Aika monissa karppausresepteissä on käytetty tuota mantelijauhetta, ja itsekin olen niitä reseptejä tehnyt hyvin kokemuksin. Nyt kyselenkin että onko kellään tietoa, kuinka ns. normaaleissa resepteissä voisi muut jauhot korvata tuolla mantelijauheella? Eli siis missä suhteessa sitä voi käyttää vrt. esim. vehnäjauho?
Tein tuossa porkkanakakkua, ja makeutusjauhetta käytin osan sokerin sijasta, ja jäin miettimään että kun vehnäjauhoja oli 3 1/2 dl, niin kuinka paljon siitä olisi voinut korvata tuolla mantelijauheella.
Mantelijauhe
han
1
3432
Vastaukset
- raakkuna1
Esittämäsi kysymys kiinnostaa minuakin, sillä manteli on jaloin pähkinä laatu, ja sen proteiini tekee kakusta karppaajan herkun. Niinpä sen osuus taikinassa kohottaa kakun arvoa aika tavalla. Niinpä 3 1/2 dl. vehnäjauhoja korvataan 1/2 dl. mantelijauhoa. Joop. Ja suosittelisin myös manteliöljyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406983
- 323938
- 453330
- 402939
- 172716
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482077- 402048