Lisäaineet ja säilöntäaineet?

gfggfgfgfgf

Kertokaa minulle, mitä eroa noilla oikein on? Kummat on niitä vaarallisempia tai onko ne ylipäätään vaarallisia? Mitkä niistä on niitä E alkuisia? Kertokaa

4

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No siis Lisäaineista ne E alkuiset löytyvät. Oikeastaan lisäaineista ei hirveästi edes vielä tiedetä kun ei ole niin hirveästi tutkittu. Lisäaineita käytetään lähinnä makua tuottamaan. Väriaineet ovat sitten vielä erikseen. En nyt ole varma lasketaanko nekin lisäaineiksi.

      Säilöntäaineisiin kuuluu lähinnä suola ja sokeri:) mm. valmisruoissa. Ne lisäävät säilyvyyttä.

      • xx

        Heips,

        lisäaineita on tutkittu ja niistä on vaikka kuinka paljon tietoa, mutta niitä ei haluta mainostaa ruokateollisuuden puolelta :-) Käytämme lihavalmisteeseen vain 60 % lihaa ja loput korvaamme halvemmilla täyteaineilla.
        Kaikki mikä on luonnollisten aineiden lisäksi on LISÄaine. Liha, maitotuotteet ja muut tuoretuotteet alkavat pilaantua aika nopeasti kuten kaikki tiedämme. Jotta bakteereiden eläminen ko. tuotteissta tehdään mahdottomaksi, on tuotteeseen lisättävä jotain "ainetta". Tämän on oltava riittävän vahva myrkky, jotta bakteerit eivät voisi viihtyä. Sanaa myrkky ei haluta käyttää, koska kukaan ei haluaisi syödä sitä, vaan käytetään miedompia ilmaisuja kuten säilöntäaine. Varsinaisia lisäaineitakin on monenlaisia, katsopa esim. leipäpakettia. Leivän leipomiseen tarvitaan periaatteessa vain jauhoja, hiivaa, vettä. Miksi sitten valmistusaine lista on huooooomattavasti pidempi useimmissa leivissä? Siksi että ei haluta käyttää varsinaisia raaka-aineita (ovat kalliita) vaan ne korvataan halvemmilla keinotekoisilla lisä- ja täyteaineilla.
        Lukaisepa huviksesi kirjat: "Petos lautasella" ja "Oikean ruuan puolesta" niin alkaa lisäainemaailma avautua :-)


      • kaikkitietäväinen
        xx kirjoitti:

        Heips,

        lisäaineita on tutkittu ja niistä on vaikka kuinka paljon tietoa, mutta niitä ei haluta mainostaa ruokateollisuuden puolelta :-) Käytämme lihavalmisteeseen vain 60 % lihaa ja loput korvaamme halvemmilla täyteaineilla.
        Kaikki mikä on luonnollisten aineiden lisäksi on LISÄaine. Liha, maitotuotteet ja muut tuoretuotteet alkavat pilaantua aika nopeasti kuten kaikki tiedämme. Jotta bakteereiden eläminen ko. tuotteissta tehdään mahdottomaksi, on tuotteeseen lisättävä jotain "ainetta". Tämän on oltava riittävän vahva myrkky, jotta bakteerit eivät voisi viihtyä. Sanaa myrkky ei haluta käyttää, koska kukaan ei haluaisi syödä sitä, vaan käytetään miedompia ilmaisuja kuten säilöntäaine. Varsinaisia lisäaineitakin on monenlaisia, katsopa esim. leipäpakettia. Leivän leipomiseen tarvitaan periaatteessa vain jauhoja, hiivaa, vettä. Miksi sitten valmistusaine lista on huooooomattavasti pidempi useimmissa leivissä? Siksi että ei haluta käyttää varsinaisia raaka-aineita (ovat kalliita) vaan ne korvataan halvemmilla keinotekoisilla lisä- ja täyteaineilla.
        Lukaisepa huviksesi kirjat: "Petos lautasella" ja "Oikean ruuan puolesta" niin alkaa lisäainemaailma avautua :-)

        käytetään termiä kasvinsuojeluaineet, vaikka kyse on myrkyistä. Mitään puhdasta ei nykyään tahdo enää saada. Jopa suolassa on paakkuuntumisenestoainetta ja jauhoissa jauhonparannetta. Karamellit ovat kaikkein epäpuhtaampia.


    • Yks vaan

      Jotkut aineet ovat haitallisia ja jotkut eivät. Kannattaa ostaa kattava kirja:
      http://www.bookplus.fi/kirjat/lähteenmäki,_pertti/ravintomme_lisäaineet-4256096
      kun sitä taas saa. Minulla on tuo ja suosittelen muillekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      192
      5871
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      47
      2691
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2252
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1769
    5. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      33
      1708
    6. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1404
    7. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      162
      1367
    8. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1311
    9. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      32
      1253
    10. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      109
      997
    Aihe