hei, osaisiko joku kertoa, kun ei googlettamalla meinaa löytyä, että kuinka pitkäikäisiä ovat kotona oikeaoppisesti säilötyt hillot ja kurkut (huvittaisi koittaa tehdä mustikkahilloa, valkosipulikurkkuja ja paholaisen hilloa..)? myöskään ohjeiden yhteydessä ei ole lukenut, että missä vaiheessa esimerkiksi kurkut ovat ns. valmiita, mainitaan vaan että "säilötään kylmässä", ilman mainintaa milloin sieltä kylmästä voisi siirtää lautaselle:) kiitos jos joku viitsii valaista asiaa!
kotitekoisen säilykkeen säilyvyys!?
2
7966
Vastaukset
- säilöjä
Jos ne on oikeaoppisesti tehty niin parikin vuotta. Sitten kannattaa jo tehdä uudet. Hillot voit katsella ihan silmämääräisesti ja aistinvaraisesti. Jos pinnalla on hometta-> purkki roskiin koska hillon home on ns pohjahome joka nostattaa rihmastot purkin pohjasta ylös ja täplät tulee pintaan. Mehuissa päinvastoin, se on pinnalla, joten kun kikkareet heittää pois mehu on vielä periaatteessa käyttökelpoinen, vaikkakaan ei niin hyvänmakuinen.
Kurkkuihin ei muodostu hometta johtuen etikasta.
Maustekurkuissa pitäisi aina muistaa käyttää pihtejä tai haarukkaa, eikä laittaa sormia sinne purkkiin. Ihosta irronneet bakteerit itää ja tekee pinnalle härmäkerroksen. Muuten säilyvyys on parin vuoden luokkaa maximum.
Itse pidän ideaalina vuoden kiertokulkua näissä; entiset kompostiin tai biojätteeseen ja uutta tilalle. Uusiutuvia luonnonvaroja kun ovat niin kiertoon vain... :0) - näilä eväillä säilön
" satokaudesta toisen" jo mamman opetus ja se pätee kaikkeen.
http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/sailominen-varastoi-suven-sadon
Kurkut tekeytyy 3 pv -malta se hetki
http://valipala.blogspot.com/2007/08/kurkunleikkausta.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477745
- 334293
- 573765
- 503220
- 172916
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons692646- 672532
- 582479
- 402349
- 162306