Tiikerikakun

onnistuminen??

Kakusta tulee aina niin mureaa että se hajoaa käsiin. Missä vika? Entä pitäisikö odottaa että kakku jäähtyy kokonaan ennen kuin sitä kumoaa? Meni kakku ihan pilalle... :(

17

7049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyttämäsi reseptin

      Tiikerikakkuhan on aika yksinkertainen kakkutaikina, osa siitä kaakaolla 'jatkettuna'. Kovin tiivishän se ei olekaan, mutta tietysti käsissä pitäisi kestää. Vaikea sanoa mikä sinulla mahdollisesti menee pieleen, kerro toki myös paistoaika ja -lämpötila.

      • resepti

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?


      • tuo näyttää
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        Paistoaika ja -lämpötila ovat sitä mitä pitääkin, tikullahan sen testaa, että on sisältäkin kypsä. Jos reseptissä jotain kokeilisi muuttaa (kaakaojauhe varmaan vain unohtui), niin yksi kananmuna lisää ja/tai nestettä hieman vähemmäksi. Useissa ohjeissa nestettä laitetaan kaakaojauholliseen kolmasosaan taikinassa enemmän kuin vaaleaan osaan (esim. puolet koko taikinaan ja jaettua loput kaakaojauholliseen osaan).


      • tämmöösellä ohjeella:
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!


      • ....
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.


      • Aina onnistunut
        tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!

        Joo, minulla on just sama ohje ja aina on onnistunut hyvin. Olen maistanut monella ohjeella tehtyjä, mutta tämä on paras.


      • viira
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        kokeile vispata voi ja sokeri ensin vaahdoksi ja sit vasta kanamunat ja jauhot


      • resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        älä kumoa heti tai riipuu ihan susta miten oot pohjan tehnyt.ensiks pohja työ sit loput.moh.


      • tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!

        täytyy testaa mut saaks käyttää kermaa missään vaihees muuta ku lopus vaahtona pääle tai jotain tollast.


      • kotikokki2
        .... kirjoitti:

        En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.

        Maitoa tai kermaa tarvitaan kaakao-osuuteen siksi, että kuiva-aineen määrä olisi molemmissa taikinan osissa sama suhteessa muihin aineisiin. Kaakaojauhehan tiivistää eli paksuntaa taikinaa, jolloin se painavampana helposti painuu vaalean osuuden läpi pohjaan asti. Näin opetti minua äitini, joka oli alan ammattilainen.
        Molempien taikinaosuuksien samanlainen vahvuus nostaa kakun paistuessaan tasaisesti.

        "tämmöösellä ohjeella" laittoi ohjeen, joka on identtinen omani kanssa. YLIHYVÄ kakku tosiaan, jota äitini leipoi joka sunnuntaiksi jo yli kuusikymmentä vuotta sitten.


    • Jussi1924

      Osta Laitilan leivän tiikerikakku, on kuin kotona tehty.

      • AnneK.

        Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.


      • leipurihiivajapulla
        AnneK. kirjoitti:

        Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.

        Meillä käytetään perunajauhoja, mutta ne voi enemmänkin mureuttaa kakkua ja silti lähtee aina hyvin irti hyvin voidellusta vuoasta, jossa on myös korppujauhoja.

        Ohje löytyy http://tiikerikakku.fi
        resepti


    • mmaijuliia

      200 g voita
      3 dl sokeria
      3 munaa
      4 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 dl kerma tai maito
      1-2 rkl kaakaojauhe
      vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa vielä hetki.
      Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan samoin kuin kerma tai maito.
      Erottele taikinasta osa johon haluat kaakaojauheen sekoittaa ja lopun osaatkin.
      175 astetta n. 1 tunti. Älä kumoa heti uunista otettaessa vaan n. 10 min kuluttua.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta itselläkin tämä ongelma. Kaikki on tehty ohjeen mukaan, tarkasti mitaten, uunin lämpö ohjeen mukaan, jne. En kumoa enkä leikkaa kuumana.
      Kokeilin paistaa lyhyemmän aikaa, kakku mureni silti.
      Kokeilin laittaa 0,5 dl vähemmän jauhoja, kakku mureni silti.
      Kokeilin lisätä joukkoon yhden banaanin, kakku mureni silti. (eikä maistu tiikerille)
      Kokeilin laittaa 2 rkl perunajauhoja joukkoon, mureni silti.
      Kokeilin laskea uunin lämpöä vähän, kakku mureni silti.
      Kokeilin laittaa loppuvaiheessa leivinpaperin kakun päälle, se esti vain pinnan tummumisen, muttta kakku mureni silti.
      Kokeilin pitää pakastimessa pari päivää ja kakku mureni siltikin !
      Kokeilin myös tehdä valmiista jauhoseoksesta kakun, johon piti lisätä vain öljyä ja vettä, kaikki tein ohjeen mukaan. Tuli taas mureneva kakku!
      En sekoita liikaa enkä liian vähän taikinaa.
      En keksi mitä vielä tekisin, että tulisi sileä, leikattava kakku.
      Ikivanhalla reseptillä kokeilin; 200g rasvaa, 2 dl sokeria, 3 munaa, 3 dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 3 rkl kaakaojauhoja, 3 rkl maitoa.
      Pitää vielä kokeilla tuota reseptiä, missä on enemmän jauhoja ja kermaa. Jos ei sekään onnistu, ostan uuden vuoan.

      • Anonyymi

        Minä jätin sokerin kokonaan pois ja käytin sen tilalla steviaa. Raita kaakaosta ja sokerittomasta suklaasta pilkottuja paloja. Hyvää tuli, En yhtään enempää nestettä laittanut raita osaan.


    • Anonyymi

      Kaupan vegaanikakku ihmeen hyvää ja sopivan kosteaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      31
      6109
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5613
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3154
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2514
    5. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      44
      2447
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2188
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2138
    8. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1726
    9. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1721
    10. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1707
    Aihe