Leppärousku

sienestäjä

hei, miten valmistatte parhaan reseptinne mukaan tätä sientä, onko liian hyvä säilöttäväksi mausteliemeen muiden kanssa...?

4

3106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sipulin kera

      ja lorauttaisin joukkoon tilkan kermaa. Mukavaa, jos olet löytänyt leppärouskuja ja ilman toukkia. Ne ovat nimittäin harmittavan usein täynnä toukkia.

    • itsekseen

      hei

      leppärousku on kyllä ihanin sieni ihan itsekseen.
      Jos sinulla on vain muutama, laita pannulle ja tavalliseen tapaan kuumenna, että neste alkaa ilmaantua. Muutama minuutti pannulla ja halutessasi vähän rasvaa. Sellaisenaan ruisleivän päälle, namia!
      Tai
      leppärouskukastike: edelliseen tapaan, sitten vähän kermaa joukkoon ja annat muhia kymmenisen minuuttia. Itse lisäsin vettä kun kerma alkoi vähetä pannulla.

      Luin myös sienioppaasta, että leppärouskua voi kuivata Kuivurissa muiden sienten tapaan. Tämä on vielä kokeilematta... Leppärousku on ehdottomasti Jaloin Sienemme, se tulee nautittua heti paikalla kun sitä harvoin täällä saa runsaasti.

      • venla-loviisa

        Löysin ison kasan leppärouskuja viikonloppuna, tein siitä pastaa voi-valkoviinikastiketta hieman muokaten. Koitin etsiä jotain hyviä reseptejä mutten löytänyt. Tästä ainakin tuli hyvää:

        ½sipulia
        pieni valkosipulin kynsi
        24 cl valkoviiniä
        50g voita maun mukaan rouskujen paistamiseen
        pinjansiemeniä
        timjamia
        mustapippuria
        pennepastaa

        (parmesania, toimi hyvin ilmankin)

        Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pienessä voimäärässä kattilassa. kaada sekaan valkoviini ja laita timjamin oksa kiehumaan mukaan. Kiehuta kunnes viinistä haihtunut n. puolet. ota pois liedeltä. Lisää voi pieninä nokareina seokseen ja sekoita. Lisäsin itse myös ihan pienen nokareen kasvisliemikuution kulmasta seokseen. Tämä ei ole pakollista, mutta kun ei ollut parmesania, niin lisäsin vähän muuta makua... :)

        paista sienet erikseen pannulla ja lisää paahdettujen pinjansiementen kanssa voi-valkoviinikastikkeeseen. riivi sekaan timjamin lehtiä (oksan voi ottaa pois) ja rouhaise mustaa pippuria ja vähän suolaa.

        kaada kastike pennepastan päälle ja nauti. Pastan pariksi sopii esim. petrolinen riesling tai vaikka sitruksella maustettu kuplavesi.


    • loviisa63

      Voiko sitä suolata?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      6244
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5743
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3234
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      2600
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2564
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2218
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2148
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      1856
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1759
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1727
    Aihe