Savulohi pakasteeseen

Nanna1

Meneekö pilalle, jos laittaa vakuumissa olevan
savulohen pakasteeseen eli meneenkö pilalle?

13

20346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalastaja

      Voit pakastaa huoletta. Ei se kylläkään siitä paranekkaan.

    • syömäkelpoisena

      pysyy, mutta maku ja koostumus kärsivät. En suosittele.

      • Kalastaja

        Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.


      • Nanna1
        Kalastaja kirjoitti:

        Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.

        En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.

        Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman?


      • Kalastaja
        Nanna1 kirjoitti:

        En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.

        Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman?

        avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.


      • Anonyymi
        Kalastaja kirjoitti:

        avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.

        Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.

        Se vaarallinen bakteeri on Clostridium Botulinum, joka tarvitsee hapettoman (vakuumipakkaus) ja riittävän lämpimän (yli 3 astetta) ympäristön herätäkseen itiöistä, lisääntyäkseen ja kehittääkseen myrkkyä. Eli vakuumissa sulatus ei itsessään ole vaarallista kunhan sulamisen jälkeen kylmäketju pysyy kunnossa.


    • syön mielluumin

      ilman pakastusta kokemusta nimittäin on.

      • Kalastaja

        Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?


      • vaihtoehtosi on
        Kalastaja kirjoitti:

        Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?

        että sinun vaihtoehtosi on se ainoa oikea.

        Olen pakastanut savustettua kalaa. Enää en pakasta, koska se oli pahaa.

        Vastasin aloittajan kysymykseen. En tullut tänne tappelemaan sinun kanssasi.


    • Teresa Välimäen

      kommentti asiaan: "Lähtökohtaisesti kala ei koskaan parane pakkasessa, niin kuin ei moni muukaan raaka-aine tai valmis ruoka. Voit kuitenkin pakastaa myös kypsää kalaa. Kalan rakenne saattaa kärsiä hieman pakastuksesta, ja kalasta tulee kuivempaa pakastuksen jälkeen. Jos pakastat savukalaa, käytä kala viimeistään kolmen kuukauden kuluessa pakastuksesta."

      • Nanna1

        Hyvää joulunalusaikaa!


    • Itse savustelen usein savustuskaappi täynnä, joten osa savulohesta menee vakuumissa pakkaseen. Omasta mielestä rakenne ei juurikaan muutu, savulohi on suhteellisen kiinteää eikä se muhjuunnu. Lohi on rasvaista, joten kuivuminen ei ole ongelma eikä vakuumipakattu muutenkaan kuivu. Maku ei muutu kun kala ei ole kosketuksissa ilman tai muiden ruokien aromien kanssa, päinvastoin voisi väittää jopa maun ja aromin parantuvan kun ne tasaantuvat säilytyksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      6434
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      35
      5933
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3304
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      2710
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2594
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2268
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2158
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      1976
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1809
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1747
    Aihe