Ostin raakajuustoa elämäni ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Huh mikä kitkeärä maku! Onko muilla samanlaisia kokemuksia vai ostinko jotain pilaantunutta?
Raakajuusto
6
3152
Vastaukset
- maiskista vaan sulle
Mitä merkkiä? Itselläkin oli S-marketista ostetusta Appenzelleristä ensimmäinen kokemus että hyyi mikä hikisukka-aromi. Siihen tottui sittemmin. Ei liene pilaantunutta koska tuote maistuu aina suunnilleen samalta. Aloin vähitellen jopa pitää siitä. En tosin syö leipää joten leivän päälle en ole kokeillut. Keiton kaverina sellaisenaan se on ihan hyvää. Tai sellaisenaan.
Appenzelleristä löytyy ainakin täältä Helsingistä Lidilistä ostettuna miedompia versiota.
Gruyere on miedompi kuin Appenzeller, joka taas on varmaan se hurjimman makuinen tuttavuus :) Vaatii totuttelua jos on tottunut sitä ennen johonkin Edamiin tai Oltermanniin ;) - vähänkypsytetty
lienee hakusessa
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/juusto.html
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Makutestissä pienten ja keskisuurten juustoloiden maustamattomia juustoja/1135265043089
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juusto
tuorejuusto/kotijuusto/paneer
levitejuustot ja sulatejuustot
raakajuustosta en kuullutkaan ellei alkulähde raejuusto- maiskista vaan sulle
Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)
Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...
Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.
Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;) - maiskista vaan sulle
maiskista vaan sulle kirjoitti:
Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)
Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...
Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.
Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;)Tarkennus vielä, että jos juustopaketissa ei ole suomea, niin ranskankielisistä tuoteselosteista tunnistaa raakamaidon sanoista "lait cru".
- Utelias
maiskista vaan sulle kirjoitti:
Ei tarkoita raejuustoa. Veikkaan että ap tarkoitti raakamaidosta (eli pastöroimattomasta) maidosta valmistettua juustoa :)
Niitä ovat juuri nuo mainitsemani Appenzeller ja Gruyere. Suomesta saa raakamaitojuustoja aika heikosti, koska täällä ollaan vähän ylihysteerisiä listerian pelossa eikä noita tuotteita juuri kauppojen valikoimasta löydy. Siinä syy miksi tavallinen kuluttaja ei ole niistä välttämättä koskaan kuullutkaan. En ollut minäkään vielä vuosi sitten, mutta eksyin sitten lukemaan Antti Heikkilää...
Keski-Euroopasta noita saa hyvinkin ja Suomessakin raakamaitojuustot ovat yleensä ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Pari merkkiä löytyy noista sentään Suomen marketeistakin. Ei tosin läheskään kaikista.
Maitotiloilla muuten juodaan yleisesti sitä oman tilan maitoa ennen kuin se on käynyt ensin muualla pastöroitavana (ja homogenoitavana, paitsi luomumaitoa ei välttämättä homogenoida). Niin tehtiin meilläkin silloin kun lypsykarjaa vielä oli ja maidon laadun valvonta oli todella tiukkaa. Viranomaiset valvovat touhua hyvin tarkasti. Solunäytettä otetaan tiloilla ahkerasti omavalvontana ja jos sallittu lukema yhtään ylittyy, niin viemäriin lypsetään kunnes tilanne on taas normaali. Mitä tahansa kuraa ei meijeriin lähde, jos sitä pelkäätte ;)Eikö suurin osa juustoista tehdä likipitäen kaikkialla pastoröimattomasta maidosta? Maitoa silti kuumennetaan, esim. Gruyèren valmistuksessa jopa n.50-55asteeseen.
Joten missä menee raja raakamaidolle?
- juustonen1
Raakamaitojuustoja on kyllä Suomessa tarjolla aika runsaastikin nykyisin - ainakin täällä pk-seudulla. :) Käykääpäs lähimmällä juustotiskillä kyselemässä!
Raakamaitojuustot on useimmiten noita aromikkaimpia, loistavia juustoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181730Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59870
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738