Suppilovahvero&Kanttarelli

eekoo

Hei. Luin kyllä alemmankin viestiketjun aiheesta mutta koska olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämäni aikana menossa sienimetsään (rakastan sieniä mutta en erota niitä toisistaan;)). Niinpä ajattelin tyytyä suppilovahveroihin ja kanttarelleihin joita kuulemma riittää. Kysynkin että miten ne perataan? Voiko pestä juoksevan veden alla? Jos, niin pitääkö kuivata jotenkin? Ja sen jälkeen ilmeisesti paistetaan ja pakastetaan liemineen vai kuinka? Kiitos kaikille avusta!

9

11024

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sienimuija

      voit leikata sienistä multajalan pois, silloin se ei sotke saalistasi. Tämän jälkeen riittää roskien poisrapsutus sudilla (sieniveitsessä on) ja huonojen kohtien poisleikkaus. Ja isommat palasiksi,pannuun ja nauttimaan. Pesemistä en suosittele, paitsi pitkään perkaamattomina seisseille sienille...
      Nämä on molemmat siitä hyviä lajeja, että voi kerätä samaan koriin. Rouskuja ei pitäisikään kerätä samaan koriin näiden kanssa.
      Nautinnollisia sieniretkiä!

    • tattityttö

      puhdistanut sienet metsässä tai kotona vaikka tv:tä katsellessa. pakastan sienet kokonaisina rasioihin (kanttarellit ja suppilovahverot niin pieniä) kerta-annoksina. toisinaan pilkon ne monitoimikoneessa pienemmiksi, mutta tänäänkin tein suppilovahveroista kastiketta kokonaisina.

      • ap eekoo

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?


      • Kastike
        ap eekoo kirjoitti:

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?

        Mieluummin laita kuivamaan uunipellille ja vetoisaan paikkaan. Mielestäni pakastetut on sitkeämpiä. Eli itse kuivatan (eli levitän ilmavasti ja annan kuivua viikon, pari) ja laitan tölkkiin. Talvella sitten teen kastikkeita, joihin ripottelen tai murustelen sienet sekaan. Tai keittoa. Tai piirakkaa.. suppilovahveroille ja mustatorvisienille kuivaus on pop. Kanttarelleille ei niin hyvä (jalat sitkistyy).


      • Pakastin paisuu

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.


      • antero saarinen
        Pakastin paisuu kirjoitti:

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.

        mulla on kanssa pakastimessani vanhoja sieniä,kuinka kauan säilyy?


    • sieni

      Minä olen pääasiassa kuivannut suppilovahveroni. Tarkka poiminta ilman roskia, kuivapuhdistus, isojen sienten halkaisu ja kuivaus. Suppiksissa on niin vähän nestettä, että ne kuivuvat nopeasti. Talvisäilytys tapahtuu kuivassa ja pimeässä, ei vahvojen tuoksujen lähellä.

      Jos aiot käyttää pakastusta, niin ei silloinkaan kannata läträtä veden kanssa muuten kuin pakosta. Puhdistetut kantarellit ja suppikset kuivaan pannuun ja keskilämpöinen kuumennus kunnes irronnut neste on haihtunut pannusta. Sitten pakastimeen.

      Muistathan, että kantarellit tarvitsevat suhteellisen pitkän kypsytysajan. Jotkut henkilöt, kuten minä, saavat vatsavaivoja, ellei kantarelli ole kunnolla kypsää. Kypsytyksen voit tehdä sitten ruoaksi valmistuksen yhteydessä.

      Käytän kuivatut suppikset yleensä keittoon, kastikkeeseen tai muhennokseen joko yksin tai sitten muiden sienien lisäksi. Pikkumuruksi jauhautuneet suppikset käyvät mausteena mihin ruokaan vain. No lievennetään sanontaa, ei aamukahviin eikä coca-colaan.

      Hyvää sienimetsästystä, se on kiva harrastus!

      • ihanassa aamussa

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...


      • Jossu
        ihanassa aamussa kirjoitti:

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...

        Mahtaisko sulla olla ohjetta niihin sämpylöihin,en löytänyt Ihanan aamun sivuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      6364
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      35
      5863
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3284
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      2690
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2594
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2258
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2148
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      1956
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1799
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1747
    Aihe