Ostin tänään K-kaupasta tarjouskirjolohta.
Aikaisemmin ei ole sattunut tätä:
Kun avasin kotona paketin heti kaupasta tullessa, nahka oli ihan ällättövän limainen, sitä limaa oli runsaasti eikä se lima lähtenyt talouspaperilla pyyhkimälläkään pois, se ei ollenkaan tarttunut edes talouspaperiin, siirtyi vain paikasta toiseen ja oli liisterimäistä.
Graavasin sen kumminkin, kun tuli ostettua, eikä se haiskahtanut eltaantuneelle.
Kannattaako paketti avata aamulla ?
Voiko kala olla tuoretta limasta huolimatta ?
Mistä se lima voi johtua ?
Tuli aika etova olo, tuskin saan sitä syötyä ollenkaan ja kirjolohta pitkään aikaan.
Mutta kertokaa kuitenkin mitä asiasta tiedätte
vastaisuuden varalle !
Etova limainen kirjolohen nahka ?
23
7580
Vastaukset
- en söis minäkään
Oisko joku tauti kalankasvatuslaitoksella ?
- Lohetar
Tuo on kyllä ihan normaalia, olisit huuhtonut vedellä suurimmat. Syö pois vaan...
- Kala Eemeli
Lohetar kirjoitti:
Tuo on kyllä ihan normaalia, olisit huuhtonut vedellä suurimmat. Syö pois vaan...
On merkki terveestä kalasta. Jos pinta on kuiva, on syytä epäillä heti ainakin kalan tuoreutta.
Liman saa poistettua paperilla pyyhkien. - made sevasta
Kala Eemeli kirjoitti:
On merkki terveestä kalasta. Jos pinta on kuiva, on syytä epäillä heti ainakin kalan tuoreutta.
Liman saa poistettua paperilla pyyhkien.LIMANEN ONKIN HEH,HEH.................
- otan heti
pois paketista ja huuhtelen sen nahkapuolen kylmällä raanavedellä ja sitten kuivaan talouspaperilla ja graavaan ja sitten jääkaappiin ja joku paino päälle. Mulla on sellanen n. vajaan kilon painonen litteä kivi.
Se kalan liha ei saa tuntua sormella painaessa pehmeeltä lötköltä.
Melkeen kaikki kalat on limaisia pinnaltaan, enpä tiedä yhtään kuivaa limatonta kalaa. Paitsi kapakala, kuivattu turska.- mutta tämä fisu
oli niin hirveän yli-limainen, suorastan "vaahtoinen", että teki jo pahaa katella sitä saatikka ajatus syömisestä.
Made on kuitenkin pinnaltaan erilainen, olen niitä jokusen nylkenyt
itsekin. - kalan maku
vaan paranee, jos raaskit laittaa sen pakastimeen ;-P
- jeppepeekx
Rafloissa lima otetaan pois veitsen tylpällä puolella vetäen
- talouspaperia
Ja eiku pyyhkimään. Toimii.
- vastaajille
hyvää tietoa tuli !
- talouspaperiin
Jos joku onneton ei ymmärtäny, se talouspapru kostutetaan ekana etikalla, ja sit aletaan pyyhkiin! Toimii! Kiitos vinkistä Föglöön suuntaan!
- Stadin kundi
talouspaperiin kirjoitti:
Jos joku onneton ei ymmärtäny, se talouspapru kostutetaan ekana etikalla, ja sit aletaan pyyhkiin! Toimii! Kiitos vinkistä Föglöön suuntaan!
Teppo tietää erään toisenkin limaisen etovan nahkan, mutta Teppo ei viitsiä kertoa sitä tällä palstalla et sillei hei!
- Ällöttää vieläkin
Ostin samoihin aikoihin Vaasan Halpa-Hallista tarjouslohia pari kappaletta. Laitan usein kalasta ruokaa, joka viikko melkeinpä, ja pääasiassa lohesta, ja osaan käsitellä kaloja. Nämä lohet olivat pienempiä kuin tavallisesti, ehkä 0,5 kiloisia. En ole sellaista limamäärää ennen kalassa nähnyt! Yritin pestä vuoroin kylmässä, vuoroin kuumassa vedessä, raaputtaa veitsellä ja pyyhkiä talouspaperilla, kuten nämä viisaatkin täällä neuvoivat sinua, mtta ei millään se lima loppunut! Koko tiskipöytä oli aivan kaamean liman peitossa ja niitä pitkiä limanaruja roikkui joka paikassa. Sain sen jotenkin palottua, nahkaa oli turha rittääkään irroittaa. Tein siitä kuitenkin keiton, mutten iljennyt syödä.. Toinen kala lensi roskiin ilman että aukaisin paketin. Mikä hemmetti niissä kaloissa oli vikana!? Olisi kiva, jos joku voisi kertoa!
- Lohiruokaa yes!
Kaikkikirjolohet tulisi pakastaa vähintään kolmeksi päiväksi ennen laittoa. Ei siinä mitään vikaa ole jos limaa on. Ihottavaa... kyllä, mutta syötävää. Todennäköisesti heitit suotta hyvän kalan pois.
- Jompe
Kalan iho sisältää runsaasti limaa erittäviä rauhasia, jotka suojaavat kalaa tulehduksilta. Voitaneen siis päätellä että kala jonka pinnalla on erittäin paljon ts. normaalia enemmän limaa on viettänyt aikaansa ennen teurastusta erittäin paskaisessa vedessä. Vaihtoehtoisesti kala on "tukehtunut" hengiltä, sillä myös tukehtuminen saa kalan suojamekanismin toimimaan ylikierroksilla, jolloin liman eritys kalan pintaan on huomattavasti normaalia runsaampaa.
Enpä itse ainakaan söisi moista kalaa.- kotimaista
miksi tulet tänne naukumaan. syö nahkoineen päivineen, äläkä valita. Taisi muuten olla siwasta, sieltä kaatopaikalta.
- kalan iho
KAlan iho, teurastus, viettänyt aikaa paskaisessa vedessä, tukehtunut hengiltä
ja käy ylikierroksilla
Voi että te kakarat jaksatte naurattaa ihmistä hengiltä kerta toisensa jälkeen - kalamies2
kalan iho kirjoitti:
KAlan iho, teurastus, viettänyt aikaa paskaisessa vedessä, tukehtunut hengiltä
ja käy ylikierroksilla
Voi että te kakarat jaksatte naurattaa ihmistä hengiltä kerta toisensa jälkeenLimaa
Kirjolohessa on aina limaa pinnassa, joskus enemmän ja joskus vähemmän.
Parhaiten saat epämiellyttävän liman pois kun hierot pintaa runsaalla karkealla merisuolalla. Käytä suolaa n. desi kalan kylkeä kohti. Huuhdo suolat ja kuivaa kalan pinta talouspaperilla, toimii takuulla.
- crudo (ei kirj.)
ETova ja limainen, tulee ihan mieleen Porkkanapään eltaantunut ja useiden köyttäjien toimesta paljon käytössä ollut reva. Sinne ei toiste halua!
- lohi on parempaa
olen huomannut että kotimaiset kirjolohet maistuu selvästi "mudalle" ja jokin sivumaku niissä on. Olisiko kasvatuksen tulos? Suomessa on näitä kirjolohia kasvattavia laitoksia ympäri Suomea. Olisi hyvä kuulla enemmän.
Ostan yleensä aina , lohta ja paistan pannulla.Maku parempi - Vanha kokki
Milloin viimeksi olet pessyt vittusi? Oletko varma, että haju ja lima eivät ole peräisin sieltä? VK nyt hieman viskipäissään kirjoittaa, mutta huomenna! SIlloin alkaa ryhtiliike. Saa jäädä viskit ja muut uutikkeet. Hik!
- koska pesit
kul`lisi esinahkan alta pois sen haisevan talikerroksen
- Lypsetty kirre
Sain samanlaisen kalan samoihin aikoihin Turun isosta marketista tarjouksessa. Olen kalatalousalalla, ja tiesin heti, että tämä ei ole normaalia, lima oli vielä sameaa. Otin yhteyttä myyjään, joka on tuttu, ja hän kertoi, että nämä tarjouslohet ovat mätilohia, joista on siis ensin pumpattu mäti pois ja sitten laitettu tarjouksessa myyntiin. Näin ei saisi tehdä ollenkaan, vaan nämä lypsetyt kalat kuuluvat esim. massaprosessiin. On törkeää myydä tuollaisia tuoreena kalana kertomatta mistä alhainen johtuu. Myös lihan rakenne oli aivan kummallinen, kuin purukumia, ja väri vaalea.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181720Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59860
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738