Puutarhani kahdesta kriikunapuusta tuli niin paljon hedelmiä, että en ehtinyt syödä kaikkia (perheessäni muut eivät syö niitä ollenkaan). Runsaat kolmekymmentä litraa jäi syömättä. Osan murskasin ja keitin varttitunnin verran ja laitoin pakastimeen odottamaan myöhempää hilloksi valmistamista. Osasta tein hilloa seuraavalla tavalla. Murskasin ja keitin niin kauan aikaa, että kivet oli helpohkosti poistettavissa. Sitten jatkoin keittämistä hillosokerin kanssa niin kauan, että kokonaiskeittoajaksi tuli 45 minuuttia.
Luumujen keittoaika hilloksi suositellaan reilusti yli puoli tuntia. Luulen, että lähes kaikki vitamiinit hajoavat tuossa ajassa. Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä. Keittämisen lämpöenergia riittänee vitamiinien hiilisidosten katkaisemiseen. Kivennäis- ja hivenaineet ovat epäorgaanisia molekyylejä, joten ne kestänevät keittämislämpöä paremmin. Onkohan tuosta tutkittua tietoa.
Kriikunahillon vitamiineista
vakaa-epävakaa
0
115
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457402
- 324078
- 573615
- 503130
- 172816
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons512349- 532317
- 372258
- 432258
- 162246