Tein luumuchutneytä ja haluaisin tietää mikähän sen säilyvyysaika on.
LUUMUCHUTNEY
4
1429
Vastaukset
Säilyvyys riippuu kahdesta asiasta: kuinka paljon olet käyttänyyt etikkaa säilykkeeseesi (esimerkiksi vähintään desi normaaliin yhteen isohkoon purkilliseen) ja toiseksi oletko muistanut desinfioida purkin, kannen ja onko kansi tiivis...
Jos olet ollut huolellinen säilyy chutneysi kyllä seuraavaan satokauteen.- minä vaan
Kiitos crudo vastauksestasi! Etikkaa tuli 3 dl ja luumuja 1,5 kg ja muut mausteet lisäksi. Purkit kuumensin ja kannet keitin ja ovat tiiviitä. Näin tehtynä ainakin hillot ovat säilyneet hyvin. Chutneusta tuli hyvää.
minä vaan kirjoitti:
Kiitos crudo vastauksestasi! Etikkaa tuli 3 dl ja luumuja 1,5 kg ja muut mausteet lisäksi. Purkit kuumensin ja kannet keitin ja ovat tiiviitä. Näin tehtynä ainakin hillot ovat säilyneet hyvin. Chutneusta tuli hyvää.
Luumuja tuleekin tänä vuonna kosolti - tyttären puutarhaan. Niille, jotka haluavat tehdä tätä hienoa kaiken lihan - ja erityisesti grillatun - kanssa maistuvaa säilykettä, niin alempana tuttu resepti
1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
4-5 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä - tai kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä - ei siis niitä tummia intialaisia
1 rkl korianterinsiemeniä
1/2 dl sherryviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria
Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.
Tämä saa olla minun makuuni melkomoisen hapanimelänmakuinen säilyke, jossa tulee löytyä riittävästi chilin tuomaa potkua - mutta jokaiselle makunsa mukaan. Pelkän luumun lisäksi voi mukaan keittää myös vaikkapa omenanlohkoja tai myös raparperia hiukan.- Hilloleipuri
crudo kirjoitti:
Luumuja tuleekin tänä vuonna kosolti - tyttären puutarhaan. Niille, jotka haluavat tehdä tätä hienoa kaiken lihan - ja erityisesti grillatun - kanssa maistuvaa säilykettä, niin alempana tuttu resepti
1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
4-5 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä - tai kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä - ei siis niitä tummia intialaisia
1 rkl korianterinsiemeniä
1/2 dl sherryviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria
Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.
Tämä saa olla minun makuuni melkomoisen hapanimelänmakuinen säilyke, jossa tulee löytyä riittävästi chilin tuomaa potkua - mutta jokaiselle makunsa mukaan. Pelkän luumun lisäksi voi mukaan keittää myös vaikkapa omenanlohkoja tai myös raparperia hiukan.Tuleeko muuta lientä kuin etikka? Vettä tai jtn?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod305840- 345343
- 293034
- 342454
- 372118
- 152088
- 382043
- 121691
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191677Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons391656