Ruskea kastike

Kokkisota

Hei

Auttakaa, miten voi tehdä "perinteisen" ruskean
kastikkeen niin ettei siihen laita kastikeen
pohjaksi "puolta kiloa" rasvaa.

13

2831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokki

      siis perinteistä et voi tehdä ilman rasvaa (voi).
      Rapata voit tietenkin käyttämällä kastikkeen
      ruskistetta, soijaa ym.

    • köksä

      Maizenan ruskea kastikesuuruste on aika kätevää,
      joskaan ei sillä samaa makua saa kuin
      perinteiseen! Mutta liemeksi kun laittaa esim.
      kasvis- tai lihalientä ja vielä lopuksi Ruoka-
      cremeä hyvien mausteiden kera, niin saa ihan
      syötävää!

      • WilmaK.

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)


      • kokki3
        WilmaK. kirjoitti:

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)

        Hyvä vinkki, jos teet jauhelihakastiketta...
        Paistele jauheliha ja kun se lähes paistunut,
        lisää vehnäjauhot lihan sekaan. Pyörittele vähän
        aikaa ja kaada esim. kattilaan. Ei kun vettä
        perään ja sekoittele. Voit lisätä makua antamaan
        esim. lihaliemikuution. Rasvaa ei tartte erikseen
        lisätä, kun siitä jauhelihasta sitä tulee
        muutenkin.
        Niin ja ps. ei tule inhoja jauhopaukkuja
        kastikkeeseen...


    • JONNA

      Mä teen aina niin, et paistan mitä paistan ja
      laitan sit siihen JOKO jauhot samaan ruskistumaan
      tai sitten en laita jauhoja ollenkaan ja lisään
      vaan vettä, kasviksia ja soijaa väriks ym. NAM!
      Onhan mummon aito ruskeakastike niin hyvää, mutta
      myös niin lihottavaa...

      • Teukka

        ...tulee Blåbandin ruskeakastikejauheesta. Vaikka
        kaikki muu olisi oltava kotitekoista, saa
        kastikkeet hyvällä omatunnolla tehdä
        valmisjauheesta.


    • Jaana

      Ymmärrän ongelmasi hiukan eri tavoin kuin muut tänne kirjoittaneet. Haluat ilmeisesti tehdä ruskeaa kastiketta ihan perinteisesti, mutta vähemmällä rasvalla. Mikäli sinulla on hyvä vispilä ja nopea käsi, se kyllä onnistuu.

      Yleensä jauhot ruskistetaan niin suuressa rasvamäärässä että jauhot ovat eräänlaista "velliä" jo ennen veden lisäämistä. Näin kastike ei paakkuunnu herkästi. Äitini kuitenkin tekee ruskean kastikkeen aina niin, että hän laittaa voita vain sen verran, etteivät jauhot tartu pannuun, siis hyvällä teflonpannulla rasvaa ei tarvita ollenkaan. Jauhot siis ovat ruskistaessa irtonaisia. Jauhojen ruskistuttua(tähän kuluu kauemmin kuin paljossa rasvassa ruskistettaessa) niiden annetaan hiukan jäähtyä ennen veden lisäämistä. Vesi kaadetaan hitaasti jauhojen päälle samalla koko ajan voimakkkaasti vispilällä sekoittaen. Näin kastike ei vähäisemmästä rasvamäärästä huolimatta paakkuunnu, ja kyseessä on silti se perinteinen ruskeakastike.

      Toivottasti tästä on apua!

    • Akka

      Teet kuten ennenkin, mutta vähemmällä
      rasvamäärällä ja lisäät Maizenaa, mikä on
      tarkoitettu ruskeille kastikkeille, eikä
      paakkuunnu ja se lisätään suoraan kuumaan
      kastikkeeseen. Eli pikku nokare voita ja jauhoja
      pannulle ja ruskistat. Lisää lihaliemi ja
      sekoittele. Sekaan Maizenaa tarvittava määrä. Voi
      tehdä myös perinteisen paksua kastiketta ja maku
      on sama!

    • soosi

      tää ei ole mamman ihana kastike, mutta jos rasvaa
      säästetään...
      kiehauta vettä ja liemikuutio, lisää ruskeeta
      maizenaa, mausta, lisää pala sulatejuustoo ja
      esim.nakit.Mielellään kuullotan sipulin ja
      yms.ensin tilkassa voita..Ei tartte r
      asvaa paljo..Menettelee.

    • Anonyymi

      Teen ruskean kastikkeen ruisjauhoista. On mielestäni yes.

    • Anonyymi

      Nakinkappaleiden sekaan ruokaluska jauhoja silloin tällöin hämmennellen, ja lopuksi kiehuvaa vettä. Porisuta kiiltoa ja ripsaus pikakahvia väriksi. Mausta kielesi mukaan, sillikin käy.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään, mikäli ei halua poltettuja jauhoja. Joskus oli saatavilla hyviä kastikepohjia, mutta ei enää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      170
      5425
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      43
      2615
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2212
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1749
    5. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1374
    6. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      160
      1297
    7. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1291
    8. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      32
      1223
    9. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      22
      1048
    10. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      106
      982
    Aihe