Olisiko jollain tietoa miten uunissa valmistetaan purkki-kalaa?
Minulla on semmoisia lasipurkkeja joihin tulee kumitiivisteet.
Kuinka paljon kalaa ja kstiketta purkkiin laitetaan? Jätetäänkö purkki vajaaksi?
Missä uunin lämmössä kaloja pidetään ja kuinka kauan?
Onko jotain mitä tulisi ottaa huomioon säilykettä valmistaessa?
Purkkikalaa
2
1515
Vastaukset
- Nam....
Tässä olisi linkki käyppä kattomassa
http://www.lintulaakso.net/reseptipankki/resepti.php?resnumero=313- Vaihtelu virkistää
Muikkuja, silakoita, särkiä, säynäviä tai mitä tahansa "pikkukalaa". Suomusta ennen perkausta sitä vaativat.
5kg kalaa 500g ketsuppia 2,5 dl öljyä 0,5 tl
kalamaustetta 4rkl suolaa 1 nippu tilliä
Perkaa kalat,huuhdo kylmässä vedessä, leikkaa n.2-3 cm paloiksi. Sekoita ketsuppi ja öljy ja lisää hienonnettu tilli ja muut mausteet, lisää paloitellut kalat ja sekoita jälleen. Ota tarpeeksi suuri määrä tiiviisti sulkeutuvia alle litran vetoisia lasipurkkeja, pese huolellisesti ja täytä ne kalaseoksella, ei kuit. ihan täyteen, kierrä kannet kiinni ja laita pellille kylmään uuniin. Aseta lämpö 100- 110 asteeseen ja kypsytä tässä lämpötilassa 12-16 tuntia purkkien koosta riippuen. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jossa ne säilyvät useita kuukausia
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337174- 396685
- 293644
- 453150
- 342794
- 162592
- 372198
- 162126
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons481997- 341910