Kun tekee ruokaa kannattaako käyttää montaa levyä kerralla lyhyemmän aikaa vai [yhtä levyä pitemmän aikaa(jos kattilat ovat saman kokoisia)]? Tai jos kattilat ovat eri kokoisia niin pitäisikö tehdä ensin yksi ruoka valmiiksi yhdellä levyllä ja sitten kun se on pois päältä laittaa toisen levyn päälle ja valmistaa toisen ruoka lajin taas siinä?
Hellan käyttö...
1
508
Vastaukset
- Vattenfall_asiantuntija
Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä
Mikäli ruoanvalmistusastiat ovat samankokoisia, on energiatehokasta käyttää yhtä levyä pidempään, koska se on jo valmiiksi kuuma. Mikäli taas kattilat ovat erikokoisia, kannattaa kaikille aina valita sopivan kokoiset levyt ja valmistaa ruoka samanaikaisesti.
Toki myös ateriakokonaisuus pitää ottaa huomioon levyjen käytössä, niin että ruoat valmistuvat yhtä aikaa. Tärkeintä on muistaa säätää levyjen tehot sopiviksi, niin että ruoka juuri ja juuri kiehuu. Myös kannet kattiloiden ja patojen päällä vähentävät energiankulutusta.
Ystävällisin terveisin, Airi Laakkonen,
Vattenfallin energia-asiantuntija
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod337174- 396685
- 293644
- 453150
- 342794
- 162592
- 372198
- 162126
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons481997- 341910