hei.ja kuka voi kertoa minulle kangassienestæ ja niistæ joita voi suolata ja tarviiko ne keittææ ensin? kiitos
suolatut sienet
3
1596
Vastaukset
- rouskut
täytyy ryöpätä ainakin kerran, joidenkin uudempien oppaiden mukaan jopa 3krt. Sitten vaan valutat sienet ja lasiastiaan vuorotellen karkeaa merisuolaa ja sieniä, suolakrs päällimmäiseksi. Pälle esim. lautanen ja puhdas kivi painoksi. Suola irrottaa sienistä nestettä joka peittää ne jolloin säilyvyys on hyvä.
- Asafoetida
Leppärouskuja ei saa ryöpätä!
- sienikirja
hei
jotkut sienet ovat parempia, itse käytän kangasrouskut karvarouskut leppärouskut.,
Kangas- ja karvarouskut: Puhdista sienet, paloittele isot. Runsaassa kiehuvassa vedessä 10 minuuuttia keittämistä, jäähdytys tosi kylmäksi juoksevassa vedessä.
Suolaus: merisuolaa 20 % sienten painosta. Lasitölkki puhdas, itse Atamonilla huuhtelen sen ensin. Vuoronperään sienet ja suola, sitten painoa niin että sienet varmasti kokonaan nesteen peitossa. (Neste irtoaa sienistä itsestään)
Leppärousku, Maailman Herkullisin Sieni; sellaisenaan pilkot pannulle ja kuumentelet. Lisää vaikka vähän kermaa, hauduta vähän. Ehkä hieman suolaa. leivän päälle tai kastikkeena.
Parasta hankkia sienikirja, vaikka Marttojen!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337314- 396825
- 323827
- 453220
- 342824
- 162632
- 372218
- 162166
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482017- 342010