Miten kauan itsetehty hillo säilyy käyttökelpoisena purkin avaamisen jälkeen ? Entä avaamattomana ?
kotitekoisen hillon säilyvyys
7
22278
Vastaukset
- säilykkeellä
ei ole parasta ennen päiväystä. Kokkien taidot ja viitseliäisyys vaikuttavat mikrobiologiseen laatuun.
- justiina
Voi..hävettää vähän sanoakin; no, oli v.2001 (..!)raparperihilloa kellarin perällä. Meinasin heittää menemään suoraa päätä, vaan oli täysin moitteetonta.
Oli "unohtunut" (siirrelty aina paikasta toiseen, oli kai tullut täydellinen kyllästys?) kun aika vähän käyttöä sellaisella..närästää yms.
Eli - näyttävät säilyvän!
Ja aina on jotain edellisvuotista ollut, ja ok ovatten olleet, oli mitä sorttia sitten tahansa.
Meillä tosin kylmäkellari on kylmä, 5-6 astetta.
Avaamisen jälkeen jääkaapissa, - ei ole mennyt pilalle koskaan, vaikka olisi ollut viikkoja..en kyllä ole pannut ylös almanakkaan, koska avattu.;=) - sparkle
Elikkä ihan todennäkösimmin vaan hillon happamuuden mukaan. Ihan happamimmathan ei kunnolla edes hillosta käy, mutta lievästi happamemmat paranee vuosien kuluessa. Meillä kestänyt joskus puolukoista tehdyt jopa 5 vuotta ennen kuin otettiin käyttöön. 7 vuoden kohdalla voi jo hiukka tarkkailla laatua..
- kokki kolmonen
aloin lukemaan näitä palstoja ku jääkaapissa puolukkahillo vuodelta 2008 niin mietin että onko syötävää, mutta ehkä nyt uskallan ainakin maistaa!
- viiniMarja
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia. - puoluk ka
viiniMarja kirjoitti:
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia.Tarkoittanet bentsoehappoa?
- Mustikkaa1
Anopin tekemää mustikkahilloa. Löysin jääkaapista, tehty vuonna 2010 ja ihan syötävää oli. Oli avattukin pari kertaa mutta hyvin säilynyt.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod316099- 345573
- 293144
- 342514
- 442427
- 152168
- 372138
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons391726- 121721
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191697