Linnulle keitto-ohje

vaakku

Meinasin keittää viimevuotisen sorsan kokonaisena. Miten olette tehneet? Yksi lintu, paljonko vettä, millä lämmöllä, kauanko ja mitä mausteita olette käyttäneet padassa?

12

9721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keittämällä?

      Lintuvelliäkö?
      No on vanha sanonta "joka keitetyn paistaa, se makian maistaa." Joten käy se niinkin.
      Laita kattilaan vettä yli sorsan, sipua porkkanaa ja selleriä. Keitä hiljalleen kuplimalla ainakin puoli tuntia, jos vanha lintu niin kauemmin.( Itse ottaisin kyllä täkät pois ennen keittämistä ja paistaisin ne pannulla roseeksi.) Putsaa lihat luista keiton jälkeen ja pöyräytä lihat jauhoissa sekä paista ne. keittoveteen jos lisäät vaikka naudan kinttuluuta sahattuna kiekoiksi, niin saat jonkinmoisen soosipohjan.
      Lintuvelliä jos teet niin kai tiedät miten?
      Outo tapa sinulla sorsaa laittaa.

      • vaakku

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).


      • suolatiinuun lihat
        vaakku kirjoitti:

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).

        ettäs säilyvät ja niin poispäin.
        Toki vanhoja lintuja voi keittää ja linnun osia jotka eivät ole kovin mureita. Mutta rintalihoista saa keittämällä kumimaista mössyä, onhan se syötävää, mutta ei herkkua.


      • Fundador
        vaakku kirjoitti:

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).

        >veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym.

        Miksi ihmeessä kukaan sotkisi keitinveteen fondueta?

        Vilkaisepa viisastuaksesi sopivista lähteistä, mikä ero fonduella ja fondilla on!


      • skäribo
        suolatiinuun lihat kirjoitti:

        ettäs säilyvät ja niin poispäin.
        Toki vanhoja lintuja voi keittää ja linnun osia jotka eivät ole kovin mureita. Mutta rintalihoista saa keittämällä kumimaista mössyä, onhan se syötävää, mutta ei herkkua.

        lintuja edelleen keitetään. Mutta eihän täällä mitään sorsia syödäkään.

        Ja keittoaika on muuten nelisen tuntia. Traani kannattaa poistaa, jos haluaa välttää pahaa hajua keitettäessä. Toisaalta linnusta tulee mehukkaampi, jos rasvan ja nahan jättää.


      • on pikkasen erijuttu
        skäribo kirjoitti:

        lintuja edelleen keitetään. Mutta eihän täällä mitään sorsia syödäkään.

        Ja keittoaika on muuten nelisen tuntia. Traani kannattaa poistaa, jos haluaa välttää pahaa hajua keitettäessä. Toisaalta linnusta tulee mehukkaampi, jos rasvan ja nahan jättää.

        Se että jostain haahkasta tai muista sukeltajista saa syötävät on kyllä kokin riemuvoitto. saaristossa tavat ovat kehittyneet aikojen saatossa. Ennen ei keväällä siellä ollut mitään kunnon syötävää, tuore liha, jopa haahkan oli näin hyväksi käytettävä.


      • haahka
        on pikkasen erijuttu kirjoitti:

        Se että jostain haahkasta tai muista sukeltajista saa syötävät on kyllä kokin riemuvoitto. saaristossa tavat ovat kehittyneet aikojen saatossa. Ennen ei keväällä siellä ollut mitään kunnon syötävää, tuore liha, jopa haahkan oli näin hyväksi käytettävä.

        on maukasta.Ei sitä tänäkään päivänä metsästetä pakosta.Muuta ruokaa kyllä pystytään hankkimaan mitä vatsa vaatii.Olipa kyseessä mikä ruoka tahansa,saattaa yksinkertaisimmat vanhemmat pakottaa lapsena syömään mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa.Tietäähän sen mitä siitä myöhemmin seuraa.


    • F.Ogeli

      Sorsasta saa oikein hyvän höyryttämällä isossa kattilassa ritilän päällä. Höyrytysliemeen loraus viiniä tai serryä sekä laakerinlehdet ja pippurit ja suola. Liemestä saa kätevästi hyvän kastikepohjan.

      • fuugeli

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...


      • keittämistä
        fuugeli kirjoitti:

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...

        Ketjua lukiessani odotinkin tätä juttua tulevaksi.

        Lisäyshän tarinaan kuuluu, että sen linnun kanssa keitetään yhtaikaa tiiliskiveä sopivissa liemissä. Sitten lopuksi se lintu heitetään pois ja liemi nautitaan yhdessä sen murean tiiliskiven kanssa.

        Että tätäkin sopii kokeilla.


      • i k i
        fuugeli kirjoitti:

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...

        Näin se menee.... Otethan kuikka, lisäthän 10 litraa vettä, kiehautethan ja heitethän vesi pois...lisäthän 3 litraa maitua ja lämmäytethän, kaadethan maito pois...lisäthän 10 pulloa koskenkorvaa ja heitethän kuikka pois...syyhjän ja nautithan.


    • sorsastaja...

      ainakin verikuohat pois..mut sen olet toivottavasti jo tehnyt kynimisen jälkeen..:)..
      ite noita keittelen 1-1,5 tuntii , riippuu miten verta tulee keitin veden pintaan se on yök ja pois . Asian sivusta hieman mutta kun vismutilla tulee ammuttua tuohon kaulan seutuville ei paljon verta keitosta tulekkaan..valuvat veteen ja veneen pohjalle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      162
      4133
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      37
      2443
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      155
      2141
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1699
    5. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      80
      1292
    6. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1250
    7. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      31
      1139
    8. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      144
      1102
    9. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      100
      908
    10. Pirre vaatii nyt karhuja ammuttavaksi

      Ylellä taas hauskaa lieksa uutista. Karhujen kannan­hoidollinen metsästys on Lieksan kaupungin mielestä välttämätöntä.
      Lieksa
      115
      840
    Aihe