Miedolla lämmöllä pannulla haudutettuna rapeakuoriseksi ja JÄÄHDYTETTYNÄ!
Ryynäri!
10
5617
Vastaukset
- ei tahdo löytyä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryynimakkara
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7610&lang=fi
http://www.makkara.info/aks3.php?BRYYNI
ja puolukkasurvosta- ah !
http://www.reseptit.com/article/articleview/407/1/2
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kasvis-ryynimakkara/ - kkkkkkkkkkkk
... pannuun ryynärit ja sitten vasta lämpö päälle, eikä mitään rasvaa pannulle.
Rapeeta tulee ja ihan hyvää, sillä näin tehtäessä liika rasva sulaa pannuun.- Kalixin Kalle
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.crudo kirjoitti:
Samaa mieltä Kallen kanssa - makkaraan reikiä, pannuun öljyn ja voin sekoitusta ja matalalla lämmöllä rapeaksi ja kuumaksi.
Tässä kokeiltu Markku Haapion kirjaama lisäke ryynärille:
Marinoidut pavut:
5 dl kypsiä, valkoisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
4 hienonnettua valkosipulin-
kynttä
mustapippuria, suolaa
silputtuja yrttejä (salvia,
timjami, minttu tms.)
Hanki pussillinen isoja valkoisia papuja, kuivattuja. Liota niitä kylmässä vedessä yön yli, ainakin kymmenen tuntia ja keitä sitten väljässä, uudessa vedessä tunnin verran. Valuta, jäähdytä ja laita purkkiin.
Tee liemi. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, viini, mausteet, yrtit ja valkosipuli.
Sekoita liemi papuihin ja hölskyttele purkin sisältö hyvin sekaisin. Voit laittaa pavut tarjolle parin tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät päiviä, jopa viikkoja.
Kun pavut on syöty, älä ihmeessä heitä lientä pois. Tee joko uusi satsi tai käytä vaikka uunijuuresten päälle tms. herkkuun.Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.- laista sinappia!
crudo kirjoitti:
Unohtui kysyä arvoisaa mielipidettänne, lukijat - millaista sinappia ryynärin kanssa? Makeaa suomalaista vaiko terävää ja kuivaa ranskalais/saksalais/englantilaista?
Maistakaapa joskus tätä herkkua tuon kuivemman version kanssa - samaa mitä saa mm. bratwurstin kanssa. Makkaraan tulee ihan eri maku.Maistuu sinapille ei ryynärille!
- kkkkkkkkkkk
Kalixin Kalle kirjoitti:
Luulee. Kyllä ryynimakkarasta tulee rapeampi, kun pikkaisen sipaisee voita pannulle ja siinä hiljalleen kypsyttelee ryynimakkaran. Pikkuisen reikiä kahvelilla pintaan ja levy keskilämmölle. Nykyiset ryynimakkarat kun ovat lähes rasvattomia, verrattuna menneiden aikojen aitoon ja hyvään ryynimakkaraan. Älä viitsi puuttua asioihin josta et mitään tiedä, arvoisa kkkkkkkkkkk.
... ihan mistä puhut.
Siis muutama haarukanreikä makkaraan ( se unohtui edellisestä viestistä) ja kylmältä pannulta aloitetaan
VS. ankanrinta, nahkoineen ja rasvoineen.
Nii ja EI SINAPPIA ryynärille - ryynä_risti
ryynäri perinteisesti pottumuusi ja puolukkasurvos !
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/taytetyt-ryynimakkarat-ja-viipaleperunat/5650436
Hyvää on!
- nuotiomestari
Nuotion lämmössä tulee maailman paras ryynäri. Ei siinä liekissä vaan noin 20cm irti tulesta ja rauhassa lämmittäen pintaan ne kuuluisat ristiviillot,,, on muutes parasta kun kuori menee rapeaksi. Oluttölkit repusta esille ja väkevä sinappi sekä pieni puolukkahillopurkki ,ei se muuta kaipaa,,kun tietysti sen toisen ryynärin ja ne oluet ja lopuksi kuksasta konjakkiryyppy ja nokipannukahvit .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e2546937Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne664464Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1393258- 1562342
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla181880Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1711626Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o311508- 821504
Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https391405Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.1121077