1) Älä keitä vedenkeittimessä yhtään enempää vettä kuin on tarpeen. Turha veden lämmitys vain kuluttaa sähköä, ja kerrostalossa et säästä sitä lämpöä takaisin sähkölaskussa
2) Kun otat paskasteen sulamaan pakasteesta, ota se jo edellisenä päivänä ja pistä se jääkaappiin sulamaan. Näin se jäähdyttää jääkaappia jollon jääkaapin tehontarve pienenee.
Kaksi säästövinkkiä
20
2551
Vastaukset
- säästellään
Muussakin keittämisessä turhan veden keittäminen on turhaa, esim kananmunissa sopivan kokoinen kattila ja vettä vaan että juuri peittyvät sama perunoissa.
- fa.ff
Kananmunille kannatttaa olla pieni kattila, mutta riittävän korkea että munat peittyy. Hyvä puoli tässä on tuon säästämisen lisäksi se että vesi alkaa kiehumaan nopeammin.
- 6 munankeitin jeah.
Taloudellisin kananmunien keittoon on se mm. Lidlin myymä keitin. Vettä laitetaan vähän. Kypsyysaste on on kokeilla, eivätkä ehjät munat koskaan rikkoudu.
- Pena.
Näinhän se on,. Jos keität munia liedellä lämmität aina sitä vettä liikaa, myös lämmität kattilan rungon ja keittolevyn kuumaksi. Kun teet tätä 100 kertaa vuodessa, niin se maksaa jo jotakin
- Pena.
3) Kun valmistat ruokaa, älä pistä juuri valmistunutta ruokaa jääkaappiin, vaan anna sen jäähtyä astiassa pöydällä, ennenkuin pistät sen jääkaappiin.
Jos pistät kuuman ruuan jääkaappiin, se jääkaappi tarvitsee enemmän energiaa
OK-talossa tämä ei haittaa niin paljon,koska jääkaappi myös luovuttaa tuon lämmön takaisin, mutta kerrostalossa asuessasi kuumien ruokien jäähdyttäminen jääkaapissa nostaa sähkölaskua, mutta ei laske lämmityskulujasi. OK-talossakin kokonaislasku on isompi jos jäähdytät kuumia ruokia jääkaapissa verrattuna siihen että jäähdytät ne pöydällä- Pena.
Kun jäähdytät kuumaa ruokaa pöydällä, jäähdytä se KANNELLISESSA ASTIASSA, niin ettei kuuma höyry nouse huoneilmaan.
Se mitä et halua, on että huoneistosi höyryyntyy. Se mitä haluat on, että kuuma ruoka luovuttaa lämpöä huoneilmaan (vaan ei höyryä).
Älä myöskään anna sen seistä siinä liianpitkään esim kädenlämpöisenä koska se taas mahdollistaa bakteerien kasvun. Kun ruoka on alle 40C, ehkäpä 30C, niin viimeistään silloin se pannaan jääkaappiin - Pena.
Pena. kirjoitti:
Kun jäähdytät kuumaa ruokaa pöydällä, jäähdytä se KANNELLISESSA ASTIASSA, niin ettei kuuma höyry nouse huoneilmaan.
Se mitä et halua, on että huoneistosi höyryyntyy. Se mitä haluat on, että kuuma ruoka luovuttaa lämpöä huoneilmaan (vaan ei höyryä).
Älä myöskään anna sen seistä siinä liianpitkään esim kädenlämpöisenä koska se taas mahdollistaa bakteerien kasvun. Kun ruoka on alle 40C, ehkäpä 30C, niin viimeistään silloin se pannaan jääkaappiinJos aiot pakastaa juuri valmistamasi ruuan, pistä ruoka jäähtymään parvekkeelle pakkaseen. Näin säästä sen energian, jonka pakastin käyttää ruuan kylmentämiseen
- Pena.
Pena. kirjoitti:
Jos aiot pakastaa juuri valmistamasi ruuan, pistä ruoka jäähtymään parvekkeelle pakkaseen. Näin säästä sen energian, jonka pakastin käyttää ruuan kylmentämiseen
Periaatteessa sitenkin säästää sähkössä jos pistää pakkasella parvekkeelle kylmäkalleja, ja pistää ne sitten pakasteeseen. Sieltä pakasteesta ottaa sitten niitä JÄÄKAAPPIIN aina yksi kerrallaan yhden sulamaan. Ehkäpä pari päivää pysyy aina yksi kylmäkalle kylmänä jääkaapissa. Näin kylmäkallet pitävät JÄÄKAAPIN kylmänä ja käytännössä tuon ajan jääkaappi ei tarvitse tehoa juuri lainkaan
- rivitalon kokki
Pena. kirjoitti:
Kun jäähdytät kuumaa ruokaa pöydällä, jäähdytä se KANNELLISESSA ASTIASSA, niin ettei kuuma höyry nouse huoneilmaan.
Se mitä et halua, on että huoneistosi höyryyntyy. Se mitä haluat on, että kuuma ruoka luovuttaa lämpöä huoneilmaan (vaan ei höyryä).
Älä myöskään anna sen seistä siinä liianpitkään esim kädenlämpöisenä koska se taas mahdollistaa bakteerien kasvun. Kun ruoka on alle 40C, ehkäpä 30C, niin viimeistään silloin se pannaan jääkaappiinKuulehan... laita se ruoka oitis jäähtymään kylmään vesiastiaan tai parvekkeelle tai lumihankeen, muutoin kannen alla kaikki mikrobit alkavat lisääntyä hurjaa vauhtia. Säästyt ruokamyrkytykseltä ja ruuan ennenaikaiselta pilaantumiselta. Siis äkkiä valmisruoka kylmäksi ja sitten jääkaappiin tai pakasteeseen.Se höyryntulo on sivuseikka paljon vakavammassa asiassa.
- Pena.
Pienistä säästöistä syntyy suuria summia jos niitä tehdään monta kertaa vuodessa. Kannattaa siis muuttaa säästöt vuositasolle.
Liian pikkutarkka säästäminen laskee elämän laatua ja helppoutta, mutta monet usein toistuvat rutiinit kannattaa on sellaisia joissa kannattaa säästää juuri sen takia että niistä kertyy isompia summia pitkällä aikavälillä- t
On jotenkin miehinen ketju. :D
Kylmälaitteiden oven sulkeminen mahdollisemmen nopeasti tuo hyvät säästöt.
"Periaatteessa sitenkin säästää sähkössä jos pistää pakkasella parvekkeelle kylmäkalleja, ja pistää ne sitten pakasteeseen. Sieltä pakasteesta ottaa sitten niitä JÄÄKAAPPIIN aina yksi kerrallaan yhden sulamaan. Ehkäpä pari päivää pysyy aina yksi kylmäkalle kylmänä jääkaapissa. Näin kylmäkallet pitävät JÄÄKAAPIN kylmänä ja käytännössä tuon ajan jääkaappi ei tarvitse tehoa juuri lainkaan "
tuo on hyvä enkä ollut oivaltanut vielä...
Otan pakasteet sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä, sen säästön olen oivaltanut..
Tuo kylmä-Kalle juttu toimii vielä paremmin, kun tyhjää kauppa kassin jääkaappiin: selkeä hyvä järjestys jääkaapissa joten tavarat saa laitettua nopeasti ja Kalle kaappiin.
Työtehoseuran tutkimuksia on olut ettei mitään alle 4 dl/400g kannata lämmittää levyllä.. vaan mikroaaltouuni tai esim vedenkeitin.
Vahinko kun kerrostalon kylmäkellari jättää hajun ja maun tuotteisiin, siellä ei voi säilöä kuin lasitölkeissä olevaa, tai multa tuotetta jota ei pienissä perheissä kaupunki asunnossa ole.
Kuitenkin Etuovi.com seurattuna jokainen maksaa n. 30-40 €/kk kylmäkellaristaan..
- t
Kävin viemässä kylmä-Kallet 1 iso 3 pientä parvekkeelle siellä on nyt pakkasta..
Lauantaina kaapin täytön yhteydessä laitan myös Kallet jääkaappiin.
Jos pakkanen lauhtuu huomenna tai perjantaina siirrän Kallet pakastimeen, täytyy katsella jos löytyy lisää edullisia esim. kirppikseltä...
Toki tuohon käy myös vedellä täytetty jäädytetty maitotölkki...- Pena.
Huomaa että sillä tavalla et saa säästöä, että jäädytät kylmäkallet pakastimessa ja sitten jäähdytät niillä jääkaappia. Ainoastaan siten syntyy säästöä että jäädytät kylmäkallet parvekkeella pakkasessa.
- Pena.
Pena. kirjoitti:
Huomaa että sillä tavalla et saa säästöä, että jäädytät kylmäkallet pakastimessa ja sitten jäähdytät niillä jääkaappia. Ainoastaan siten syntyy säästöä että jäädytät kylmäkallet parvekkeella pakkasessa.
Vielä se että pakastimen lämpötila on -18C. Jos sinne pistää kylmäkalleja jotka on vain -5C kylmiä, niin pakasti joutuu käyttämään sähköä niiden kylmentämiseen sinne -18 C. Eli kun ne kylmäkallet jäädyttää ulkona, niin ulkona saisi olla pakkasta mielellään se -18 C.
Jos ulkona pakkasta on vain esim -4C, niin ei kannata niitä kylmäkalleja sinne pakasteeseen laittaa ollenkaan, vaan pistää vaan suoraan jääkaappiin. Kyllä ne sitä jääkaappia sen verran jäähdyttää, että parikin päivää saattaa jääkaappi olla hissukseen kun sielä on avittamassa se kylmäkalle - Pena.
Pena. kirjoitti:
Vielä se että pakastimen lämpötila on -18C. Jos sinne pistää kylmäkalleja jotka on vain -5C kylmiä, niin pakasti joutuu käyttämään sähköä niiden kylmentämiseen sinne -18 C. Eli kun ne kylmäkallet jäädyttää ulkona, niin ulkona saisi olla pakkasta mielellään se -18 C.
Jos ulkona pakkasta on vain esim -4C, niin ei kannata niitä kylmäkalleja sinne pakasteeseen laittaa ollenkaan, vaan pistää vaan suoraan jääkaappiin. Kyllä ne sitä jääkaappia sen verran jäähdyttää, että parikin päivää saattaa jääkaappi olla hissukseen kun sielä on avittamassa se kylmäkalleItselle nytkin jäääkaapissa pakasteesta otettu ruoka, ja kaksi päivää se on pysynyt jäisenä ja siten viilentänyt jääkaappia, siinä hiljakseen sulaessaan.
Jos aiot kokeilla tuota kylmäkalle juttua, niin muista että liian monta kylmäkallea vie jääkaapin lämpötilan liian alas. jos tuollaista tapahtuu, niin pistä kylmäkallen päälle ohut pussi, niin se kylmäkalle luovvuttaa kylmyyttä sinne kaappiin hitaammin, ja jääkaapin lämpötila pysyy sielä sopivalla alueella 4C. Liian kylmä jääkaappi ei ole hyvä ainakaan vihanneksille - Pena.
Pena. kirjoitti:
Itselle nytkin jäääkaapissa pakasteesta otettu ruoka, ja kaksi päivää se on pysynyt jäisenä ja siten viilentänyt jääkaappia, siinä hiljakseen sulaessaan.
Jos aiot kokeilla tuota kylmäkalle juttua, niin muista että liian monta kylmäkallea vie jääkaapin lämpötilan liian alas. jos tuollaista tapahtuu, niin pistä kylmäkallen päälle ohut pussi, niin se kylmäkalle luovvuttaa kylmyyttä sinne kaappiin hitaammin, ja jääkaapin lämpötila pysyy sielä sopivalla alueella 4C. Liian kylmä jääkaappi ei ole hyvä ainakaan vihanneksilleok, voit kokeilla sitäkin että pidät parvekkeella kylmälaukua, joka on täynnä kylmäkalleja, ja jonka avaat kovalla pakkasella. Sitten kun lauhtuu, suljet sen kylmälaukun. Se pysyy jäässä varmaan viikkotolkulla, jos ei helteet ala. Otat sieltä sitten niitä kylmäkalleja jääkaappiin sulamaan. Yhdellä kylmäkallella pitää jääkaappia kylmänä pari päivää.
Eli pointti on että suomen oloissa kylmää ilmastoa voi hyödyntää jääkaappi ja pakastuskustannusten minimointiin
- ts
ahaa
- Pena.
4) Kun teet ranskiksia, paketissa niiiden paistoaika on 200 C, 25 minuuttia. Niin katkaise uunin virta jo 5 minuuttia 200C'ssä jälkeen, ja anna ranskisten olla sielä se tunti tai kaksi, kunnes uuni on alle 60C. Eli käytä uunin ylijäämälämpö hyväksi.
- Pena.
PS-
Nyt sielä ulkona olisikin oikein hyvä ilma niiden kylmäkallejen pakastamiseen parvekkeella. Tällaisella ilmalla niitä kärsisi ihan hyvin latoa tuonne pakastimeenkin vaikka useampikin odottamaan hidasta sulattelua, sitten myöhemmin jäääkaapissa.
- pretty woman
1) Kun myyt persettä, kannattaa etsiä aktia varten ilmainen vessa. Säästö voi olla jopa euron.
2) Kun myyt persettä, älä käytä kumia. Voit säästää kymmeniä senttejä, eikä mikään sukupuolitauti tunnetusti leviä anaaliyhdynnässä.
Ja eikun tienaamaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1016183
- 2123416
Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!183335Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j663308Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162525Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242494Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.282353- 2702091
Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441656- 251443