halloumi

feebee

Hei
Nyt kaivattaisiin vinkkejä ja neuvoja halloumi-juuston grillaukseen. Miten grillataan ja kannattaako marinoida vai miten maustaa
Kiitos

19

36303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomaalainen

      Mitä ikinä teetkin "marinoi" ainakin vähän aikaa pelkässä vedessä koska halumi on hyvin suolaista. Minä en grillaa halumia vaan paistan pannulla oliiviöljyssä koska tulee parhaan makuista.

    • Asafoetida

      Halloumin oma maku riittää. Tarjoilussa voi sitten olla sitruunanviipale puristettavaksi halloumin päälle.

      Grilliä en ole kokeillut, kevyt oliiviöljysively saattaa olla tarpeen.

      Oliiviöljyn vaihtoehtona voi kokeilla kuivapaahtamista teflonpannulla - mutta se ei tietysti sovi grilli-iltaan.

      Toinen systeemi on leivittäminen ja keittäminen rasvassa (ei vaadi uppokeittämistä).

    • Bebé

      Aivan herkkua tuo juusto.

      Grillaa ilman mitään marinointia tms. paskaa, ei vaadi hirvittävän kuumaa grilliä, grillaa ylätasolla vaikka joku 10 min maksimissaan niin että saa "raidat" ja pehmenee vähän. Viipaloi sellaisiksi n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Aivan superhyvää.

      • jop

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.


      • Bebé
        jop kirjoitti:

        Ei sitä koko könttinä kannata grillata! Leikkaa 1cm viipaleita ja grillaa ne! n.5min keskilämmöllä niin että saa hyvän rapsakan värin! Sitten päälle oliiviöljyä ja saman kokoinen mozarella sen päälle. Tosi hyvä alkupala. 1 kimpaleesta riittä 4-6 hengelle. päälle vielä basilikan lehti ja mustapippuria.

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.


      • Omni
        Bebé kirjoitti:

        En puhunutkaan koko köntin grillaamisesta, vaan kirjoitin nimenomaan että leikkaa se 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

        Lausejärjestystä kannattaisi miettiä tuon "luetun ymmärtämisen" kannalta :D


    • kiitos vastanneille. Grillasin viikonloppuna Halloumia ja oli todella namia.
      Itse liotin juustoa hieman. Laitoin ihan pikkaisen pinnalle öljyä, jotta ei jäisi kiinni. Paistoin rapean pinnan. Pinnalle laitoin hieman oliiviöljyä, mustapippuria ja basilikanlehden. Ja oli todella hyvää. Suosittelen muillekkin naustiskelijoille

      • oli hyvää!!!

        Ystäväni teki grillijuhlissa halloumin lisäksi koverrettuja herkkusieniä (isoja), jossa sisällä aurajuustoa ja tämä oli kiedottu pekoniin. Sitten grillasi ulkona grillitikun varressa. Olihan hyvää.. ;)


    • Nimetön

      Törmäsin tähän herkkuun viime viikonloppuna...
      tein siitä jälkkärin täytetylle paprikalle.

      Leivitettynä, oliviöljyä & voita vähän pannulle,
      semmonen 4 min paisto molemmin puolin ja kuumana
      rapeana pöytään raparperihillokkeen kanssa.

      Ei jäänyt murustakaan, nami nami

      • löppis5

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua


      • Juppee
        löppis5 kirjoitti:

        Maistu mun mielestä ihan vaan lämmitetylle leipäjuustolle. Ihan ok, mut ei tosiaan mitään superherkkua

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.


      • Kokkikolmonen
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Seuraava villitys voisi olla tavallisen suomalaisen leipäjuuston paistaminen. Olen harrrastanut jo vuosia. On meinaan ihan yhtä hyvää kuin halloumi.
        Ei kun vähän voita tai öljyä kuumalle pannulle ja nopeasti väri pintaan. Lautasella voi lisätä vaikka vähän sitruunaa päälle. Maistuis varmaan sullekin...


      • ...
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam


      • Halloumia
        ... kirjoitti:

        Sain grillattua Halloumia ekan kerran ystävien luona Belgiassa, ja nimenomaan grillattuna. Olipa iloinen yllätys että samaa juustoa on löytynyt kaupoista myös Suomessa jo monen vuoden ajan, taisi löytyä jo silloin 10 vuotta sitten. Nigellan keittiössä lohturuokaohje, johon tulee bataattia, perunaa, paprikoita, punasipulia, valkosipulia, öljyä ja halloumia, nam nam

        Ja vieläpä ilman minkäänlaisia säilöntä- ja lisäaineita.
        Eikä ole sellaista kumimaista, kun nuo ulkolaiset tuontijuustot.Suolaakin on sopivan vähän, ei tarvitse liotella liikoja pois!
        Tämä paikka on meidän mökkimatkan varrella ja sieltä haetaan aina, kun ohi ajellaan
        www.ukkolanvuohitila.com


      • ,,,,
        Juppee kirjoitti:

        Sillä Halloumihan on nyt supertrendikäs, ikivanha kreikkalainen juusto jonka TV kokit nostivat kansan tietoisuuteen.
        Mikähän on seuraava, aikaisempia olivat pesto, vasabi, aurinkokuivatut tomaatit ja balsamico.

        kyprokselta..


    • www.fi.

      Meillä menee jälkiruokana lakkahillon ja kahvin kanssa.
      En ole liuottanut enkä leivittänyt; pannulle vaan että kuumenee hieman. Lakkahillo sopii suolaselle tosi hyvin !

    • Anonyymi

      Nam, ostin kalleinta Kreikkalaista Halloumia. Varmaan herkullista raakamakkaroiden kera.

    • Anonyymi

      Tässäpä ohje: keitä juustoa painekattilassa tunti, tulee ihanan mehevää. Sitten kaasugrilliin.

      • Anonyymi

        Jos haluat oikein juhlavan grilliruoan, niin keitä kolajuomassa. Nam, ihanan mehevää ja kyllä perhe syö kiitollisena ähkien ja maiskuttaen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      30
      5870
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5373
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3054
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2454
    5. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      41
      2143
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2118
    7. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2098
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1691
    9. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1687
    10. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1666
    Aihe