden keskusliitosta, Markku Salo,sanoo,että ihmisiä joutuu tuhansittain pois työelämästä joka vuosi mielenterveydellisistä syistä.. 95% on eläkkeellä perusteettomasti.
        Suomessa on kaksi pahaa, Liika lääkkeiden käyttö ja eläkejärjestelmä. Italiassa potilaita ei eristetä yhteiskunnasta.
        Minun elämääni Jumala johdatti. Sain eläkkeen vasta 61-vuotiaana. Kyllä siinä viimeiset ajat oli raskaita, kun oli jo ruumiillisia vaivoja.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lukee näitä, alkaa uskoa yhä enemmän Italian malliin. Siellä ei ole mielisairaaloita. Kaikki kansalaiset ovat samanarvoisia yhteiskunnan jäseniä. Kaikkia tarvitaan Suomeenkin tulee työvoimapula.
        Tutkimuspäällikkö Mielenterveyden keskusliitosta, Markku Salo,sanoo,että ihmisiä joutuu tuhansittain pois työelämästä joka vuosi mielenterveydellisistä syistä.. 95% on eläkkeellä perusteettomasti.
        Suomessa on kaksi pahaa, Liika lääkkeiden käyttö ja eläkejärjestelmä. Italiassa potilaita ei eristetä yhteiskunnasta.
        Minun elämääni Jumala johdatti. Sain eläkkeen vasta 61-vuotiaana. Kyllä siinä viimeiset ajat oli raskaita, kun oli jo ruumiillisia vaivoja.

        Sen "kriittisen psykiatrin " nimi ei tullut esille, joka niitä tietoja lateli. Kyllä pitäisi uskaltaa julkaista nimi, muuten on turha kirjoitta sen psykiatrin sanoja.


    • Anonyymi
      UUSI

      No, sittenhän asiat on hyvin. Sitähän suureen ääneen on vastustettu, että lääkkeitä käytettäisiin johonkin aivo-muutokseen.
      Minun kohdallani sama lääke, samoilla vahvuuksilla, on toiminut 30 vuotta. Sen lääkkeen alaisena tein vielä töitä julkisella 38 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      178
      4698
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      38
      2522
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2192
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1719
    5. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      81
      1338
    6. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1271
    7. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      32
      1183
    8. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      145
      1170
    9. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      103
      945
    10. Pirre vaatii nyt karhuja ammuttavaksi

      Ylellä taas hauskaa lieksa uutista. Karhujen kannan­hoidollinen metsästys on Lieksan kaupungin mielestä välttämätöntä.
      Lieksa
      117
      877
    Aihe