Maustekala

on paskaa

Erehdyin ostamaan taannoin silakkamarkkinoilta kokeilumielessä maustekalaa, ja vieläkin kyseinen ylihintainen pänikkä seisoo jääkaapissa, ja lentää kohta kai roskikseen. Kaikki sintit on siellä päineen, sisälmyksineen ja ruotoineen etovassa liemessä. Kuka tuollaista oksennuslientä syö? Ei meillä kukaan...

25

5656

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalanen

      pyytää, vaan se, joka ostaa.
      olisit maistanut, oma vikasi ihan koko juttu, ei kalastajan!eikä maustajan!

      • on paskaa

        Joo olisi pitänyt maistaa, vaan eipä ollut maistiaisia tuosta lajista tarjolla (ja nyt tiedän miksi).


    • herkutteleva herra

      ...on hyvää, mutta eipä tämä nykyinen pizza- & hampurilaissukupolvi mitään ymmärrä todellisten herkkujen päälle.

      Maustekalat ovat iät ajat olleet (kuten myös suolasilakat) kokonaisina purkissaan. Herkuttelijan pitää vain hieman vaivautua tekemään työtä herkkunsa eteen (peraaminen). Tämä taitaa vain olla aivan liikaa nykyiselle einessukupolvelle!

      • on yhä paskaa

        Oletko itse pettuleipäsukupolvea? No silloin tuo maustekala on sulle varmaan ihan mannaa. Todellisia herkkuja et ole näköjään päässyt koskaan maistamaan.

        P.S. mitähän tuo "peraaminen" on? Jäikö koulut kesken maustekaloja imiessä? :)


      • herkutteleva mies
        on yhä paskaa kirjoitti:

        Oletko itse pettuleipäsukupolvea? No silloin tuo maustekala on sulle varmaan ihan mannaa. Todellisia herkkuja et ole näköjään päässyt koskaan maistamaan.

        P.S. mitähän tuo "peraaminen" on? Jäikö koulut kesken maustekaloja imiessä? :)

        Minulle kyllä maistuu kaiken sortin silakat ja sillit, mutta maustekala jää kyllä hyllyyn. Tai no, itseasiassa Pirkka-maustekala on ihan okei, ne silakat on siinä fileinäkin.


      • Anonyymi

        Mitähän on se "peraaminen", en ole koskaan kuullut sellaisesta.


    • myöskin maustekalasta pitävä

      Moni tunnettu kulinaristi pitää maustekalasta. Jokainen silakka- ja kilohailituotteita nauttinut tietää, että maustekalat on aina maustettu ja purkitettu kokonaisena (ne säilyvät kaiketi paremmin ehjänä tällä tavoin). Samalla tavoinhan myös perinteiset savusilakat on savustettu kokonaisina ja ne perataan juuri ennen syömistä.

      Ei olisi uskonut, että joku kehtaa julkistaa oman mokansa eli sen, ettei vaivautunut etukäteen selvittämään, millaisia tuotteita on ostamassa. Aika noloa!

      • varoittaa

        Esim. Pirkka maustekalat on kyllä fileitä ja siis helppo-ottoisia.

        Ei kai siinä ole mitään noloa jos joku varoittaa muita. Maistiaisiahan ei kaiketi ollut tarjolla. Itse olet nolo, kun kehtaat tuollaista soopaa kirjoitella. Hanki elämä?


      • hoh hoh
        varoittaa kirjoitti:

        Esim. Pirkka maustekalat on kyllä fileitä ja siis helppo-ottoisia.

        Ei kai siinä ole mitään noloa jos joku varoittaa muita. Maistiaisiahan ei kaiketi ollut tarjolla. Itse olet nolo, kun kehtaat tuollaista soopaa kirjoitella. Hanki elämä?

        Ei tuon nimimerkin "on paskaa" kirjoitus miltään varoitukselta vaikuta, vaan keskenkasvuisen primitiivireaktiolta.

        Onko sellaisiakin, jotka eivät tiedät, miten maustekalat on maustettu ja pakattu? Ai niin - ehkä ne uusavuttomat ovat myös uustietämättömiä.


      • huvittavaa
        hoh hoh kirjoitti:

        Ei tuon nimimerkin "on paskaa" kirjoitus miltään varoitukselta vaikuta, vaan keskenkasvuisen primitiivireaktiolta.

        Onko sellaisiakin, jotka eivät tiedät, miten maustekalat on maustettu ja pakattu? Ai niin - ehkä ne uusavuttomat ovat myös uustietämättömiä.

        Nimimerkki "varoitus?", lukiolaisargumentoisi kaipaa vielä harjoitusta. Koeta kestää, jos jollain on eri maku kuin sinulla.


      • ostaja
        huvittavaa kirjoitti:

        Nimimerkki "varoitus?", lukiolaisargumentoisi kaipaa vielä harjoitusta. Koeta kestää, jos jollain on eri maku kuin sinulla.

        vuoden tärkeimmät markkinat hyvät kalat ole sinä kallion yksiöön muuttanut maalainen mitä mieltä haluat


    • juuri äsken

      savusilakoita..
      Täytyy sanoa että nykyään savusilakat ovat PERSEESTÄ! Löysää massaa koko kala..
      Ennen savusilakat tuntuivatkin kalalta ja olivat napakoita niinkuin muutkin kalat savustettuina. Keittävätkö ne nykyään nämä savusilakat??
      Vai miten ovat näin perseestä??

      Tietääkä kukaan??????????????

      • ihmettelee hän

        Ostin ja söin myös juuri äskettäin savusilakoita, ensimmäistä kertaa eläissäni. Hämmentävä kokemus. Ensimmäinen hämmennys seurasi, kun huomasin ettei niitä oltu perattu. En tiennyt että se kuuluu asiaan. Varovasti kuitenkin kävin käsiksi selkälihoihin, mistä seurasi seuraava hämmennys: tämähän on parempaa kuin osasin silakalta odottaa. Vatsan puolelle päästyäni hämmästyin jälleen: etenkin takaosan lihat näyttivät olevan siinä itsessään, mikä aiheutti hylkimisreaktion. Neljästä savusilakasta ainoastaan yhdessä vatsapuolen lihat olivat siinä määrin rapavapaat, että kehtasi suuhun laittaa.

        Jätetäänkö nuo sisälmykset savustettavaan silakkaan mausteeksi vai onko kyseessä työn minimointi? Oletan, että tuoreeltaan syötynä tuo mahan sisällön leviäminen kylkilihoihin ei ole niin mittavaa kuin muutaman päivän kaupan hyllyssä marinoituneissa.


      • 60 luvulla syntynyt
        ihmettelee hän kirjoitti:

        Ostin ja söin myös juuri äskettäin savusilakoita, ensimmäistä kertaa eläissäni. Hämmentävä kokemus. Ensimmäinen hämmennys seurasi, kun huomasin ettei niitä oltu perattu. En tiennyt että se kuuluu asiaan. Varovasti kuitenkin kävin käsiksi selkälihoihin, mistä seurasi seuraava hämmennys: tämähän on parempaa kuin osasin silakalta odottaa. Vatsan puolelle päästyäni hämmästyin jälleen: etenkin takaosan lihat näyttivät olevan siinä itsessään, mikä aiheutti hylkimisreaktion. Neljästä savusilakasta ainoastaan yhdessä vatsapuolen lihat olivat siinä määrin rapavapaat, että kehtasi suuhun laittaa.

        Jätetäänkö nuo sisälmykset savustettavaan silakkaan mausteeksi vai onko kyseessä työn minimointi? Oletan, että tuoreeltaan syötynä tuo mahan sisällön leviäminen kylkilihoihin ei ole niin mittavaa kuin muutaman päivän kaupan hyllyssä marinoituneissa.

        Minusta savusilakka on parasta kun se on savustettu kokonaisena, sitähän on myös joskus ainakin ollut tarjolla silakkafileinä savustettuna, mikä ei ollut missään nimessä pahaa, mutta ei sitä savusilakan makua mikä on kokonaisessa savusilakassa.
        Tosiaan voi olla että 90 luvulla ja sen jälkeen syntyneet syö mielummin Macissa ja Hesessä.


      • 60 luvulla syntynyt kirjoitti:

        Minusta savusilakka on parasta kun se on savustettu kokonaisena, sitähän on myös joskus ainakin ollut tarjolla silakkafileinä savustettuna, mikä ei ollut missään nimessä pahaa, mutta ei sitä savusilakan makua mikä on kokonaisessa savusilakassa.
        Tosiaan voi olla että 90 luvulla ja sen jälkeen syntyneet syö mielummin Macissa ja Hesessä.

        Savusilakkaa on aina myyty kokonaisena, mutta joitakin vuosikymmeniä sitten silakka savustettiin heti verkosta, rysästä tai troolista oton jälkeen ja kiikutettiin torille tahi halliin välittömästi. Tällöin kala säilyi kiinteänä eikä päässyt missään vaiheessa vanhenemaan. Myös laaja kysyntä mahdollisti sen, että kaupan silakka oli aina lähes pyyntituoretta eikä tavara vanhentunut hyllyssä. Näin ainakin länsirannikolla.

        Otan vastaan kaikki vastaväitteet kun väitän, että nykyään ensin silakkaa koetetaan myydän tovi tuoreena ja sitten kaupaksi käymättömät savustetaan.

        Kohtelemme väärin hyvää ja arvokasta raaka-ainetta - siksi en olekaan enää sen ylin ystävä.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Savusilakkaa on aina myyty kokonaisena, mutta joitakin vuosikymmeniä sitten silakka savustettiin heti verkosta, rysästä tai troolista oton jälkeen ja kiikutettiin torille tahi halliin välittömästi. Tällöin kala säilyi kiinteänä eikä päässyt missään vaiheessa vanhenemaan. Myös laaja kysyntä mahdollisti sen, että kaupan silakka oli aina lähes pyyntituoretta eikä tavara vanhentunut hyllyssä. Näin ainakin länsirannikolla.

        Otan vastaan kaikki vastaväitteet kun väitän, että nykyään ensin silakkaa koetetaan myydän tovi tuoreena ja sitten kaupaksi käymättömät savustetaan.

        Kohtelemme väärin hyvää ja arvokasta raaka-ainetta - siksi en olekaan enää sen ylin ystävä.

        Kalakauppiaat myyvät kalaa (koskee myös siikaa) silakkaa ensin torilla, sitten loput siirretään kauppahallin myymälään. Sieltä myymättä jääneet siirtyvät sitten savustukseen.
        Mutta enpä viitsi tietyistä syistä paljastaa keistä kauppiaista on kyse!!
        Olempahan vaan josku joutunut sivusta seuraamaan!


      • Sotis...
        Vanha kokki kirjoitti:

        Kalakauppiaat myyvät kalaa (koskee myös siikaa) silakkaa ensin torilla, sitten loput siirretään kauppahallin myymälään. Sieltä myymättä jääneet siirtyvät sitten savustukseen.
        Mutta enpä viitsi tietyistä syistä paljastaa keistä kauppiaista on kyse!!
        Olempahan vaan josku joutunut sivusta seuraamaan!

        En ole kokki, toisin kuin te, mutta tiedän noista kalastusjutuista yhtä sun toista. Ostoketjun alkupäähän pitää vielä lisätä suoramyynti, eli ennen kuin kalat ovat torilla, niitä ostetaan suoraan kalastajilta. Osa käsittääkseni menee suoraan halleihin tuoretavarana, mutta valitetttavasti savustettavat tuotteet eivät ole tuoreinta versiota. Ylipäätään kalan ostamisessa olen julkisuusmyllytyksen jälkeen hirveän kriittinen. Pakastekalaakaan ei viitsisi ostaa...
        Ja kun tänään katseli Gordon Ramsayn tuomioita "Kurjat kuppilat" -ohjelmassa tuli mieleen, mitä p...aa meille matkailijoille syötetään eri puolilla maailmaa.
        Rakastan äyriäisiä, pestoa yli kaiken, kalaruokia eri muodoissaan. Niin olivat alta arvostelukyvyn, että jäi muuten illallinen väliin.


      • anjovis hävinnyt ?
        Sotis... kirjoitti:

        En ole kokki, toisin kuin te, mutta tiedän noista kalastusjutuista yhtä sun toista. Ostoketjun alkupäähän pitää vielä lisätä suoramyynti, eli ennen kuin kalat ovat torilla, niitä ostetaan suoraan kalastajilta. Osa käsittääkseni menee suoraan halleihin tuoretavarana, mutta valitetttavasti savustettavat tuotteet eivät ole tuoreinta versiota. Ylipäätään kalan ostamisessa olen julkisuusmyllytyksen jälkeen hirveän kriittinen. Pakastekalaakaan ei viitsisi ostaa...
        Ja kun tänään katseli Gordon Ramsayn tuomioita "Kurjat kuppilat" -ohjelmassa tuli mieleen, mitä p...aa meille matkailijoille syötetään eri puolilla maailmaa.
        Rakastan äyriäisiä, pestoa yli kaiken, kalaruokia eri muodoissaan. Niin olivat alta arvostelukyvyn, että jäi muuten illallinen väliin.

        http://www.hs.fi/keskustelu/Anjovikset ovat uineet selvemmille vesille?/thread.jspa?threadID=76179&messageID=1524037
        Ilman janssoninkiusausta ei yöpala ole mitään, saati sitten vorscmack
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vorschmack


    • savusilakka1

      Vai olis pitäny savusilakka perata ennen syömistä. Jätin vain pään syömättä ja hyvältä maistu. Onkohan sisälmykset ihan terveellistä syödä jos maistuu? Olenko ainoa jolle maistuu perkaamatta?

      • Anonyymi

        En koskaan perkaa muita kuin isoja silakoita, niistä otan selkäruodon pois, en muuta.


      • Anonyymi

        Et todellakaan ole ainoa. Kekkonen söi aina kalat päineen, niin teen minäkin.


    • Anonyymi

      Kun ei sitä saa mistään. Hyvää kuin mikä !

    • Anonyymi

      Osta hyvä ihmettelijä Ruotsalaista hapansilakkaa,siinä ruokien aatelia. Nam.

    • Anonyymi

      Ostin Jouluksi. Tärkeää noudattaa avausohjetta , avaa purkki juokevan veden alla. Oli mielestäni mahtava herkku.

    • Anonyymi

      Voiko noin hölmöjä olla? Älä osta sellaista mistä et tiedä mitään. Kerron vastaisuuden varaksi: avaa purkki ja perkaa kalat sellaisiksi kuin haluat. Onko vaikee?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      46
      5327
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      546
      1876
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1110
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1018
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      963
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      941
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      824
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      813
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      748
    Aihe