Haluaisin ryhtyä OpenSourcekoodaajaksi

Tonttugrilli

Asensin Ubuntu Linuxin pari vuotta sitten ja haluaisin alkaa oppia ohjelmoimaan. Latasin Synapticillä gcc:n ja tahtoisin alkaa oppia ohjelmoimaan? Lainasin kirjastosta kaksi kirjaa Päivi Hierasen C ja oliohjelmointi, sekä Stanley ja B. Lipmanin c . Ensimmäisen luin 200 sivua, kunnes putosin kärryiltä. Toista kirjaa en jaksanut lukea kuin kolme sivua.

Etsiskelisin sellaista kunnon ohjelmointikirjaa Pythonista, Ajaxista, C:stä, C :sta englanniksi tai suomeksi. Mitä kirjaa te palstalaiset suosittelisitte minulle? Voitte myös antaa linkkejäkin tavoitteenani on tulla maailman parhaimmaksi ohjelmoijaksi.

5

933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grrr49

      Kannattaa googlailla TKK:n , TTKK:n, ammattikorkeiden ja muiden koulujen kurssimateriaaleja netistä. Niissä käytetyt kirjat voivat myös olla lukemisen arvoisia. Kannattaa muuten kielten opettelun sijasta opetella ohjelmoimaan.

    • g3e4r

      Tässä hullunhauska C -opas: www.nic.funet.fi/c opas/index.html

    • Koodari

      Tervetuloa ohjelmoinnin maailmaan. Mielestäni ensiksi kannattaa opetella ohjelmoinnin perusmenetelmät, eli mitä on muuttujat, funktiot, oliot jne. Kun nämä käsitteet on sisäistänyt, kannattaa opetella, miten ne saadaan toimimaan toistensa kanssa. Samalla kannattaa opetella perustietorakenteet, kuten listat, pinot ja puut. Näin pystyt suunnittelemaan ohjelmasi yleisellä tasolla. Kun tämä on tehty, voit miettiä millä ohjelmointikielellä homma on helpointa toteuttaa.

      Pythonin alkeiskirjaksi suosittelen Dive into Pythonia ja C:n alkeiskirjaksi C Primes Plus. C :sta ei ole kauheasti kokemusta.

      Avoimen lähdekoodin kehityksessä on tietysti omat niksinsä. Jos aloitat oman projektin, niin voit vapaasti valita kielen ja suunnitella ohjelman rakenteen. Jos taas haluat ylläpitää olemassaolevia projekteja, niin ensiksi pitää opetella käyttämään paketinhallintajärjestelmää, jota projekti käyttää. Sitten täytyy tutustua, miten asiat tehdään ohjelmassa. Jos dokumentointia ei ole, niin varmaankin ohjelman kehittäjä pystyy neuvomaan, jos hänellä on aikaa vastata kysymyksiin. Jos ei ole, niin ohjelma tulee kääntää ja ajaa jollakin debuggerilla. Sitten voit ajaa ohjelmaa rivi kerrallaan ja tutkia, miten ohjelma toimii. Kun keksit, miten ohjelmaa voidaan parantaa, kirjoitat uuden koodin tai muokkaat vanhasta bugit pois. Sitten käännät ohjelman ja testaat, että kaikki toimii kuten pitää. Jos teet korjauksen johonkin kirjasto-ohjelmaan, on syytä testata myös, että kirjastoa käyttävät ohjelmat toimivat kuten pitääkin.

      Tämän jälkeen voit lähettää tekemäsi parannuksen patchinä yleensä projektin kotisivuilla. Jos teet ohjelmaan useita hyväksi havaittuja muutoksia, niin saatat päästä projektin koodaajaksi, jolloin voit paketinhallintajärjestelmän kautta muokata ohjelmaa nopeammin kuin patchien avulla.

      Mutta välillä taas koodatessa jää jumiin ja ongelmat ei tunnu ratkeavan. Debuggerien lisäksi voit käyttää Valgridiä, jolla ohjelmista etsitään muistivuotoja. Voit myös tehdä erillisiä yksikkötestejä, jotka testaavat ohjelman osia automaattisesti.

      Toisaalta jos putosin kirjaa lukiessa kärryiltä, niin kannattaa miettiä kannattaako ruveta koodariksi. Mielestäni kirjojen lukeminen on huomattavasti helpompaa kuin C-ohjelmien tekeminen toimiviksi. Tosin mulla on vain parin kuukauden kokemus C:stä joskus 1990-luvulta. Koodaus vaatii mielestäni enemmän sitkeyttä ja tahtoa ottaa asioista selvää kuin mitään muuta. Netistäkin löytyy materiaaleja ja asiantuntijoita, joilta voi saada apua ongelmiin. Tosin monet saattavat olla niin kiireisiä, että eivät jaksa ottaa selvää koodistasi, vaan antavat korkeintaan idean siitä, minkä tyyppinen ratkaisu ongelmaan voisi toimia.

      • keksa1

        jollain Cllä tai C .

        Lisäksi oppilaitoksissa saatu ala-arvoinen opetus voi vielä vaikeuttaa oppimista. "Jos ei toimi *muuttuja, niin kokeile &muuttuja..."

        Java, Python ja ehkä jopa C# on minusta hyviä kieliä jolla aloittaa.


    • Täytyy taas tässä lopuksi ihmetellä, mikä ihmeen saa aloittelijat luulemaan, että EI kannattaisi aloittaa c :lla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      33
      7244
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      39
      6725
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      3674
    4. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3160
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2814
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      16
      2602
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2208
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2156
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2007
    10. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      34
      1950
    Aihe