Sitä ehkä ruokitaan jollakin sopimattomalla rehulla. Kirjolohi ei muutenkaan houkuta. Mauton, luinen, myydään liian pienikokoisena tosihalvalla mutta kuitenkaan ei houkuta.
Kirjolohesta varoitetaan
10
2231
Vastaukset
- minusta kirjolohi
on erittäin maistuva kala. Sitä ruokitaan kalarehulla, jota ei jostain syystä kyetä jäljittämään. Minun kulutustottumusta ei tuollaiset muuta, hyvää ja monipuolista ravintoa saa kirjolohesta ja kohtuuhintainenkin on, joten lohta pannuun, nam.
- Syömämies
Kyllähän kirjolohesta ihan syötävää ravintoa saa, vaikka siitä aikaansaatavilla sapuskoilla ei kulinarismin kukkuloille yllettäisikään. Maku riippuu paljolti siitä, miten kirjolohen valmistaa ruuaksi. Minun ruuanlaittotaidoillani kirjolohi kuitenkin häviää 60 toiselle broilerikalalle, Norjan kassilohelle. Isävainaa kasvatti aikoinaan kirjolohia pienessä verkkoaltaassa itse. Syksyllä teurastusaikaan sain niitä aina julmetun laatikollisen. Oli kova tekeminen saada kalat syödyksi pakastimesta 3 kuukaudessa. Sekin tahtoo olla liian pitkä aika rasvaiselle kalalle; rasva eltaantuu pakastimessakin ja makuvirhe on 3 kk:n lopulla jo selvä. Ne viimeiset kirjolohet tuntuivat syödessä tulevan jo korvista ulos! Viimeksi osti kirjolohen valmiiksi savustettuna, tosiedullisesta tarjouksesta (6,90 /kg). Osa syötiin aluksi sellaisenaan uuniperunan kanssa, osasta tehtiin lohipiirakkaa. Ihan hyvä maku jäi suuhun, ostaisin yhtä maukkaan savukirjolohiyksilön tuohon hintaan mielelläni toistekin!
Ei kirjolohi hölmömpi syötävä ole, mutta sen maun ratkaisee todellakin kaksi asiaa: miten se on kasvatettu ja kuinka kauan on teurastuksesta syöntiin - ja tietysti se, miten se on tämän ajan säilytetty. Suurimman virheen kasvattajat tekivät aikanaan kun kalakasseja pidettiin Saaristomeren ahtaissa sumpuissa, missä vesi ei päässyt vaihtumaan ja kalat joutuivat uimaan ruoanjätösten aiheuttamssa jätelillussa. Nyt ne onneksi - ympäristösyistä tosin, ei makusyistä - on häädetty vähän aukeammille vesille, missä virtaus pääsee huuhtelemaan kasseja. Käsittääkseni kala myös teurastetaan vähän enemmän ajatuksella kuin ennen ja veri lasketaan pois. Ja ihan totta: kirjolohi tulisi saada heti teurastuksesta kulutukseen eikä unohtumaan pakastamon pohjimmaiseen looraan eltaantumaan.
- Nimittäin siten
crudo kirjoitti:
Ei kirjolohi hölmömpi syötävä ole, mutta sen maun ratkaisee todellakin kaksi asiaa: miten se on kasvatettu ja kuinka kauan on teurastuksesta syöntiin - ja tietysti se, miten se on tämän ajan säilytetty. Suurimman virheen kasvattajat tekivät aikanaan kun kalakasseja pidettiin Saaristomeren ahtaissa sumpuissa, missä vesi ei päässyt vaihtumaan ja kalat joutuivat uimaan ruoanjätösten aiheuttamssa jätelillussa. Nyt ne onneksi - ympäristösyistä tosin, ei makusyistä - on häädetty vähän aukeammille vesille, missä virtaus pääsee huuhtelemaan kasseja. Käsittääkseni kala myös teurastetaan vähän enemmän ajatuksella kuin ennen ja veri lasketaan pois. Ja ihan totta: kirjolohi tulisi saada heti teurastuksesta kulutukseen eikä unohtumaan pakastamon pohjimmaiseen looraan eltaantumaan.
Että missä tuo kalankuvatus on kasvatettu. Muinoin kun tuo kala tuli suomeen kaiketi Kekkosen myötävaikkuttaessa, sen ensimmäisiä kasvatuspaikkoja oli Tampereen lähettyvillä sijaitseva Pohtimolampi. Kalat olivat sameassa vedessä ja maistuivat oikeastaan vaan maalle ja mudalle. Kalaksi sen tunnisti ainoastaan muodosta ja ruodosta. Näitä sisävesien "herkkuja" tapaa vieläkin silloin tällöin ja kalan himon ne tyrmäävät erittäin tehokkaasti. Kirjolohi ei ole lohi vaan rautu, villinä se on vallan mainio kala. Kasvatettuna se on kuin HK:n sininen, sekin näyttää makkaralle, olematta sitä.
- paljon kasvatustavasta
Nimittäin siten kirjoitti:
Että missä tuo kalankuvatus on kasvatettu. Muinoin kun tuo kala tuli suomeen kaiketi Kekkosen myötävaikkuttaessa, sen ensimmäisiä kasvatuspaikkoja oli Tampereen lähettyvillä sijaitseva Pohtimolampi. Kalat olivat sameassa vedessä ja maistuivat oikeastaan vaan maalle ja mudalle. Kalaksi sen tunnisti ainoastaan muodosta ja ruodosta. Näitä sisävesien "herkkuja" tapaa vieläkin silloin tällöin ja kalan himon ne tyrmäävät erittäin tehokkaasti. Kirjolohi ei ole lohi vaan rautu, villinä se on vallan mainio kala. Kasvatettuna se on kuin HK:n sininen, sekin näyttää makkaralle, olematta sitä.
ja olosuhteista, niinkuin itsekin totesit. Jos ostaa vaikka 100kg kirjolohta kesäksi omaan luonnonlampeen, niin saa mainiota syömäkalaa jo parin viikon jälkeen vapautuksesta. Nykyään myös kaupallisesti kasvatettu kirjolohi on ihan syötävää, ei nykyään kukaan kauaa pysy markkinoilla millään pullamössö lohella.
- Kuin rehulla, vedellä
paljon kasvatustavasta kirjoitti:
ja olosuhteista, niinkuin itsekin totesit. Jos ostaa vaikka 100kg kirjolohta kesäksi omaan luonnonlampeen, niin saa mainiota syömäkalaa jo parin viikon jälkeen vapautuksesta. Nykyään myös kaupallisesti kasvatettu kirjolohi on ihan syötävää, ei nykyään kukaan kauaa pysy markkinoilla millään pullamössö lohella.
Jossa kala kasvatetaan. Näin se menee, opetettiin meille jo aikoinaan Paraisilla kalakoulussa. Mutainen vesi, mudanmakuinen kala, kirkas merivesi, raikas kalanmaku. Tietysti merikasvatetun voi pilata väärällä rehulla. Mutalammikon kalaa ei voi pelastaa hyvälläkään rehulla! Luonnonlammet, etenkin hiekka ja lähdepohjaiset ovat kyllä hyviä kalankasvatukseen.
- Syömämies
crudo kirjoitti:
Ei kirjolohi hölmömpi syötävä ole, mutta sen maun ratkaisee todellakin kaksi asiaa: miten se on kasvatettu ja kuinka kauan on teurastuksesta syöntiin - ja tietysti se, miten se on tämän ajan säilytetty. Suurimman virheen kasvattajat tekivät aikanaan kun kalakasseja pidettiin Saaristomeren ahtaissa sumpuissa, missä vesi ei päässyt vaihtumaan ja kalat joutuivat uimaan ruoanjätösten aiheuttamssa jätelillussa. Nyt ne onneksi - ympäristösyistä tosin, ei makusyistä - on häädetty vähän aukeammille vesille, missä virtaus pääsee huuhtelemaan kasseja. Käsittääkseni kala myös teurastetaan vähän enemmän ajatuksella kuin ennen ja veri lasketaan pois. Ja ihan totta: kirjolohi tulisi saada heti teurastuksesta kulutukseen eikä unohtumaan pakastamon pohjimmaiseen looraan eltaantumaan.
Isävainaa kasvatti kirjolohiaan lähinnä säkkitavarana myytävällä rehulla. Se oli suunnilleen samannäköistä tavaraa kuin kanankakasta valmistetut lannoitebriketit (Biolan tai vast.) Mitä moskaa lienee ollutkin? Viimeiset 2 viikkoa ennen teurastusta piti kaloja kuulemma pitää nälässä tai syöttää niille jauhettua roskakalaa tms. Suoraan rehudieetiltä teurastettuna kalojen maku oli lähellä tuota Biolan-linjaa...
- Anonyymi
Syömämies kirjoitti:
Isävainaa kasvatti kirjolohiaan lähinnä säkkitavarana myytävällä rehulla. Se oli suunnilleen samannäköistä tavaraa kuin kanankakasta valmistetut lannoitebriketit (Biolan tai vast.) Mitä moskaa lienee ollutkin? Viimeiset 2 viikkoa ennen teurastusta piti kaloja kuulemma pitää nälässä tai syöttää niille jauhettua roskakalaa tms. Suoraan rehudieetiltä teurastettuna kalojen maku oli lähellä tuota Biolan-linjaa...
Paraisilla on hyvä opetus.
https://www.youtube.com/watch?v=gJ5-vGhmspo
- Anonyymi
Onko paree optio tää??
https://images.cdn.yle.fi/image/upload/39-846017612615337b826 - Anonyymi
Norjalainen kassilohi maailman saastuneinta "ruokaa", saastuttaa vuonotkin, sairastuttaa ja pilaa villilohen geenit.
"Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.
Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike - Anonyymi
https://vieraslajit.fi/lajit/MX.52998
Kaikkein pahinta on tankissa kuivalla maalla kasvatettu kirjolohi.
Se ui omissa ulosteissaan. Toki niitä yritetään suodattaa pois, mutta maku jää kalaan.
Siksi niitä myyydään vahvasti maustettuina. Persiljalla, chilillä, pippurilla, valkosipulilla ym...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181720Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59860
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738