Vapaa kuvaus

Aloituksia

0

Kommenttia

1

  1. Minulla onnistuu aina imelletty perunalaatikko. Käytän aina ja ainoastaan siikliä, se on peruna, mikä imeltyy.
    Ohje: 2kg perunoita, noin 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa, 0,5 dl sulatettua voita tai margariinia, 0,5 dl siirappia, (muskottipähkinää), 2 dl kermaa, 0,8 dl maitoa.
    Keitä kuoritut perunat vedessä pehmeiksi, älä käytä suolaa vielä tässä vaiheessa.
    Kaada vesi pois, survo perunat. Lisää vehnäjauhot, mutta anna seoksen jähtyä ensin kädenlämpöiseksi, ettei vehnäjauhot pala. Anna seoksen olla lämpimässä (uunissa) noin 50 asteen lämmössä tai lieden levyllä ritilän päällä kolmisen tuntia. Olen pitänyt lämpimässä saunassa 6 tuntiakin. Tänän voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, jäähdytä seos ja säilytä. Lisää sitten muut ainekset:siirappia ja suolaa maun mukaan sekä kiehuvaa kuumennettua maitoa seoksen sakeudesta riippuen. Hyvä nyrkkisääntö on, että seoksen tulee olla sakean vellin vahvuista. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, kypsennä175 asteen lämmössä noin pari tuntia tai kunnes kaunis väri on päällä.