mistä kunnon leipää ...

marsa50

Heippahei...

Osaisiko joku antaa vinkin mistä Helsingissä saa
kunnon ruisleipää ??? (limppu)
Tarkoitan sitä voimakkaasti rukiin makuista,
jossa on rapsakka kuori.
Lapsena se oli arkea, nyt en löydä mistään
ruokakaupasta, etsitty on, kaikki maistuvat jollekkin muulle, puulle tai mausteille tai sitten
ei niin millekkään.
Olisko nyt käynyt niin että
muistot tekevät tepposen ?

Mukavaa keväänjatkoa ruisleivän tuoksun ja maun
odotuksessa. :)

14

1488

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikoinani Kalliossa asuessani söin usein Avikaisen limppua. Oletko maistanut?
      Alla linkki leipomosta kertovaan juttuun. Hyvän asian puolesta pieni mainontakin sallittaneen?

      http://www.selkaklinikka.com/avikainen.html

      • marsa50

        Lämmin kiitos vinkistä, poikkeempa Kalliossa
        Avikaisen leipomossa, kerron sitten mille leipä
        maistui. ))


      • Joku lafka
        marsa50 kirjoitti:

        Lämmin kiitos vinkistä, poikkeempa Kalliossa
        Avikaisen leipomossa, kerron sitten mille leipä
        maistui. ))

        Joka myy aitoa Pietarilaista limppua. Siinäpä ruisleipä joka myös maistuu leivältä.


    • Marian ruisleipä on ok ja itse tykkään marskin ruisleivästä. On saanut ainakin itäkeskuksen s-marketista.

    • Niinkö?

      Onko?

      • Eipä sitä leipää enää mitenkään valmisteta, varsinkin jos sen syö sellaisenaan.


      • marsa50

        En löytänyt parempaakaan paikkaa mihin kirjoitin,
        niimpä kiitos vinkeistä, lisää vinkkejä vaan :)
        ps. en pohdi onko leipä eines vaan MISTÄ saa kunnon
        ruisleipää. :)


      • Sirkka Perttunen
        marsa50 kirjoitti:

        En löytänyt parempaakaan paikkaa mihin kirjoitin,
        niimpä kiitos vinkeistä, lisää vinkkejä vaan :)
        ps. en pohdi onko leipä eines vaan MISTÄ saa kunnon
        ruisleipää. :)

        Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!


      • leiviskä
        Sirkka Perttunen kirjoitti:

        Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!

        Hakaniemen Markkinoilta


      • marsa50
        Sirkka Perttunen kirjoitti:

        Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!

        kiitos vinkistä, terv.marsa50


    • jälkiuuni luomua

      Meillä menee paljon oululaisen LUOMU
      jälkiuunileipää. Mielestäni se on hyvää.
      Sitä myös saa melkein mistä vaan.

      • marsa50

        heippahei ja kiitos vinkistäsi. joo, se on myös
        meillä se joka tekee kauppansa, pääsiäisen jälkeen
        käyn vitikaisen kotileipomossa (myös vinkki) ostamassa heidän
        vanhan ajan ruislimppua. kun olen leipää maistellut
        kerron millainen oli elämys !
        kevätterveisin, marsa


    • Anonyymi

      Kannelmäen Prismasta

    • Anonyymi

      Eikös Hakaniemen hallista saa?
      Hallissa on tietenkin hallin hinnat, mutta jos se ei ole este...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      7264
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      39
      6775
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      31
      3714
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3190
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2824
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      16
      2622
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2208
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2156
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2007
    10. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      34
      1980
    Aihe