Laittakaas reseptejä mihin upottaa mustaherukoita. Ne kyllä menevät sellaisenaankin tiettyyn rajaan asti. Mihin sinä käytät mustaherukat?
mitä mustaherukoista?
7
4915
Vastaukset
- Panhandle
Meillä tulee sen verran vähän, että teen ihan vanhanaikaisesti keittämällä litran verran mehua ja muutaman purkin laitan pakkaseen. Ne käytetään sitten isompina juhlapyhinä jälkiruokiin. Mustaherukka-vaniljamuru on yksi suosikeista, älyttömän helppo tehdä ja tosi hyvää (olen jättänyt valkosuklaakoristeen tekemättä, se on reseptin mutkikkain osuus):
http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Mustaherukka-vaniljamuru/7.html
Mustaherukkahyytelö on myös helppo tehdä hillosokerilla. Hyytelö säilyy hyvin jääkaapissa ilman säilöntäaineitakin ja sopii hyvin vahvojen liharuokien lisäkkeeksi.- Marjastaja
Tämä kesä on antanut hyvä marjasadon niin puutarhassa, kuin luonnossakin. Säilössä on suuri määrä vitamiineja ja muita arvokkaita ravintoaineita. Pelkästään ruuan lisänä niitä ei pysty kuluttamaan joten ateriamallia pitää muuttaa.
Miten ja mitä ostettavaa ruokaa järkevästi voi korvata, mehuiksi tai muuten säilötyillä viinimarjoilla, mustikoilla, puolukalla tai vatuilla?
- vitamiinipommi
Teen raakamarjasosetta tehosekoittimessa ja pakastan pieniin pusseihin. Sopii hyvin täytekakun täytteeksi tai puuron päälle
- maatalon tyttö
Mustaherukasta saa todella herkullista hilloa, kun ensin keittää hillosokerissa ja tehosekoittimella hienontaa kuuman keitoksen, sitten purkittaa ja vie kellariin, kyllä on hyvää kanaruuan ja muidenkin liharuokien kanssa.Jos ei voi puolukkaa syödä, niin tämä korvaa kyllä.On herkullista , kannattaa kokeilla...
- tein
eilen mustaherukoista vispipuuroa. Maistui hyvältä kermavaahdon kanssa.
- Vanha kokki
Jonka bongasin Sanna Töringenin Liköörikirjasta, kannattaa kokeilla, tuloksena on varsinaista nektaria!
Näin teet "Ranskalaista mustaherukkaviiniä":
1,5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
2 litr punaviiniä
1.1/3 kg sokeria
2.1/2 dl konjakkia tai brandya
Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tuntia.
Siivilöi ja lsää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
Nauti hyvässä seurassa! - auttaa kaikkeen
Vanha kokki kirjoitti:
Jonka bongasin Sanna Töringenin Liköörikirjasta, kannattaa kokeilla, tuloksena on varsinaista nektaria!
Näin teet "Ranskalaista mustaherukkaviiniä":
1,5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
2 litr punaviiniä
1.1/3 kg sokeria
2.1/2 dl konjakkia tai brandya
Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tuntia.
Siivilöi ja lsää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
Nauti hyvässä seurassa!http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=9103&GroupID=516
http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/pehmea-mustaherukkamehu-hoyrymehu
http://www.arktisetaromit.fi/2dlmarjoja/index.php?id=4_20
ja näinkin
http://www.henriettesherbal.com/eclectic/pula-puutteet/luku-6.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod315959- 345463
- 293084
- 342464
- 442317
- 372128
- 152108
- 121711
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons391696En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191687