Eli viittiskö joku neuvoo suht tarkasti että miten tommonen tehään? Oon niin alottelija etten oo ees varma pitääkö makaronit laittaa kylmään vai kuumaan veteen. Jauheliha vissiin laitetaan kuumalle pannulle johon sulatettu vähän rasvaa?
Jauheliha-makaroni "sörsseli"
19
12878
Vastaukset
- Muona
Laita pakkiin lihaliemikuutio, puoli litraa vettä ja dl. sarvimakaronia. Silppua puolikas sipulia ja laita paistinpannulle reilu nokare voita. Sipulisilppu sikanautajauhelihan kanssa(300 gr.)ja ruskista ne. Lisää lihasipuli seos makaroniveteen ja kypsyttele neste pois. Mausta tarvittaessa mustapippurirouheella ja ketsupilla. Ei ole kurmettia mutta hemmetin hyvää!
- oikea laitalinkki
Pelkkää lihaako ne partiolaiset vetää ja vieläpä noin paljon? Annoksessasi on desi makaronia (ok) ja 300g jauhelihaa (?) yhden ihmisen yhtä annosta kohti (???).
Luulis olevan vähän raskasta ruokaa lapsille, varsinkin jos siellä partiossa pitäis tehdäkin jotain.
- sörsseliisi
- tekasen
sen silviisiin, että otetaan kattila n. 4-5 litran, siihen luiraus öljyä, kuumennus, sinne sitten paketti 400 gr jauhelihhaa ja silputtu sipuli, ruskistetaan, heitetään joukkoon normi pussillinen maun mukkaista makaroooonia, perään pari liemikuutiota, pippuria, ketsuppia, oregaanoa ja mitä nyt mieleen ja makuun juohtuu, vielä loskutetaan vettä päälle niin jotta peittyy kunnolla koko hökötys, sekoitellaan ja vuotetaan jotta vesi ompi immeytynyt kokonaan, voi sitä vettä välillä lisätäkkin, jos tuntuu, että makaruunit ei ole vielä tarpiaksi kypsiä. Ja siinäpä se höpötti/sörsseli/iljetys(lempinimi) onkii.
- ohje!
Mun ohje:
ota iso kattila täytä se puolilleen vettä ja laita joukkoon suolaa n. 1-2tl ja loraus öljyä, jos öljyä ei ole, ei se haittaa.
Levy päälle ja kun vesi kiehuu makaronit sekaan. Pussissa on keito ohje ja aika kun ne on valmiita. Eri makaroneilla on eri kypsyys ajat.
Paitinpannuun jauhelihaa 400g tai enemmän, vaikkapa 700g, ruskista se ja laita sekaan sipulisilppua ja kypsennä koko helahoito.
Sekaan voit laittaa ketsuppia tai tomattimurskaa, oman maun mukaan. Lisäksi suolaa, mustapippurirouhetta, pizzamaustetta.
Jos haluat jotakin vielä lisätä niin laita ihmeessä. Mausta ja maista.
Porkkaraastetat voi laittaa jauhelihan sekaan sen kypsyessä tai pari valkosipuli kynttä silputtuna, lisälsi säilyke sienet sopii sörsseliin, paista ne myös jauhelihan pasiton yhteydessä.
Sitten vaan kaadat isoon astiaan jauhelihan. Tai kun kaadat vedet pois makaroneista niin voit heittää samaan kattilaan jauhelihan makaronin kyytipojaksi. Sitten maistelen, jos maku on kohdillaan niin hyvä, mutta voit tässä vaiheessa laittaa sekaan vielä mausteita tai vaikkapa juustoraastetta, feta kuutioita tms.
Sörsseli on valmis!
Makaroonilaatikon saat jos lisäät uuninkestään astiaan munamaidon. Eli litra maitoa, 3 munaa ja maustetat vielä vähän sekaan, sekoita.
Eli kippaa makaron-juhalihasörsseli uuninkestävään astiaan, jos makaronia on 400-500g ja jauhelihaa ym 400-800g niin litra maitoa riitää munamaitoon.
Päälle vielä korppujauhoa tai juustoraastetta tekee nätin rapean pinnan. Uunissa pidä ruokaa niin kauan kunnes maito ei ole enään valkoista, vaan vedenväristä n. 1h 200 astetta riittää.- Anonyymi
Pastan keitin veteen ei laiteta öljyä eikä muutakaan rasvaa.
- ............
ei ole hyötyä pastan/makaronin keittämisessä koska öljy jää kiehuvan veden pinnalle eikä näin olen tartu keitettävään tuotteeseen...Jossain suomalaisessa ruokaohjelmassa sanottiin noin ja johan sen jo silmällä näkee että öljy lilluu vaan pinnalla... Kun tuote on kypsä ja siivilöity niin siinä vaiheessa voi lorauttaa hivenen öljyä sekaan(jos on pakko).
- No joo
Kuule se öljy on sitä varten ettei makaroonit takertuis kiinni toisiinsa. keittämisen yhteyessä. Mutta sittenkun laitat kiehuvaan veteen makaroonit ei tarvi ollenkaan öljyä. Spagetteihin pitää laittaa öljyä kun olet ne keittänyt ja veet pois kaatanut. Jottei ne takertuis toisiinsa kiinni.
- Anonyymi
No joo kirjoitti:
Kuule se öljy on sitä varten ettei makaroonit takertuis kiinni toisiinsa. keittämisen yhteyessä. Mutta sittenkun laitat kiehuvaan veteen makaroonit ei tarvi ollenkaan öljyä. Spagetteihin pitää laittaa öljyä kun olet ne keittänyt ja veet pois kaatanut. Jottei ne takertuis toisiinsa kiinni.
Pastaan ei laiteta öljyä edes keittämisen jälkeen.
- köppörrrr
Keittää sen verran makaronia kun haluaa. Paistaa 300-400grammaa jauhelihaa ja maustaa jauheliha, valkosipuli sekä vaikka jollain tacomausteella. Sitten sekasin ja avot.
- pöppö
keitä makaroonit kiehuvassa vedessä 8min paista jauheliha kuumalla paistinpannulla kunnes se on kypsää. Lisää valutetut makaronit joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- kypsääkö
jauheliha olisi kypsää, jaa a, vaikea sanoa, että makaroonit sitten lisätään siihen pannulle, vai.
- Mietie
Terppa! Tiiäkkö, paras jauhelihamakaronisörsseli menee tälleen.
Keittelet tummia makaryynejä jonkunverran (3-4 ihmiselle) ja samalla paistelet pannulla 400-700g jauhelihaa, mitä enempi sen parempi. Mausta jauheliha mustapippurilla, cayennepippurilla ja suolala. Saapi laittaa muutakin maustetta jos huvittaa, maistele. Sitten salainen ainesosa: lorautat sekaan 2,5 dl pönikän kolmen juuston ruokakermaa ;) Ja vaikka hippusellinen oikeatakin juustoa sekaan! Sitten vaan siivilöit makaryynit, heität ne siihen pannulle ja sekoitat koko höskän, tässä vaiheessa kerkeää vielä maustaa jos haluaa. Vedäppä huiviin ja nauti! Tuo on niin perus mutta niiiiin hyvää. - Anonyymi
Minä ostan yleensä valmiin "spagettikastike"-jauheen. Olikohan Maggi vai mikä merkki. Ruskistaa vaan jauhelihan ja heittää ainekset ja veden perään ja kiehauttaa. Spagetit pitää tietenkin keitellä erikseen.
M arvaan että valmiissa kastikkeessa ns teollinen maku. Meneekö oikein?
Ju,u, eiku rohkeasti vaan "sorvin ääreen". Ei tää ole NASAn raketin rakentamista.
Makaronit kiehumaan. Vettä reilusti. Kunt. roonit kiehuneet muutaman minuutin nii toinenkin levy päälle. Siihen vähän rasvaa ja jauhelihat joukkoon. Kun ovat
paistuuneet taas sen pari minsaa niin sipuli tai kaksi joukkoon. Mausta jauheliha kun paistos valmis.
Mää laitan reilusti s ryhmän jauheliha maustetta. Mutta joo, maustaa voi muutenkin. Grillimauste, taco mausteseos tai oregano. Mausta oman maun mukaan. Itse lähtisin ekan kerran jauheliha mausteella.
Sit vaan kuuman pastan joukkoon ja se on siinä. Ei tää ole gourmet tason ruoka, mutta selvästi ali arvostettu.
Rohkeasti vaan levyt päälle ja kokeilemaan. Kyllä siitä hyvä tulee.. 🙂 Maustetta voi nee lisätä myös näin lopussa. Sille tosin ei tarvetta ole, koska ruokaan kuuluu myös ketsuppi joka sotketaan joukkoon.
Vaikka kyse on makarooni sotkusta niin sanon bonnista vaan, eli bon apetit. 🙂- Anonyymi
TimmyH kirjoitti:
M arvaan että valmiissa kastikkeessa ns teollinen maku. Meneekö oikein?
Ju,u, eiku rohkeasti vaan "sorvin ääreen". Ei tää ole NASAn raketin rakentamista.
Makaronit kiehumaan. Vettä reilusti. Kunt. roonit kiehuneet muutaman minuutin nii toinenkin levy päälle. Siihen vähän rasvaa ja jauhelihat joukkoon. Kun ovat
paistuuneet taas sen pari minsaa niin sipuli tai kaksi joukkoon. Mausta jauheliha kun paistos valmis.
Mää laitan reilusti s ryhmän jauheliha maustetta. Mutta joo, maustaa voi muutenkin. Grillimauste, taco mausteseos tai oregano. Mausta oman maun mukaan. Itse lähtisin ekan kerran jauheliha mausteella.
Sit vaan kuuman pastan joukkoon ja se on siinä. Ei tää ole gourmet tason ruoka, mutta selvästi ali arvostettu.
Rohkeasti vaan levyt päälle ja kokeilemaan. Kyllä siitä hyvä tulee.. 🙂 Maustetta voi nee lisätä myös näin lopussa. Sille tosin ei tarvetta ole, koska ruokaan kuuluu myös ketsuppi joka sotketaan joukkoon.
Vaikka kyse on makarooni sotkusta niin sanon bonnista vaan, eli bon apetit. 🙂Hyvältä se valmissoosi maistuu. Maukkaampaa on kuin itse tekemä. Varmaankaan ei ole tarpeeksi mausteita käytössä. Jalapenoja silppuan joskus sekaan, jos haluan enempi potkua.
Ja siis tosi helppo tehdä.
- Anonyymi
Pikamakaron riittää hot water. Katinruokapussiin chiliä. Suolia maun mukaan tai mitä sielu sietää.
- Anonyymi
Jauheliha paistetaan ilman rasvaa ja pasta keitetään siten, että kattilaan vesi ja perään merisuolaa ja kun vesi kiehuu lisätään pasta.
- Anonyymi
Minä laitan suolan vasta kiehuvaan veteen, koska vesi kiehuu suolatta nopeammin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1715488Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä442633- 1562222
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161759- 821384
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1621317Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241291Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https321223Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne231182Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.106982