Hei!
Olemme saaneet tänä kesänä paljon jokirapuja, osa on myyty ja osa pidetty itsellä.
Kysymys kuuluu: voiko jokirapuja pakastaa ja miten? Pitääkö ensin keittää? Entäs sitten kun haluaa ottaa pakastetun ravun syötäväksi. Kuinka lämmitetään jne. Pyytäisin pikaista vastausta!
Rapujen pakastaminen
4
12272
Vastaukset
- Tuuli4711
silloin kun olin kakara ravut keitettiin tilli-suolaliemessä, valutettiin ja samalla jäähtyivät. Sen jälkeen pakattiin muovirasioihin ja kansi tiiviisti kiinni ja pakkaseen. Sitten niitä sulatettiin yleensä jääkaapissa (menee melkein vuorokausi) tai vedessä. Nythän on muodikasta keittää uusi mausteliemi johon jäiset ravut laitetaan sulamaan.
- liemeensä
reiluun keittoliemeen, jotta hukkuvat lopultaki.
- ailamarja
Me pakastimme keitetyt, jäähdytetyt ravut siinä jäähdytetyssä keitinliemessä sopivina annoksina. Liemen on hyvä peittää ravut lähes kokonaan, niin ravut ei kuivu, jos niitä pidät pakkasessa vaikka jouluun tms. Ja kun ne sulattaa hitaasti jääkaapissa ei mitään uusia liemiä tarvitse keittää.
Nämä uudessa liemessä sulatusjutut on niille kaupan tuontipakasteravuille, joiden liemi ei ihan meikäläistä makua vastaa. Tai jotkut tykkää... - Anonyymi
Jäähdytettyyn keitinliemeensä kun pakastaa vaikka litran rasioihin niin että liemi peittää ravut ja kansi tiiviisti ja pakkaseen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336694- 376153
- 293414
- 452870
- 342634
- 152328
- 372168
- 162026
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons471890En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191777