Kala raaka-aineena uus juttu,joten miten kauan merilohi säilyy jääkaapissa?
Käsittelemättömänä?
Paistettuna??
lohen säilyvyys?
8
23484
Vastaukset
- kalastaja itse
jos puhutaan norjalaisesta lohesta,se säilyy varmasti hyvänä 4-5päivää raakana ja jos paistat sen vaikka 5päivän kuluttua niin aikaa tulee lisää ehkä 3päivää.
suosittelen käyttämään aitoa luonnonlohta sikäli kuin on saatavissa tai sitten kotimaista kirjolohta,koska norjalaisessa lohessa on käytetty kasvatuksessa erilaisia hormoneja sekä värianeita ja antibiootteja.
kaikki kotimainen luonnonkala on hyvää ja ennenkaikkea terveellistä ruokaa,tämän todistaa sekin että rannikon paljon kalaa syövät asukit sekä kalastajat elävät noin vuosikymmenen kauemmin kuin muu väestö.
dioksiineja on turha pelätä,sillä keskieurooppalaisten saama dioksiinimäärä muista elintarvikkeista on kymmeniä kertoja suurempi kuin paljon kalaa syövän suomalaisen.
kalan hyödyt ovat kiistattomat.- kalanoviisi
kiitän tyhjentävästä ja nopeasta vastauksesta :)
oli hyvä tieto tuo norjalaislohen sisällys ettei enää erehdy ostamaan... :/ - J.K.
Lohi säilyy jääkaapissa varmuudella vuorokauden. Kaupassa väittävät että säilyisi 2vrk, mutta kyllä se yleensä jo kahden vuorokauden kuluttua haiskahtaa.
Suomalaisen kirjolohen viljelyssä käytetään antibiootteja. - kalamies
J.K. kirjoitti:
Lohi säilyy jääkaapissa varmuudella vuorokauden. Kaupassa väittävät että säilyisi 2vrk, mutta kyllä se yleensä jo kahden vuorokauden kuluttua haiskahtaa.
Suomalaisen kirjolohen viljelyssä käytetään antibiootteja.kuules nyt,kalastajat saattavat kalastaa lohta merellä jopa 6vuorokautta ja tämän jälkeen kalakauppa alkaa myydä kaloja.
näin homma on toiminut kauan ja kuluttajalla on edelleen hyvälaatuista kalaa.
itse tein kraavia lohesta joka oli olut ulkona jäiden seassa 6vrk ja yhä on kunnossa kala.
oikein käsitelty kala säilyy kauan,ja ei se haiskahtaminen tarkoita että kala on pahassa kunnossa,sillä esim umpisulkeisessa pussissa alkaa haista hyvin pian,samoin on kalan kidusten laita mutta kyllä itse liha säilyy hyvin. - kala
kalamies kirjoitti:
kuules nyt,kalastajat saattavat kalastaa lohta merellä jopa 6vuorokautta ja tämän jälkeen kalakauppa alkaa myydä kaloja.
näin homma on toiminut kauan ja kuluttajalla on edelleen hyvälaatuista kalaa.
itse tein kraavia lohesta joka oli olut ulkona jäiden seassa 6vrk ja yhä on kunnossa kala.
oikein käsitelty kala säilyy kauan,ja ei se haiskahtaminen tarkoita että kala on pahassa kunnossa,sillä esim umpisulkeisessa pussissa alkaa haista hyvin pian,samoin on kalan kidusten laita mutta kyllä itse liha säilyy hyvin.Siinäpä se jäiden seassa säilyy pitempään,mutta kovinkaan moni ei säilytä lohtansa jääkaapissa jäiden seassa.Vaan lohi on pakattu joko pussiin tai kääritty paperiin ja useimmat ihmiset pitävät jääkaappiansa liian lämpimänä.Tuoreen kalan säilytyslämpötila on 0- 3°C.Joten en suosittele 4-5vrk säilytysaikoja.
- fdgdf
Kalasatamasta jos haet, sieltä saa samanpäiväistä, päivän vanhaa ja kaksi päivää vanhaa.
Lomilla ostan vastakalastettua, ero etelän markettien kalaan on tosi iso.
Jos marketista pitää ostaa, parasta on tarjouksessa oleva norjanlohi. Sitä tulee iso erä kerralla rekassa, ei ehdi seisomaan tukussa tai tiskissä.- Vanha kokki
aiemmin tuli selväksi,että kalastajan tullessa viikon reisulta, ekat kalat ovat 6 pv:n ikäisiä. Uskotko todella ammattikalastajan ajavan veneellään satoja kilometrejä ensin huvikseen ja sitten viimeisenä päivänä heittävän verkot veteen kalastamaan. Hei haloo, ajattele nyt vähän itsekkin. Parasta on pohjanlahden villi lohi. Tenon lohi on vain rikkaitten ja friikkien ruokaa. Norjalainen on laadultaan kelpo tavaraa, verrattuna Suomalaiseen pulla- eli kirjoloheen, joka on pumpattu täyteen keinoruokaa ja antibiootteja. Katselkaa hieman kirjolohen ulkoista olemusta, epämuodostumia on runsaasti. Eviä puuttuu, kalat ovat lyhyita ja muodottoman paksuja jne.Turha väittää kirjolohta laadukkaammaksi.
- Nimimerkki 57
Vanha kokki kirjoitti:
aiemmin tuli selväksi,että kalastajan tullessa viikon reisulta, ekat kalat ovat 6 pv:n ikäisiä. Uskotko todella ammattikalastajan ajavan veneellään satoja kilometrejä ensin huvikseen ja sitten viimeisenä päivänä heittävän verkot veteen kalastamaan. Hei haloo, ajattele nyt vähän itsekkin. Parasta on pohjanlahden villi lohi. Tenon lohi on vain rikkaitten ja friikkien ruokaa. Norjalainen on laadultaan kelpo tavaraa, verrattuna Suomalaiseen pulla- eli kirjoloheen, joka on pumpattu täyteen keinoruokaa ja antibiootteja. Katselkaa hieman kirjolohen ulkoista olemusta, epämuodostumia on runsaasti. Eviä puuttuu, kalat ovat lyhyita ja muodottoman paksuja jne.Turha väittää kirjolohta laadukkaammaksi.
http://www.kuinka.fi tuolta kannattaa käydä kattelee
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181730Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59870
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738