Pursotetaanko hillo munkin sisään ennen kohottamista vai kohottamisen jälkeen? Onko väliä, vai lätsähtääkö kohonnut munkki jos hillo pursotetaan kohottamisen jälkeen? Missä rasvassa saatte parhaan lopputuloksen, ihan öljyssä vai paistorasvassa?
Kiitos.
Munkin hillotus
6
3187
Vastaukset
- All
Munkin hillotusta tiedustelen minäkin, koska google ei auttanut asiaan. Minulla oli hallussani resepti jossa hillon laittoon ei käytetty pursotusta ja se pistettiin ennen paistoa munkkiin. Lisäksi hämärästi muistelen, että nämä munkit leivottiin kahdesta osasta ja saumakohtiin oli jokin erityinen kikka, ettei hillo levinnyt paistossa.
Mahtaisko löytyä reseptiä?- Nernedfe
Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.
Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.
Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...
Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.
Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul. - ylamylly90
Nernedfe kirjoitti:
Niin siis munkkiin pistetään hillot vasta paistamisen jälkeen, ja se "sauma" on makuraita siis se osa ei kosketa rasvaa paistaessa näin siitä tulee vaaleempi.
Vesi/hillo ja kuuma rasva ei hyvä yhdistelmä. Joten sauman täytyy olla pitävä jos täyttää ennakkoon.
Noista etukäteen täytetyistä munkeista en tiiä mitteen, mut luulempa että ne tehdään samalla tavalla kuin piirakat jne...
Siis toiseen puoleen keskelle pikkusen täytettä ja sit liimataan toinen päälle (reunat painellaan sormel tiukas), liimana vaikka ihan kanamunaa jne... Toki jos munkkien ei pidä olla pyöreitä niin tuon voi tehdä yhdestäkin palasta jonka sit vain taittaa.
Paistorasvaa käytettiin viimeis kun munkkei tehtiin, ei hillo. Purkin mukaan palmu, rypsi ja auringonkukka öljyn seos. Ja todella hyviä tul.ehkäpä ne munkit kannattas täyttää sillä hillolla vasta kypsennyksen jälkeen
- leipurit
Kyl ne munkit kantsii täyttää vasta paistamisen jälkeen, ja apu keinona käypi pursotin pussi ja tylläksi laittaa sellaisen pitkän ja kapean ja hyvä tulee. Paistamiseen käyttäisin ainakin öljyä niin ei tule nin rasvaisia klönttejä ja kun antaa kohota kunnolla niin saa paistettaessa sen raidankin siihen keskelle.
- Nernedfe
Lääkeruisku on todella kätevä tuossa täyttöhommassa.
Tai no tiedä sit onko se enää lääkeruisku nimellä kun kokoa jotain ½ - 1 litra en nyt muista tarkalleen paljonko.
- Anonyymi
Mä pursotan paiston jälkeen
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod336594- 356043
- 293334
- 452790
- 342614
- 152308
- 372158
- 162006
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons401849En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191767