Afrikkalaisten ruokien ohjeita?

MM

Onko kellään linkkiä sivulle tai ohjeita hyväksi koettuihin afrikkalaisiin ruokiin, leipomiseen yms?
Jotain olen jo kokkaillut mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

7

786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkasivat

      Isoon kulhoon (läpimitaltaan ehkä 50cm tai enemmän) tulee paljon keitettyä riisiä, ja riisien päälle paljon kanansiipiä, jotka on maustettu pelkällä suolalla ja pippurilla. Tätä ruokaa syödään käsin, 10 tyyppiä syömässä ja hakevat sormin kouraan aina lisää riisiä ja kanaa. Ainoastaan pari suomalaista tyyppiä käytti muovihaarukkaa ja pahvilautasta syömiseen.

      • Yomo Kenyattan

        Ajoilta.
        Otetaan kappa bataattia ja kappa maniokkia. Suolaa kourallinen ja ämpärillinen riisiä.
        Lihaksi valitaan yksi lähetyssaarnaaja, mieluimmin hyvin syönyt, jolloin ei tarvitse
        lisätä rasvaa.
        Hehtolitra vettä ja iso nuotio padan alle.
        Kuoritaan bataatti ja hienonnetaan maniokki, kuoritaan myös saarnaaja kuteistaan laitetaan hänet pataan istuvaan asentoon kohennellaan tulta nuotiossa ja hämmennellään välistä.
        Mainio mustien perinneruoka pimeimmästä afrikasta.
        Saarnaaja voidaan nykyään korvata jollain muulla sialla!


    • kaikkea eläinmaailmasta

      tullut kokeiltua.Ei erikoisempia. Virtahevon hampaita,seepran reittä,kirahvin pyllyä,leijonan häntää,sikäläisen pässinpään kivestä,ja marakatin tukkaa.

      • ruoka netistä

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.


      • Larry the Chef
        ruoka netistä kirjoitti:

        RISHTA BIL ADAS
        Libanonilainen ikivanha resepti Rishta bil Adas on oiva makaroniruoka. Ainekset:
        - linssejä
        - pastaa, esim. spaghettia katkottuna 5 cm paloihin
        - korianterinsiemeniä
        - voita
        - sipulia
        - valkosipulia
        - suolaa

        Pese ja keitä linssit.
        Keitä pasta.
        Sulata voita kattilassa niin paljon kuin ilkeät.
        Silppua sekaan yksi sipuli ja niin paljon valkosipulia kuin kehtaat ja ruskista kullanväriseksi.
        Lisää jauhettu korianteri.
        Sekoita pasta ja linssit sipulivoisulaan.
        Suolaa.
        Anna seistä muutama minuutti.

        Tämän kanssa sopii tarjota jogurttia tai tuhtia tomaattirelishiä (ohje alempana.) 'Happamaton leipä' (pita, lavash) sopii myös. Helppo, herkullinen ja ravitseva lounasruoka!

        Vegaanit voivat hyvin käyttää oliiviöljyä - maku on eri, mutta silti herkullinen.

        (Kirjasta Arto der Haroutunian: Vegetarian Dishes from the Middle East, Century Hutchkinson, London, 1984. Ei saatavissa.)

        Tämän kanssa sopii tarjota vaikkapa hyvin kuiviksi paistettuja sipulirenkaita ja/tai

        TOMAATTIRELISH
        Tämä on kerrassan monikäyttöinen peruskastike. Sopii pastakastikkeeksi (tai sen rungoksi), 'parmigiana' tyyppisiin ruokiin, tofupihveihin, rishtaan, pakoroiden seuraksi - melkein mihin vaan. Maustamista voi muunnella makunsa mukaan.
        Aika: 40 minuuttia
        AINEKSET

        - 0.5 dl oliiviöljyä
        - 0.5 tl asafoetidaa (hing)
        - 400g tölkki tomaatteja, tehoesekoittimessa soseutettuna, tai valmista tomaattisurvosta
        - pieni purkki tomaattipyreetä
        - 1 tl kuivattua basilikaa (tai 2-3 tl tuoretta)
        - 1 rkl sitruunamehua
        - 0.5 tl jauhettua mustapippuria
        - 0.5 tl jauhettua neilikkaa
        - 1 tl ruskeaa sokeria
        - 2 rkl tuoretta persiljaa
        - 1 tl suolaa
        VALMISTUS
        Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää asafoetida ja mustapippuri.
        Sitten lisää tomaattisurvos, basilika, neilikka, suola ja sokeri.
        Pienennä lämpöä ja keitä, silloin tällöin sekoittaen, 15 minuuttia.
        Nyt lisää tomattipyreee. sitruunamehu ja persilja ja keitä vielä pari minuuttia.
        TARJOILU
        Sopii melkein minkä tahansa italialastyyppisen ruoan seuraksi ja moniin libanonilaisiin ja turkkilaisiin ruokiin. Suomen kansallisruokaan pizzaan tämä on liian mausteinen.
        HUOMAUTUKSIA
        Valkosipulia voi käyttää niin paljon kuin haluaa – tämä ohje on Bhakti-joogaan perustuva ja siksi ei sisällä valkosipulia.
        Sopivin tomaattilaatu on italialainen ‘Roma’ – luumunmuotoinen.
        Säilyy jääkaapissa viikon.

        Mistä lähtien Libanon on sijainnut Afrikassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      226
      6448
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      63
      3283
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      100
      2909
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2282
    5. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      17
      1812
    6. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      166
      1515
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1444
    8. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      29
      1393
    9. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      35
      1331
    10. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      109
      1037
    Aihe