jauheliha

so-stupid

teemme usein niin että ostamme sikanautaa ja laitamme sitä pakastimeen sellaisenaan
kuinka kauan se säilyy syömäkelpoisena?

4

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • google kätevä

         Pakastimessa -18 asteessa lihassa ei tapahdu bakteeripilaantumista, mutta lihan rasvan härskiintyminen huonontaa makua jo muutaman kuukauden pakkasvarastoinnin aikana.

    • Tepi

      Kaupassa itse jauhettu jauheliha on seuraavana päivänä jääkaapissa säilytettynä piloilla (kissat ei syö), suojakaasuun pakattu sen sijaan kelpaa parasta ennen päivänäkin. Pakkasessa 3kk ollut sikanauta ei kelpaa (piloilla), mutta 1.5kk ollut maistuu. Itsestäkin se 3kk ollut tuoksui hieman eltaantuneelle.

      • Chi

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).


      • Tepi
        Chi kirjoitti:

        Oletkos nyt ihan varma? Kun sanot "kaupassa itse jauhettu", puhutko nyt tiskiltä ostetusta lihasta? Katsos tiskin takana olevat lihat ovat oikeasti kaikista vanhempia, niitä kierrätetään tiskin kautta koska ihmiset luulevat niiden olevan jotenkin "parempia"(mikä on hauska olettamus, koska bakteerikannat ovat huipussaan juuri irtolihassa jne.!). Sitten taas on elmukelmu-lihoja, joita löytyy hyllystä, ne kyllä säilyvät seuraavaan päivään ruskistamatta.

        Minulla on ollut lähes puoli vuotta pakkasessa sikanautaa ja hyvin sitä on voinut käyttää. Ideana toki on ruskistaa se ennen pakastamista, sitä eivät kaikki ymmärrä tehdä(vaikka luulisi sen olevan itseselvyys).

        Tarkoitin näitä kaupan kylmäaltaassa olevia kaupassa jauhettuja, alusta elmukelmu päällä olevia jauhelihoja. Varmaankin on jauhettu jo pitkään tiskillä maanneesta lihasta ja jauhaminen tuo lisää pintaa bakteerien kasvulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      6764
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      37
      6253
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3454
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      2910
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2664
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2348
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2188
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2046
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      1907
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1777
    Aihe