Persiljan pakastaminen?

-ukko-

Viisaammat on kertoneet, että persiljaa on hyvä säilöä pakastamalla. Mulla sitä on tulossa aika hitosti ja meinaankin tunkea ne pakkaseen.

Kysymys on tämä: Ne vissiinkin pilkotaan? Tehdäänkö niistä valmista käyttösilppua, vai sellaisata isompaa, joka mahtuu pussiin?
Kysyn siksi, että ajattelin niiden mahdollisesti kadottavan jotain aineksia pilkottaessa?

8

12269

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välttämättä

      pilkkoa kovin pieneksi. Kun ottaa pakkasesta pussin, niin se persilja mureneen jäisenä kun pussia hieman "rutistelee".

      • -ukko-

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.


      • varsikin
        -ukko- kirjoitti:

        Olisin tuon "ehkä" jossain vaiheessa itsekin älynnyt...

        Mutta entäs varret? Käytän yleensä myös koko varren. Sehän on aika kova. Murtuuko se jäisenä? Tänään meinasin penkin putsata enkä viittis tehdä kokeita, jos joku osaa evästää asiassa.

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.


      • -ukko-
        varsikin kirjoitti:

        Sama juttu toimii myös tillin ym kanssa.

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...


      • siljan pakastus
        -ukko- kirjoitti:

        Lähdenkin tästä kasvimaata tyhjentämään...

        Voit silputa persiljan pakasterasiaan ja aina raapia haarukalla siitä päältä sopivan määrän, murenee tosiaan helposti kuten edellä sanottiin. Rasia on helpompi käyttää kuin pussi.


    • Näin:

      Laitan sopivan kokoisia annoksia tiukasti folionyyttiin, sen jälkeen rasiaan tai pussiin, miten vain.
      Helppo käyttää, ei sotke eikä haise.
      Köntit leviävät ja se haju pilaa koko pakastimen sisällön seuraavaan sulatukseen ja pesuun saakka.

    • sen persijan

      myös ilma kuivata ei maku minnekään häviä,sanoin kun tillin.

    • kokenut säilöjä

      Paras säilöntätapa on mielestäni laittaa persiljan tupsut vaan pakastimeen joko pussiin tai rasiaan. On hyvä ottaa irtonaisia paloja ruokaan aina sopiva määrä talven mittaan kun ei laita liian tiiviiksi vaan ihan vähän vain painelee. Varsia ei kannata pilkkoa mukaan, ne ovat kovia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      31
      6119
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5633
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3154
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2514
    5. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      44
      2457
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2198
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2148
    8. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1739
    9. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1721
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1707
    Aihe