Raakajuusto

mieluummin juustotta

Ostin raakajuustoa elämäni ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Huh mikä kitkeärä maku! Onko muilla samanlaisia kokemuksia vai ostinko jotain pilaantunutta?

6

3152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maiskista vaan sulle

      Mitä merkkiä? Itselläkin oli S-marketista ostetusta Appenzelleristä ensimmäinen kokemus että hyyi mikä hikisukka-aromi. Siihen tottui sittemmin. Ei liene pilaantunutta koska tuote maistuu aina suunnilleen samalta. Aloin vähitellen jopa pitää siitä. En tosin syö leipää joten leivän päälle en ole kokeillut. Keiton kaverina sellaisenaan se on ihan hyvää. Tai sellaisenaan.

      Appenzelleristä löytyy ainakin täältä Helsingistä Lidilistä ostettuna miedompia versiota.

      Gruyere on miedompi kuin Appenzeller, joka taas on varmaan se hurjimman makuinen tuttavuus :) Vaatii totuttelua jos on tottunut sitä ennen johonkin Edamiin tai Oltermanniin ;)

    • vähänkypsytetty
      • maiskista vaan sulle

        Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)

        Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...

        Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.

        Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;)


      • maiskista vaan sulle
        maiskista vaan sulle kirjoitti:

        Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)

        Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...

        Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.

        Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;)

        Tarkennus vielä, että jos juustopaketissa ei ole suomea, niin ranskankielisistä tuoteselosteista tunnistaa raakamaidon sanoista "lait cru".


      • Utelias
        maiskista vaan sulle kirjoitti:

        Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)

        Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...

        Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.

        Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;)

        Eikö suurin osa juustoista tehdä likipitäen kaikkialla pastoröimattomasta maidosta? Maitoa silti kuumennetaan, esim. Gruyèren valmistuksessa jopa n.50-55asteeseen.

        Joten missä menee raja raakamaidolle?


    • juustonen1

      Raakamaitojuustoja on kyllä Suomessa tarjolla aika runsaastikin nykyisin - ainakin täällä pk-seudulla. :) Käykääpäs lähimmällä juustotiskillä kyselemässä!

      Raakamaitojuustot on useimmiten noita aromikkaimpia, loistavia juustoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1730
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe