Tein eilen marmeladikarkkeja aroniamehusta ja käytin siihen agar-jauhetta. Löytämäni ohjeen mukaisesti keitin seosta 15 min ja siitä tulikin kiinteitä marmeladeja. Niitä tosin pitää vielä kuivattaa lisää, ettei sokerit sula pinnalle.
Mutta: levänmaku tuntuu mehun läpi! Pitääkö vain kokeilla vahvemmalla mehulla vai keittää pitempään? Muita konsteja tuon agar-jauheen kanssa ei liene?
Levänmakuinen agar-jauhe??
1
332
Vastaukset
- Rhodophyta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Agar
Marmeladi I
1 dl hunajaa, agar-agaria tai jauhemaista glukoosia (apteekista)
1 dl sokeria
2½ dl vettä
6 liivatetta
1 rkl vettä
4 tippaa elintarvikeväriä
7 tippaa haluamaasi elintarvikearomia
Sekoita hunaja tai glukoosi, sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Keitä sokerilientä noin 35 min. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen, jos muodostuu "kuula" liemi on valmista. Muutoin jatka keittämistä. Purista liivatteet kuivaksi ja sulata yhdessä vesitilkan kanssa miedolla lämmöllä.
Sekoita sokeriliemeen liivateseos ja elintarvikeväri ja -aromi. Anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada sitten seos muotteihin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin tai pakastimeen. Kun marmeladi on jähmettynyt nosta muoteista pois ja kierittele sokerissa jos haluat. Joskus seos juuttuu muotteihin kiinni, sen voi estää voitelemalla muotit
http://kysymammalta.blogspot.com/2009/11/tee-itse-makeiset-karkit-ja.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010